Πότε χειρουργείται ένα ινομύωμα και πότε όχι;

altΤην ίδια ώρα που η φίλη σου μπορεί να έκανε χειρουργείο για την αφαίρεση ινομυώματος μήτρας, ο γυναικολόγος σου για το ίδιο εύρημα μπορεί να σου σύστησε απλά παρακολούθηση. Και σίγουρα αναρωτιέσαι γιατί υπάρχουν διαφορές από γιατρό σε γιατρό, σχετικά με την αντιμετώπιση των ινομυωμάτων.

Όπως εξηγεί ο Δρ. Παράσχος, γυναικολόγος - μαιευτήρας, ειδικός στην εξωσωματική γονιμοποίηση και Διευθυντής του Κέντρου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής emBIO, στην πραγματικότητα η αντιμετώπιση ενός ινομυώματος δε διαφέρει από γιατρό σε γιατρό, αλλά από ινομύωμα σε ινομύωμα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι κάποια ινομυώματα, ανάλογα με τη θέση τους και το μέγεθός τους, μπορεί απλά να απαιτούν παρακολούθηση, άλλα να αντιμετωπιστούν με φαρμακευτική αγωγή ή με εμβολισμό, που είναι μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, ενώ άλλα να χρειάζεται να αφαιρεθούν αμέσως. Αν υπερβούν τα 5 εκατοστά ή αυξάνονται γρήγορα, θα πρέπει να χειρουργηθούν. Ρόλο, όμως, παίζει και η πρόθεση για εγκυμοσύνη. Αν το ινομύωμα είναι στην εσωτερική κοιλότητα της μήτρας, συστήνεται να αντιμετωπιστεί, για να μην την επηρεάσει αρνητικά.

Περισσότερες λεπτομέρειες στη “iefimerida.gr” (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.17
Δύση: 20.51
Σελήνη
21 ημερών
1807
Ο αρματωλός του Ολύμπου Νικοτσάρας αποδεκατίζει στην Κατερίνη ισχυρή δύναμη Τούρκων.
1821
Η Μονεμβασιά παραδίδεται στους Έλληνες.
1825
Ο Ελληνικός Στόλος καταναυμαχεί τον τουρκικό στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου.
1833
Η Εκκλησία της Ελλάδος κηρύσσεται Αυτοκέφαλη και χωρίζεται από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.
1974
Αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος στην Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».