Γιορτή της Μητέρας 2018: Οι καλύτερες και οι χειρότερες χώρες για μια μητέρα

altΘα μπορούσε η επιτυχία στην μητρότητα να εξαρτάται από τη χώρα στην οποία έχετε γεννηθεί; Υπάρχουν μέρη όπου η ανατροφή ενός παιδιού είναι καθημερινός αγώνας; Ο διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός "Save the Children" δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή του για τις μητέρες. Βασισμένη σε πέντε σημεία-κλειδιά - την υγεία της μητέρας, την υγεία του παιδιού, την εκπαίδευση των παιδιών, την οικονομική κατάσταση και την πολιτική δραστηριότητα των γυναικών-  η έκθεση περιλαμβάνει 179 χώρες και παρουσιάζει την κατάσταση σχετικά με τη θέση των γυναικών και των παιδιών.
Ενώ οι σκανδιναβικές χώρες κυριαρχούν στις 10 πρώτες θέσεις, χώρες της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής βρίσκονται κυρίως στις κατώτερες θέσεις της λίστας. Οι ΗΠΑ φέτος κατατάχθηκαν στην 33η θέση, δύο θέσεις χαμηλότερα συγκριτικά με το περασμένο έτος.Ας δούμε όμως ποιες είναι οι 10 καλύτερες και οι 10 χειρότερες χώρες για να γίνει μια γυναίκα μητέρα.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.51
Δύση: 17.25
Σελήνη
12 ημερών
976
Πεθαίνει ο Αυτοκράτορας Ιωάννης Τσιμισκής.
1823
Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της Κυβερνήσεως.
1833
Ο Βασιλεύς Όθων και τα μέλη της Αντιβασιλείας φθάνουν στο Ναύπλιο.
1854
Επαναστατικά τμήματα της Ηπείρου πολιορκούν το Κομπότι της Άρτας.
1956
Στο αγγλικό στρατηγείο Λευκωσίας εκρήγνυται βόμβα που είχαν τοποθετήσει άνδρες της ΕΟΚΑ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».