Παιδί και ποδήλατο: μικροί αναβάτες

Tο να βοηθήσετε το παιδί σας να μάθει να κάνει ποδήλατο σε δύο ρόδες αποτελεί ορόσημο – και μια αξέχαστη εμπειρία και για τους δυο σας. Eδώ σας προτείνουμε τέσσερις τρόπους για να μάθει με ασφάλεια.

 

Διαλέξτε ένα ποδήλατο στο σωστό μέγεθος για την ηλικία και το ύψος του παιδιού.
Για να βεβαιωθείτε, τσεκάρετε ότι και τα δύο του πόδια ακουμπούν στο έδαφος όταν κάθεται στη σέλα. Όταν αποκτήσει κάποια εμπειρία και νιώθει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, μπορείτε να ανεβάσετε λίγο τη σέλα, έτσι ώστε, όταν στέκεται, να ακουμπά μόνο με τα δάχτυλα του ποδιού.

Διδάξτε του τη σωστή τεχνική.
Φροντίστε να χρησιμοποιεί το ποδήλατο σωστά από την αρχή. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ελέγχει με τις παλάμες τα φρένα, σταματάει πιέζοντας τα –και όχι πατώντας με τα πόδια στο έδαφος- και στέκεται με τους ώμους χαλαρούς.

Πάρτε μέτρα προστασίας.
Η αγορά του ποδηλάτου είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από την αγορά του κατάλληλου κράνους. Το κράνος πρέπει να εφαρμόζει καλά στο κεφάλι του παιδιού και να μην γλιστράει προς το πρόσωπο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει κάποιο που καλύπτει τα ευρωπαϊκά στάνταρ ασφάλειας.

Βρείτε τα κατάλληλα μέρη.
Στην αρχή, το παιδί θα πρέπει να κάνει ποδήλατο σε μεγάλο και ασφαλή χώρο, μακριά από οποιοδήποτε εμπόδιο, ανθρώπους και δρόμους με αυτοκίνητα.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.32
Δύση: 18.39
Σελήνη
16 ημερών
1821
Οι Δεληγιανναίοι κηρύσσουν την Επανάσταση στα Λαγκάδια Αρκαδίας.
1829
Υπογραφή του Πρωτοκόλλου του Λονδίνου, με το οποίο προτείνεται η ίδρυσις Ελληνικού Κράτους.
1919
Το 3ο και 5/42 Ελληνικά ΣΠ συνάπτουν σκληρή μάχη στην Κουμπάνκα - Μαλ Μπουγιαλίκ βόρεια της Οδησσού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».