«Όχι στο φόβο. Ναι στην ελπίδα που έρχεται»

altΓράφει ο Ηλίας Αντωνίου*

Οι στιγμές που ζούμε σαν κοινωνία είναι πολύ σημαντικές, ιστορικές θα μπορούσα να πω. Όλοι  ξέρουμε ότι μπροστά μας αναδεικνύονται  σημαντικά και δύσκολα διλήμματα. Πάντα όμως οι κάτοικοι αυτής της χώρας είχαν να αντιμετωπίσουν πολύ δύσκολες καταστάσεις και  για την επίλυσή τους πάντοτε επέλεγαν τον δύσκολο δρόμο.

Ο δρόμος αυτός ήταν πάντα αυτός  της αξιοπρέπειας και της ελεύθερης βούλησης. Αν ανατρέξουμε στην ιστορία μας και στις εθνικές επετείους τότε  θα καταλάβουμε όλοι μας το μεγαλείο αυτών των   αποφάσεων και το μακρινό όφελος για το σήμερα. Ταυτόχρονα ας σκεφτούμε τι είδους χώρα θα ήμασταν σήμερα εάν επιλέγαμε άλλο δρόμο.

Το δρόμο της υποταγής και της υποτέλειας. Για τους λόγους αυτούς ας μην αφήσουμε τους φόβους και τα ψευτοδιλήμματα να μας κυριεύουν. Τι μπορεί να χάσουμε άλλο πια; Τις λεηλατημένες συντάξεις; Τις θέσεις εργασίας που έχουν εξαφανιστεί; Τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα που είναι πενιχροί; Το μέλλον των παιδιών μας που είναι αβέβαιο και έχουν αρχίσει πάλι όπως τα πέτρινα χρόνια να φεύγουν στο εξωτερικό; Την ανύπαρκτη περίθαλψη την παρά τις αυξημένες εισφορές; Είναι τόσα πολλά αυτά τα οποία έχουμε χάσει που δεν υπάρχει χώρος να περιγράψω. Ας μην αφήσουμε τον φόβο να μας κυριεύσει. Αισθάνομαι ότι ήρθε η ώρα να σηκώσουμε ξανά το κεφάλι ψηλά και να αντισταθούμε στο φόβο και στα αστεία διλήμματα. Δεν υπάρχει τίποτα  χειρότερο από την έλλειψη αξιοπρέπειας. Η δουλοπρέπεια δεν ταιριάζει στους Έλληνες.  Ως κοινωνία ήρθε ο καιρός  να αντιδράσουμε. Καθημερινά μιλάμε μεταξύ μας και λέμε ότι δεν πάει άλλο. Μας ΕΧΟΥΝΕ πνίξει φόροι και χαράτσια. Τα σπίτια μας ΕΧΟΥΝΕ γίνει βορά στις ορέξεις διαφόρων αρπακτικών. Τα ξέρουμε τα γνωρίζουμε. Τα ζούμε . ΑΥΤΟΙ οι πολιτικοί που σήμερα θυμήθηκαν και κάνουν μεταρρυθμίσεις αυτοί το δημιούργησαν . Ας τους σταματήσουμε .
Μην τους αφήσουμε να μας φοβίσουν . Είναι λίγοι και είμαστε πολλοί.
Κλείνοντας αυτή την παρέμβαση ας αναρωτηθούμε, είμαστε περήφανοι ως τοπική κοινωνία με αυτά που συμβαίνουν στο νοσοκομείο του νομού μας; Όλα αυτά για τα οποία μας τρομοκρατούν, ήδη συμβαίνουν. Ας μην φοβηθούμε λοιπόν κι ας προχωρήσουμε μπροστά για μας, για τα παιδιά μας πατρίδα μας.

ΑΝΤΩΝΙΟΥ  ΠΑΥΣ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.10
Δύση: 19.56
Τελευταίο Τέταρτο
1821
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης φυλακίζεται στην Αυστρία.
1824
Δύναμη 12.000 Τουρκαλβανών επιτίθενται εναντίον της Άμπλιανης Φωκίδος.
1907
Οι οπλαρχηγοί Δ. Γιουγκολάκης (Μητρούσης) και Θ. Τουρλεντές εγκλωβίζονται από τους Τούρκους στην Κάτω Κεμενικιά Σερρών.
Ενδεκαμελές σώμα υπό τον Ανθυπολοχαγό Ανδρέα Μακούλη (Στενημαχίτη) κυκλώνεται από τους Τούρκους στη Δόβιστα.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός εισέρχεται στην Κομοτηνή.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τις Σαράντα Εκκλησίες στην Ανατολική Θράκη.
1942
Εκτέλεση Ελλήνων από τους Γερμανούς στο Ηράκλειο της Κρήτης.
1944
Ισχυρή δύναμη Ιερολοχιτών και Βρετανών προσβάλλει την γερμανο-ιταλική φρουρά της Σύμης και της προκαλεί σοβαρές απώλειες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».