2018: Οι νέες τάσεις στην περιποίηση

altΜαθαίνουμε τις παγκόσμιες τάσεις της ομορφιάς, τι θα επικρατήσει τη νέα χρονιά στην κοσμετολογία, τις εξελίξεις αλλά και τα νέα συστατικά που θα μας χαρίσουν την καλύτερη εικόνα μας.
Οι ενισχυμένες μορφές ενεργών συστατικών
Είναι δεδομένο ότι ζούμε στην εποχή της ταχύτητας. Αγοράζοντας μια αντιγηραντική κρέμα, επιθυμούμε να δούμε σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα θεαματικά αποτελέσματα, αποτελέσματα που υπό προϋποθέσεις συγκρίνονται ακόμη και με εκείνα κάποιων επεμβατικών θεραπειών. 
Ετσι, αναγνωρίζοντας αυτή την τάση, η κοσμετολογία αναζητεί νέες μορφές υπερδραστικών συστατικών που θα έχουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. 
Τα κορυφαία συστατικά που θα μας απασχολήσουν το 2018 είναι κυρίως το υαλουρονικό οξύ, η ρετινόλη και τα παράγωγά της, καθώς και διάφορα πεπτίδια που θεωρούνται η dream team της αντιγήρανσης. Ολα τα παραπάνω που αντιμετωπίζουν ρυτίδες, σημάδια ακμής, δυσχρωμίες κ.ά. γίνονται ακόμη πιο δραστικά, αποκτούν νέες μορφές και εισάγονται σε ολοένα και περισσότερες καλλυντικές συνθέσεις. 
Προβιοτικά & καλλυντικά
Τα φιλικά βακτήρια που κάνουν καλό στο πεπτικό σύστημα και κατ’ επέκτασιν στην υγεία άρχισαν να εισάγονται σε καλλυντικά πριν από 2 χρόνια. Ωστόσο εφέτος, η τάση είναι πιο ισχυρή από ποτέ. Γνωστές εταιρείες καλλυντικών πρόκειται να κυκλοφορήσουν και άλλες νέες καλλυντικές συνθέσεις με προβιοτικά, όπως ο λακτοβάκιλλος, αφού κλινικά τεστ αποδεικνύουν ότι ενισχύουν την ευαίσθητη επιδερμίδα, μειώνουν τις αντιδράσεις και την ξηρότητα της επιδερμίδας και την κάνουν πιο ανθεκτική απέναντι στην περιβαλλοντική μόλυνση.
Συνθέσεις φιλικές στο δέρμα και στο περιβάλλον
Ο όρος «vegan skincare» είναι ενδεικτικός αυτής της παγκόσμιας τάσης. Τα νέα καλλυντικά βασίζονται σε περισσότερα φυσικά συστατικά, σε απλά συστατικά που χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα και υπάρχουν στα ντουλάπια της κουζίνας και σε μη τοξικά συντηρητικά, τα οποία καταφέρνουν επιτυχώς να προστατεύουν τα καλλυντικά από τα βακτήρια και να επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής τους. 
  • image
  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.15
Δύση: 19.26
Σελήνη
12 ημερών
586
Ανεπιτυχής σλαβική επιδρομή στη Θεσσαλονίκη.
597
Η πρώτη οργανωμένη πολιορκία της Θεσσαλονίκης από τους Σλάβους αποτυγχάνει.
1659
Οι Ενετοί καταλαμβάνουν από τους Τούρκους το Καστελλόριζο.
1818
Οι αρχηγοί της Φιλικής Εταιρείας αναθέτουν την ηγεσία της Εταιρείας στον Ιωάννη Καποδίστρια.
1827
Οι Αιγύπτιοι ερημώνουν την Μεσσηνία και αρχίζουν συστηματική γενοκτονία του πληθυσμού της Πελοποννήσου.
1912
Υπογράφεται στη Σόφια στρατιωτική σύμβαση μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας.
1915
Αρχίζει η αποβίβαση των δυνάμεων της Αντάντ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Στο ίδιο βαγόνι

Στο ίδιο κουπέ ενός τρένου βρίσκονταν ένας Έλληνας και ένας Γερμανός. Απέναντι τους κάθονταν μια γριά 80 χρόνων και μια γκομενάρα 20. Την λιγουρεύονταν ο Έλληνας με τον Γερμανό αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα γιατί ήταν η γριά μπροστά. Κάποια στιγμή το τρένο περνάει μέσα από ένα σκοτεινό τούνελ και ξαφνικά ΣΠΛΑΑΑΤΣ!! Ακούγεται μια σφαλιάρα που έπεσε. Σκέφτεται ο Έλληνας:
- "Ατιμος ο Γερμανός πήγε να βάλει χέρι στην κοπέλα και αυτή τον χαστούκισε."
Σκέφτεται ο Γερμανός:
- "Εγώ την σφαλιάρα κατά λάθος."
Σκέφτεται η κοπέλα:
- "Αυτοί οι δυο μαλάκες πήγαν να μου βάλουν χέρι αλλά κατά λάθος το έβαλαν στη γριά."
Σκέφτεται η γριά:
- Γερμανέ απ' την Κατοχή στη χρωστούσα!"