Στάθης Ψάλτης: Το ατίθασο παιδί της επιθεώρησης

altΗθοποιός με τάλαντο σπάνιο, κωμικός από τους λίγους, που λάτρεψε και τον λάτρεψε η επιθεώρηση, δημοφιλής σε όλη την επικράτεια, αγαπημένος του κοινού, ο Στάθης Ψάλτης έφυγε από τη ζωή, χθες το μεσημέρι σε ηλικία 66 ετών, στο νοσοκομείο Αγιος Σάββας όπου νοσηλευόταν, δίνοντας μάχη για τη ζωή του, χτυπημένος από τον καρκίνο.

Το πρόβλημα της υγείας του εντοπίστηκε πριν από δύο μήνες (3/2), ενώ έπαιζε στην επιθεώρηση «Ολοι μαζί... τη φάγαμε» του Ντ. Σπυρόπουλου, στην Πτολεμαΐδα, οπότε αισθάνθηκε αδιαθεσία κι είχε έντονη ρινορραγία. Οι γιατροί του νοσοκομείου της πόλης που τον εξέτασαν τού συνέστησαν να σταματήσει την περιοδεία και να ασχοληθεί σοβαρά με την αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας που διέγνωσαν. Ο οργανισμός του ήταν επιβαρημένος και εξασθενημένος, λόγω της περιοδείας ανά τη χώρα, και όπως προέκυψε εκ των υστέρων από τις μαρτυρίες των συναδέλφων του υπήρχαν αρκετά προειδοποιητικά σημάδια, που φαίνεται όμως ότι ο ίδιος τα είχε αγνοήσει.

Στο πλευρό του είχε τη σύζυγό του Χριστίνα, τους οικείους του και ελάχιστους φίλους. Ο δημοφιλής ηθοποιός αντιμετώπισε τη δύσκολη κατάσταση της υγείας του υποδειγματικά, με σθένος και υπομονή, έως το τέλος. Υπενθυμίζουμε ότι το 2011 είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο με παράλυση της δεξιάς πλευράς του, αλλά τότε η υγεία του είχε επανέλθει. Ο Στάθης Ψάλτης υπήρξε μεγάλο ταλέντο.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "ethnos.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.44
Δύση: 18.41
Σελήνη
11 ημερών
1821
Ο Άγγλος διοικητής των Ιονίων Νήσων καταδικάζει σε θάνατο Έλληνες πατριώτες και εκθέτει τα πτώματα των ηρώων στα όρνια.
1827
Ναυμαχία του Ναυαρίνου όπου οι Συμμαχικές Δυνάμεις καταναυμαχούν τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο.
1912
Ο Ελληνικός Στρατός, μετά από σκληρό αγώνα, απελευθερώνει τα Γιαννιτσά, το Πλατύ και τη Σιάτιστα.
1944
Οι Βούλγαροι φεύγουν από τη Μακεδονία ενώ οι Γερμανοί εκκενώνουν την Καλαμπάκα και το Καστράκι.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: - Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»