(20) ακόμη προστατευτικά κράνη παραδόθηκαν από την Διεύθυνση Αστυνομίας Τρικάλων σε αναβάτες

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας με τίτλο «Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους»

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας με τίτλο «Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους», από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων παραδόθηκαν -20- ακόμη κράνη σε αναβάτες, έπειτα από ισάριθμες κληρώσεις.
Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα από 16 Αυγούστου έως 31 Σεπτεμβρίου 2025, πραγματοποιήθηκε η παράδοση των κρανών ανάμεσα σε αναβάτες που δεν φορούσαν κράνος κατά την οδήγηση, έχοντας συμβολικό χαρακτήρα.

Με το μήνυμα «Μην Περιμένεις να Σου Πέσει ο Κλήρος... Μην Αφήνεις τη Ζωή στην Τύχη. Φόρα το Κράνος», τέτοιες δράσεις εντάσσονται στο γενικότερο πρίσμα ευαισθητοποίησης και επαγρύπνησης ως προς τους κινδύνους που εγκυμονεί η μη χρήση κράνους για τη σωματική ακεραιότητα.
Συνολικά, από την έναρξη της δράσης, αρχές Ιουλίου, έως τέλη Σεπτεμβρίου 2025, παραδόθηκαν (39) κράνη, κατόπιν κληρώσεωνανάμεσα σε αναβάτες δικύκλων και Ε.Π.Η.Ο. που δεν φορούσανκράνος.
Ας μην ξεχνάμε, λοιπόν, ότι η προσφορά του κράνους δεν αποτελεί μόνο ένα συμβολικό βραβείο αλλά και ένα ισχυρό μήνυμα: «Η ζωή είναι ανεκτίμητη και η προστασία της είναι στο χέρι μας. Η ασφάλεια δεν είναι θέμα τύχης. Είναι θέμα επιλογής. Φορέστε το κράνος και προστατέψτε τη ζωή σας».

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 04.58
Δύση: 19.57
Νέα Σελήνη
1821
Κρήτες επαναστάτες, φέροντας σημαία με τον Βυζαντινό Δικέφαλο Αετό, νικούν τους Τούρκους στο χωριό Λούλο.
1907
Ανταρτικά Ελληνικά σώματα κυκλώνονται από τουρκικές δυνάμεις στα υψώματα Σούμπρετς και Βέρμπιστα Βιτσίου.
1917
Σχηματισμός κυβερνήσεως Ελευθερίου Βενιζέλου.
1942
Οι Γερμανοί σκοτώνουν 50 Έλληνες στο Ηράκλειο της Κρήτης.
1956
Ο Πέτρος Ηλιάδης από τον Αγρό φονεύεται στην Κύπρο πολεμώντας τους Άγγλους.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!