Παιδί και ποδήλατο: μικροί αναβάτες

Tο να βοηθήσετε το παιδί σας να μάθει να κάνει ποδήλατο σε δύο ρόδες αποτελεί ορόσημο – και μια αξέχαστη εμπειρία και για τους δυο σας. Eδώ σας προτείνουμε τέσσερις τρόπους για να μάθει με ασφάλεια.

 

Διαλέξτε ένα ποδήλατο στο σωστό μέγεθος για την ηλικία και το ύψος του παιδιού.
Για να βεβαιωθείτε, τσεκάρετε ότι και τα δύο του πόδια ακουμπούν στο έδαφος όταν κάθεται στη σέλα. Όταν αποκτήσει κάποια εμπειρία και νιώθει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, μπορείτε να ανεβάσετε λίγο τη σέλα, έτσι ώστε, όταν στέκεται, να ακουμπά μόνο με τα δάχτυλα του ποδιού.

Διδάξτε του τη σωστή τεχνική.
Φροντίστε να χρησιμοποιεί το ποδήλατο σωστά από την αρχή. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ελέγχει με τις παλάμες τα φρένα, σταματάει πιέζοντας τα –και όχι πατώντας με τα πόδια στο έδαφος- και στέκεται με τους ώμους χαλαρούς.

Πάρτε μέτρα προστασίας.
Η αγορά του ποδηλάτου είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από την αγορά του κατάλληλου κράνους. Το κράνος πρέπει να εφαρμόζει καλά στο κεφάλι του παιδιού και να μην γλιστράει προς το πρόσωπο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει κάποιο που καλύπτει τα ευρωπαϊκά στάνταρ ασφάλειας.

Βρείτε τα κατάλληλα μέρη.
Στην αρχή, το παιδί θα πρέπει να κάνει ποδήλατο σε μεγάλο και ασφαλή χώρο, μακριά από οποιοδήποτε εμπόδιο, ανθρώπους και δρόμους με αυτοκίνητα.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.13
Δύση: 20.54
Σελήνη
17 ημερών
1780
Ο Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης και άλλοι αγωνιστές βγαίνουν από τα οχυρά τους και κατακρεουργούνται από τους Τούρκους.
1821
Ισχυρή τουρκική δύναμη φθάνει στην Αθήνα και υποχρεώνει τους Έλληνες επαναστάτες να λύσουν την πολιορκία της Ακροπόλεως.
1825
Αποτυχημένη επίθεση του Κιουταχή κατά του Μεσολογγίου.
1920
Το Σώμα Στρατού Εθνικής Αμύνης απελευθερώνει την Ανατολική Θράκη.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».