Οι αισθητικές επεμβάσεις του καλοκαιριού και οι “περιορισμοί”

Στο πρόσφατο παρελθόν όλες οι αισθητικές επεμβάσεις, για διάφορους λόγους, σταματούσαν στις αρχές Ιουλίου. Οι λόγοι που συνέβαινε αυτό το γεγονός ήταν λιγότερο ιατρικοί και περισσότερο κοινωνικοί, ή για να ακριβολογούμε, κοινωνικοοικονομικοί. Οι περιορισμοί έμπαιναν τόσο από το γιατρό, όσο και από τον ασθενή. Η επιθυμία για τα καλοκαιρινά μπάνια, τις καλοκαιρινές διακοπές, η παύση των σχολικών υποχρεώσεων για τα παιδιά που τα έθετε πια στην επιτήρηση των γονιών, η εξοικονόμηση χρημάτων για μικρές ή μεγάλες αποδράσεις στα καλοκαιρινά θέρετρα, η αποκάλυψη, λόγω της καλοκαιρινής ένδυσης, σημείων που θα πρόδιδαν την επέμβαση, κ.α.
Σήμερα, το κλίμα για τις αισθητικές επεμβάσεις και παρεμβάσεις έχει τροποποιηθεί. Μεγάλο μέρος αυτών, επιτρέπεται να γίνονται και μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες, χωρίς να θυσιάζει ο ενδιαφερόμενος τις διακοπές του και το κυριότερο απ’ όλα, όλες τις οικονομίες του.
Κάθε επέμβαση βέβαια, μικρή ή μεγάλη, αλλά και κάθε αισθητική παρεμβατική μέθοδος απαιτεί κάποιο χρονικό διάστημα προσοχής – αποθεραπείας. Αυτή η περίοδος, είναι διαφορετική για τον κάθε ασθενή και για την κάθε επέμβαση. Στις μέρες μας αυτός ο χρόνος έχει δραματικά μειωθεί, λόγω των μεθόδων που έχουν εκσυγχρονιστεί, αλλά και των τεχνολογικών μέσων που μας παρέχουν καλύτερη επόπτευση και χειρισμό του ασθενή μας.

Από τις απλές παρεμβατικές μεθόδους που θα μπορούσαμε κάλλιστα να χρησιμοποιήσουμε και το καλοκαίρι ώστε να βελτιώσουμε θεαματικά, και με ελάχιστες δεσμεύσεις τους ενδιαφερόμενους είναι:
• Η θεραπεία με botox των ρυτίδων έκφρασης, με περιορισμό, δύο 24ωρα μόνο, την αποφυγή της ηλιοθεραπείας.
• Η διόρθωση των ρυτίδων στις ρινοπαρειακές (ρυτίδες πλαγίως του στόματος) με υαλουρονικό οξύ, καθώς και η διόρθωση του όγκου των χειλέων, με μηδενικό χρονικό περιορισμό για την ηλιοθεραπεία και τη θάλασσα.
• Το Laser ιατρικής αποτρίχωσης με συσκευή Αλεξανδρίτη (μόνο για τις περιοχές που δεν εκτίθενται στον ήλιο και δεν είναι μαυρισμένες -μπικίνι, μασχάλες-)
Για τις δε επεμβατικές μεθόδους:
• Βλεφαροπλαστική (περιορισμός επτά ημερών από τη θάλασσα και την ηλιοθεραπεία).
• Λιποαναρρόφηση (ίδιος χρονικός περιορισμός, εφόσον ο ασθενής είναι εξοικειωμένος με τις πιθανές εκχυμώσεις που πιθανόν να είναι εμφανείς ακόμα).
• Αυξητική μαστών (με χρονικό περιορισμό από την παραλία για 15-20 ημέρες) όχι τόσο για τη θάλασσα ή την ηλιοφάνεια, όσο για πιθανούς μικροτραυματισμούς και υπερβολές στην καλοκαιρινή θαλάσσια δραστηριότητα.
• Ανόρθωση μηρών (με χρονικό περιορισμό από την παραλία για 20-25 ημέρες).
• Πλαστική Βραχιόνων (με χρονικό περιορισμό από την παραλία για 15-20 ημέρες).
• Ωτοπλαστική (με χρονικό περιορισμό από την παραλία για 15-20 ημέρες).
Μην ξεχνάμε ότι μεγάλο μέρος των ενδιαφερόμενων για μία τέτοια επέμβαση, προτιμούν τους καλοκαιρινούς μήνες, εφόσον είναι και οι μοναδικοί που απέχουν από την εργασία τους (εκπαιδευτικοί και ασχολούμενοι με την εκπαίδευση κλπ), και καταφεύγουν στον Πλαστικό Χειρουργό τους συγκεκριμένους μήνες για να προσφέρουν στον εαυτό τους την επέμβαση των ονείρων τους.

Πηγή “iator.gr”
Γράφει ο Χρυσόστομος Χρυσοστομίδης
Πλαστικός

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.16
Δύση: 18.49
Πρώτο Τέταρτο
1821
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν και πυρπολούν το Σάλεσι.
Στην Σμύρνη ο τουρκικός όχλος προβαίνει σε άγριες σφαγές Ελλήνων.
1943
Το ελληνικό υποβρύχιο "Κατσώνης" βυθίζει εχθρικά πλοία, χρησιμοποιώντας τορπίλες, στο λιμάνι του Γυθείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει!