Το σχέδιο για τέλη κυκλοφορίας του 2018

altΥπουργείο Οικονομικών: Δημοσιονομικά ουδέτερες οι αλλαγές - Μικρές οι αυξομειώσεις, που θα κυμαίνονται περίπου στο 10%

Μικρές αυξομειώσεις, που θα κυμαίνονται περίπου στο 10% των σημερινών τελών, «κρύβουν» τα νέα τέλη κυκλοφορίας του 2018 που θα κληθούν να πληρώσουν στο τέλος του τρέχοντος έτους οι κάτοχοι επιβατικών Ι.Χ. και μοτοσικλετών.

Το νέο σύστημα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας βρίσκεται στην τελική ευθεία επεξεργασίας του από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, που έχουν στόχο να καταστεί αναλογικότερο και γι’ αυτό οι επικείμενες αλλαγές αναμένεται να είναι περιορισμένης κλίμακας.

Για τον λόγο άλλωστε αυτό, όπως ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου στη «Ν», δεν πρόκειται να θεσπιστεί κριτήριο εμπορικής αξίας του οχήματος για τον υπολογισμό των τελών, αφού προς το παρόν θεωρούν ότι δεν υπάρχει αξιόπιστη βάση δεδομένων για τις αξίες των Ι.Χ.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι οι παράγοντες του υπουργείου στέλνουν μήνυμα ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός της αγοράς αυτοκινήτου», αφενός για να μην πληγεί περαιτέρω ο κλάδος, αφετέρου για να μη βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων οι φορολογούμενοι που έχουν προχωρήσει στην αγορά Ι.Χ. με βάση τα όσα προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία τα τελευταία χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό, το σχέδιο για τέλη κυκλοφορίας του 2018, που επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται το επόμενο διάστημα να λάβει την τελική του μορφή, μεταξύ των άλλων, θα προβλέπει τα εξής:

* Αύξηση των κλιμακίων που με βάση τον κυβισμό υπολογίζονται τα τέλη κυκλοφορίας. Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα ισχύοντα, σήμερα υπάρχουν 11 κλιμάκια που διαφοροποιούνται ανά 200 ή ακόμη και 330 κ. εκ. Στο υπουργείο πιστεύουν ότι τα κλιμάκια πρέπει να γίνουν περισσότερα, «να έρθουν πιο κοντά» και οι όποιες αλλαγές να γίνονται ακόμη και ανά 100 κ. εκ.
Μόνο με τον τρόπο αυτό άλλωστε μπορούν να διορθωθούν αδικίες που προκύπτουν από τις απότομες αυξήσεις τελών για διαφορά μερικών κυβικών, όπως για παράδειγμα ένα Ι.Χ. 1.357 κυβικών μοντέλο του 2008 βαρύνεται με τέλη ύψους 135 ευρώ και ένα Ι.Χ. της ίδιας χρονιάς με 1.359 κυβικά βαρύνει τον κάτοχό του με τέλη ύψος 255 ευρώ.

Περισσότερες λεπτομέρειες στη “naftemporiki.gr” (εδώ)

Από την έντυπη έκδοση του Γιώργου Κούρου

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.38
Δύση: 16.59
Σελήνη
10 ημερών
1657
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν τον νεομάρτυρα Νικόλαο Καραμάνο στην Σμύρνη.
1821
Οι Τούρκοι, υπό τον Μουσταφά μπέη, νικούν τους Έλληνες στον Σταυρό της Κρήτης.
1915
Συγκροτείται στη Θεσσαλονίκη η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας.
1920
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος επανέρχεται στην Ελλάδα και αποκαθίσταται στον θρόνο.
1940
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα στη Βόρειο Ήπειρο.
1942
Ιταλοί και Αλβανοί εκτελούν στην Παραμυθιά Έλληνες πατριώτες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»