Επιστροφή στα θρανία: Πώς το σχολείο μπορεί να κάνει καλύτερους γονείς και παιδιά

altΤο καλοκαίρι τελείωσε, τα σχολεία άνοιξαν και η επιστροφή των μαθητών στις υποχρεώσεις τους σηματοδοτεί και την έναρξη της νέας σεζόν για μικρούς και μεγάλους. Κάθε αρχή και δύσκολη, ειδικά για τους γονείς που έχουν παιδάκια που μεταβαίνουν από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό.Σε αυτή την περίπτωση, το παιδί έρχεται αντιμέτωπο με πολλές αλλαγές -πιο συγκεκριμένα, δομημένο περιβάλλον, νέες παρέες, πιο αυστηροί κανόνες κτλ.
 
«Στους γονείς οφείλομεν το ζην, στους δε διδασκάλους το ευ ζην» Μέγας Αλέξανδρος
Οι γονείς με παιδιά που πάνε για πρώτη φορά στο σχολείο είναι σημαντικό να τα έχουν «εκπαιδεύσει» ως προς την σχολική ετοιμότητα. Τι σημαίνει αυτό; Οργάνωση συμπεριφοράς, δεκτικότητα στη συνεργασία σε συντροφικό και συνεργατικό πλαίσιο, υπακοή στους κανόνες κτλ.
«Το παιδί μου κλαίει, δεν θέλει να πάει σχολείο»
Όσο πιο έντονος ο δεσμός προσκόλλησης γονέα - παιδιού, που αναφέρω σε προηγούμενο άρθρο μου, τόσο πιο δύσκολα θα δείξει προθυμία το πρωτάκι σας να πάει σχολείο. Το άγχος του αποχωρισμού τις πρώτες ημέρες δεν διέπει μόνο τα παιδιά, αλλά και τους γονείς και είναι απολυτά φυσιολογικό. Γι' αυτό συνήθως συνιστώ εξοικείωση με το σχολικό περιβάλλον, πριν εγγραφεί το παιδί στο σχολείο. 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.12
Δύση: 17.11
Σελήνη
5 ημερών
1646
Κατάληψη της πόλεως του Ρεθύμνου από τις τουρκικές δυνάμεις του Χουσεΐν Πασά.
1681
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν μπροστά στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως τον αγιορείτη νεομάρτυρα Δαμασκηνό.
1822
Μοίρα Υδραίικων και Σπετσιώτικων πλοίων αποβιβάζει στο Μεσολόγγι σώμα 1.500 ανδρών προς ενίσχυση της πολιορκημένης φρουράς.
1940
Οι Ιταλοί εκδιώκονται από τον τομέα της Πίνδου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: - Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»