Στάθης Ψάλτης: Το ατίθασο παιδί της επιθεώρησης

altΗθοποιός με τάλαντο σπάνιο, κωμικός από τους λίγους, που λάτρεψε και τον λάτρεψε η επιθεώρηση, δημοφιλής σε όλη την επικράτεια, αγαπημένος του κοινού, ο Στάθης Ψάλτης έφυγε από τη ζωή, χθες το μεσημέρι σε ηλικία 66 ετών, στο νοσοκομείο Αγιος Σάββας όπου νοσηλευόταν, δίνοντας μάχη για τη ζωή του, χτυπημένος από τον καρκίνο.

Το πρόβλημα της υγείας του εντοπίστηκε πριν από δύο μήνες (3/2), ενώ έπαιζε στην επιθεώρηση «Ολοι μαζί... τη φάγαμε» του Ντ. Σπυρόπουλου, στην Πτολεμαΐδα, οπότε αισθάνθηκε αδιαθεσία κι είχε έντονη ρινορραγία. Οι γιατροί του νοσοκομείου της πόλης που τον εξέτασαν τού συνέστησαν να σταματήσει την περιοδεία και να ασχοληθεί σοβαρά με την αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας που διέγνωσαν. Ο οργανισμός του ήταν επιβαρημένος και εξασθενημένος, λόγω της περιοδείας ανά τη χώρα, και όπως προέκυψε εκ των υστέρων από τις μαρτυρίες των συναδέλφων του υπήρχαν αρκετά προειδοποιητικά σημάδια, που φαίνεται όμως ότι ο ίδιος τα είχε αγνοήσει.

Στο πλευρό του είχε τη σύζυγό του Χριστίνα, τους οικείους του και ελάχιστους φίλους. Ο δημοφιλής ηθοποιός αντιμετώπισε τη δύσκολη κατάσταση της υγείας του υποδειγματικά, με σθένος και υπομονή, έως το τέλος. Υπενθυμίζουμε ότι το 2011 είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο με παράλυση της δεξιάς πλευράς του, αλλά τότε η υγεία του είχε επανέλθει. Ο Στάθης Ψάλτης υπήρξε μεγάλο ταλέντο.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "ethnos.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.46
Δύση: 16.59
Σελήνη
9 ημερών
1867
Οι Κρήτες επαναστάτες κατατροπώνουν στη Δρακωνία Λασιθίου τουρκικό σώμα, το οποίο κατευθυνόταν προς τη Νεάπολη.
1885
Εγκαίνια της Ακαδημίας Αθηνών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η λίμνη

Ένας αγρότης είχε ένα πολύ μεγάλο αγρόκτημα με μια ωραία λίμνη στο πίσω μέρος του. Μια μοναχική βραδιά αποφάσισε να πάει μια βόλτα μέχρι την λίμνη. Καθώς πλησίαζε, κάνοντας το τρίτο τσιγάρο, άκουσε φωνές και γέλια. Όταν έφτασε είδε πολλά γυμνά νεαρά κορίτσια να παίζουν μέσα στα νερά. Μόλις όμως κατάλαβαν την παρουσία του, πήγαν στα βαθιά για να μην φαίνονται.
Ένα από τα κορίτσια του φώναξε: «Δεν πρόκειται να βγούμε αν δεν φύγεις».
Και απαντάει κι αυτός: «Ναι, σιγά μην ήρθα για να σας δω να κολυμπάτε γυμνές. Απλά εγώ ήρθα για να ταΐσω τον κροκόδειλο.