Είναι αυτός ο ωραιότερος δρόμος στον κόσμο;

altΟ «άρχοντας των δρόμων» γιορτάζει τα 150 του χρόνια.
 
Το Ringstrasse, μια μεγάλη κυκλική λεωφόρος του 19ου αιώνα στην περιοχή Innere Stadt της Βιέννης, αποτελεί ένα από τα καλύτερα αξιοθέατά της, με μνημεία και πάρκα να την περιβάλλουν και φέτος γιορτάζει τα 150 της χρόνια.

Παράλληλα με την αρχιτεκτονική της Βιέννης, τα Μπαρόκ κάστρα, τους κήπους και την ξεχωριστή ομορφιά της, οι εορτασμοί φαίνεται ότι θα μετατρέψουν την περιοχή σε πόλο έλξης τουριστών.
 
O Φραγκίσκος Ιωσήφ Α΄ της Αυστρίας αποφάσισε το 1857 την κατεδάφιση τον τειχών της πόλης και στην διαθήκη του ζήτησε την κατασκευή μιας κυκλικής λεωφόρου. Το συνολικό μήκος της λεωφόρου είναι 5,2 χλμ και αποτελείται από διάφορους δρόμους, που φέρουν την κατάληξη -ring (= κύκλος). Στην Ringstrasse μετακόμισαν οι εύπορες οικογένειες της πόλης και κατασκεύασαν τα παλάτια τους. Επίσης, κατασκευάστηκαν επί αυτής μεγάλα δημόσια κτίρια, όπως το Κοινοβούλιο και το Δημαρχείο.
 
Το 1865, ο αυτοκράτορας της χώρας Φραγκίσκος Ιωσήφ, κοίταξε τη μοναδική πιο κομψή κατασκευή στην πόλη από το τεράστιο μουστάκι του και κήρυξε το «δαχτυλίδι» έτοιμο για τις επιχειρήσεις.
 
Χτισμένος στην παλιά πόλη, με μνημειακά κτίρια, καταπράσινα πάρκα και μεγαλοπρεπείς πλατείες.
 
Η περίφημη λεωφόρος Ringstrasse στα 5,5 χλμ. του μήκους της περικλείει όλο το ιστορικό κέντρο της Βιέννης (Innere Stadt), ενώ περίπου στο κέντρο του πενταγώνου που σχηματίζει, ορθώνεται το αδιαμφισβήτητο σύμβολό της.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "newmoney.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.15
Δύση: 17.09
Πρώτο Τέταρτο
1821
Ψήφισμα για την σύσταση του Αρείου Πάγου από την συνέλευση της ανατολικής Χέρσου Ελλάδος.
1826
Νικηφόρος μάχη στον Ελικώνα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: - Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»