2018: Οι νέες τάσεις στην περιποίηση

altΜαθαίνουμε τις παγκόσμιες τάσεις της ομορφιάς, τι θα επικρατήσει τη νέα χρονιά στην κοσμετολογία, τις εξελίξεις αλλά και τα νέα συστατικά που θα μας χαρίσουν την καλύτερη εικόνα μας.
Οι ενισχυμένες μορφές ενεργών συστατικών
Είναι δεδομένο ότι ζούμε στην εποχή της ταχύτητας. Αγοράζοντας μια αντιγηραντική κρέμα, επιθυμούμε να δούμε σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα θεαματικά αποτελέσματα, αποτελέσματα που υπό προϋποθέσεις συγκρίνονται ακόμη και με εκείνα κάποιων επεμβατικών θεραπειών. 
Ετσι, αναγνωρίζοντας αυτή την τάση, η κοσμετολογία αναζητεί νέες μορφές υπερδραστικών συστατικών που θα έχουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. 
Τα κορυφαία συστατικά που θα μας απασχολήσουν το 2018 είναι κυρίως το υαλουρονικό οξύ, η ρετινόλη και τα παράγωγά της, καθώς και διάφορα πεπτίδια που θεωρούνται η dream team της αντιγήρανσης. Ολα τα παραπάνω που αντιμετωπίζουν ρυτίδες, σημάδια ακμής, δυσχρωμίες κ.ά. γίνονται ακόμη πιο δραστικά, αποκτούν νέες μορφές και εισάγονται σε ολοένα και περισσότερες καλλυντικές συνθέσεις. 
Προβιοτικά & καλλυντικά
Τα φιλικά βακτήρια που κάνουν καλό στο πεπτικό σύστημα και κατ’ επέκτασιν στην υγεία άρχισαν να εισάγονται σε καλλυντικά πριν από 2 χρόνια. Ωστόσο εφέτος, η τάση είναι πιο ισχυρή από ποτέ. Γνωστές εταιρείες καλλυντικών πρόκειται να κυκλοφορήσουν και άλλες νέες καλλυντικές συνθέσεις με προβιοτικά, όπως ο λακτοβάκιλλος, αφού κλινικά τεστ αποδεικνύουν ότι ενισχύουν την ευαίσθητη επιδερμίδα, μειώνουν τις αντιδράσεις και την ξηρότητα της επιδερμίδας και την κάνουν πιο ανθεκτική απέναντι στην περιβαλλοντική μόλυνση.
Συνθέσεις φιλικές στο δέρμα και στο περιβάλλον
Ο όρος «vegan skincare» είναι ενδεικτικός αυτής της παγκόσμιας τάσης. Τα νέα καλλυντικά βασίζονται σε περισσότερα φυσικά συστατικά, σε απλά συστατικά που χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα και υπάρχουν στα ντουλάπια της κουζίνας και σε μη τοξικά συντηρητικά, τα οποία καταφέρνουν επιτυχώς να προστατεύουν τα καλλυντικά από τα βακτήρια και να επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής τους. 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.29
Δύση: 18.41
Πρώτο Τέταρτο
1078
Εκθρόνιση του Αυτοκράτορα Μιχαήλ Ζ΄ Δούκα.
1449
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν την Άρτα και προβαίνουν σε θηριωδίες κατά των Ελλήνων κατοίκων.
1657
Οι Τούρκοι σκοτώνουν τον πατριάρχη Παρθένιο Γ΄ από την Χίο.
1821
Οι Μανιάτες και οι Μεσσήνιοι επαναστάτες δίνουν τον όρκο της Ελευθερίας.
1854
Ο Γεώργιος Φιλάρετος υψώνει την Σημαία της Επαναστάσεως στην Πλατανιά.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο πιο γρήγορος μπαμπάς...

Στην αυλή του σχολείου, τρία παιδιά συζητάνε για τη... μεγαλοσύνη των μπαμπάδων τους και τα κατορθώματά τους.
- Ο μπαμπάς μου, λέει το ένα, είναι τόσο γρήγορος, που πετάει ένα βέλος με το τόξο του κι αρχίζει να τρέχει και φτάνει στο στόχο πριν απ το βέλος.
- Αυτό δεν είναι τίποτα, λέει το δεύτερο. Ο δικός μου ο μπαμπάς είναι κυνηγός. Πυροβολεί με την καραμπίνα του και αρχίζει να τρέχει προς το θήραμα και το φτάνει πριν το χτυπήσουν τα σκάγια.
- Ο δικός μου ο μπαμπάς είναι πιο γρήγορος απ όλους. Είναι δημόσιος υπάλληλος και σχολάει στις 3:30, αλλά είναι σπίτι απ τις τρεις παρά τέταρτο.