«Όχι στο φόβο. Ναι στην ελπίδα που έρχεται»

altΓράφει ο Ηλίας Αντωνίου*

Οι στιγμές που ζούμε σαν κοινωνία είναι πολύ σημαντικές, ιστορικές θα μπορούσα να πω. Όλοι  ξέρουμε ότι μπροστά μας αναδεικνύονται  σημαντικά και δύσκολα διλήμματα. Πάντα όμως οι κάτοικοι αυτής της χώρας είχαν να αντιμετωπίσουν πολύ δύσκολες καταστάσεις και  για την επίλυσή τους πάντοτε επέλεγαν τον δύσκολο δρόμο.

Ο δρόμος αυτός ήταν πάντα αυτός  της αξιοπρέπειας και της ελεύθερης βούλησης. Αν ανατρέξουμε στην ιστορία μας και στις εθνικές επετείους τότε  θα καταλάβουμε όλοι μας το μεγαλείο αυτών των   αποφάσεων και το μακρινό όφελος για το σήμερα. Ταυτόχρονα ας σκεφτούμε τι είδους χώρα θα ήμασταν σήμερα εάν επιλέγαμε άλλο δρόμο.

Το δρόμο της υποταγής και της υποτέλειας. Για τους λόγους αυτούς ας μην αφήσουμε τους φόβους και τα ψευτοδιλήμματα να μας κυριεύουν. Τι μπορεί να χάσουμε άλλο πια; Τις λεηλατημένες συντάξεις; Τις θέσεις εργασίας που έχουν εξαφανιστεί; Τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα που είναι πενιχροί; Το μέλλον των παιδιών μας που είναι αβέβαιο και έχουν αρχίσει πάλι όπως τα πέτρινα χρόνια να φεύγουν στο εξωτερικό; Την ανύπαρκτη περίθαλψη την παρά τις αυξημένες εισφορές; Είναι τόσα πολλά αυτά τα οποία έχουμε χάσει που δεν υπάρχει χώρος να περιγράψω. Ας μην αφήσουμε τον φόβο να μας κυριεύσει. Αισθάνομαι ότι ήρθε η ώρα να σηκώσουμε ξανά το κεφάλι ψηλά και να αντισταθούμε στο φόβο και στα αστεία διλήμματα. Δεν υπάρχει τίποτα  χειρότερο από την έλλειψη αξιοπρέπειας. Η δουλοπρέπεια δεν ταιριάζει στους Έλληνες.  Ως κοινωνία ήρθε ο καιρός  να αντιδράσουμε. Καθημερινά μιλάμε μεταξύ μας και λέμε ότι δεν πάει άλλο. Μας ΕΧΟΥΝΕ πνίξει φόροι και χαράτσια. Τα σπίτια μας ΕΧΟΥΝΕ γίνει βορά στις ορέξεις διαφόρων αρπακτικών. Τα ξέρουμε τα γνωρίζουμε. Τα ζούμε . ΑΥΤΟΙ οι πολιτικοί που σήμερα θυμήθηκαν και κάνουν μεταρρυθμίσεις αυτοί το δημιούργησαν . Ας τους σταματήσουμε .
Μην τους αφήσουμε να μας φοβίσουν . Είναι λίγοι και είμαστε πολλοί.
Κλείνοντας αυτή την παρέμβαση ας αναρωτηθούμε, είμαστε περήφανοι ως τοπική κοινωνία με αυτά που συμβαίνουν στο νοσοκομείο του νομού μας; Όλα αυτά για τα οποία μας τρομοκρατούν, ήδη συμβαίνουν. Ας μην φοβηθούμε λοιπόν κι ας προχωρήσουμε μπροστά για μας, για τα παιδιά μας πατρίδα μας.

ΑΝΤΩΝΙΟΥ  ΠΑΥΣ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.40
Δύση: 16.58
Σελήνη
12 ημερών
1868
Μεγάλη καταστροφή του Σώματος Μανιατών υπό τον Δημ. Πετροπουλάκη στις Βρύσες Χανίων από τον τουρκικό στρατό
1940
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Αργυρόκαστρο.
1943
Γερμανοί κατακτητές εισέρχονται στην Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου και φονεύουν 13 υπερήλικες μοναχούς, 3 υπηρέτες, ένα προστατευόμενο ορφανό ηλικίας 7 ετών και 5 προσκυνητές.
1944
Το Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη ανθίσταται ηρωικώς και αποκρούει σφοδρή επίθεση των κομμουνιστών ανταρτών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»