altΤο ΚΚΕ(μ-λ) στηρίζει την κινητοποίηση την Τετάρτη 7 Απρίλη στις 7μμ στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας

Ένα χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας κι ο λαός πληρώνει την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης με τη μεγαλύτερη έξαρση ως τώρα.

Ένα χρόνο μετά και το σύστημα συνεχίζει να κινείται με τη λογική της «ατομικής ευθύνης», δηλαδή του «κόψ’τε το λαιμό σας», είτε αφορά την προστασία απ’ τον κορονοϊό, είτε αφορά την περίθαλψη (για την COVID και για όλες τις υπόλοιπες ασθένειες), είτε αφορά την οικονομική επιβίωση.
Οι υγειονομικοί είναι θύματα της ίδιας εγκληματικής πολιτικής. Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι άθλια και για τους εργαζόμενους και για τους ασθενείς. Η κυβέρνηση, πιστή στις κατευθύνσεις της, αγνοεί τα αιτήματα για πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, άνοιγμα νοσοκομείων, λειτουργία νέων κλινών (απλών και ΜΕΘ), για αυξήσεις στους μισθούς και χαρακτηρισμό των νοσοκομείων ως ανθυγιεινούς χώρους. Με δήθεν «σχέδιο» και μπαλώματα, προσπαθεί να κοροϊδέψει ότι «λαμβάνει μέτρα». Στην ουσία, εκμεταλλεύεται τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των υγειονομικών και προωθεί την πολιτική της διάλυσης των νοσοκομείων και της διεύρυνσης του πεδίου δράσης του ιδιωτικού κεφαλαίου, με τις τραγικές συνέπειες να φορτώνονται στο λαό.
Επιχειρεί με κάθε τρόπο να πουλήσει το παραμύθι της «επιτυχημένης διαχείρισης» της πανδημίας. Γι’ αυτό έχει βάλει στο στόχαστρο τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Απολύει γιατρούς, στέλνει τους εισαγγελείς και την ασφάλεια στους εκπροσώπους των εργαζόμενων, ρίχνει ποινές σ’ όσους «αντιμιλούν» και κατηγορεί όλους αυτούς που νόσησαν και νοσούν εξαιτίας των δικών της αποφάσεων, για «διασπορά του ιού». Σπέρνει τρομοκρατία για να επιβάλει σιγή νεκροταφείου και υποταγή στην πολιτική που δεν αναγνωρίζει κανένα εργασιακό δικαίωμα των εργαζόμενων στα νοσοκομεία και κανένα δικαίωμα του λαού στην περίθαλψη.
Δεν πρέπει να της περάσει! Η κυβέρνηση και το σύστημα που υπηρετεί είναι υπεύθυνοι για τους χιλιάδες νεκρούς, τους εκατοντάδες χιλιάδες που έχουν νοσήσει και αυτούς που θα νοσήσουν. Αυτή η πολιτική πρέπει να βρει απέναντί της τους κοινούς αγώνες των εργαζόμενων στα νοσοκομεία και του λαού. Οι αξιοπρεπείς όροι δουλειάς των υγειονομικών είναι προϋπόθεση για αξιοπρεπείς συνθήκες περίθαλψης του λαού, για να σωθούν ζωές.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 7/4 -7μμ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Καρδίτσα 7/4/2021

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας(μαρξιστικό -λενινιστικό) Κ.Ο. Καρδίτσας

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.56
Δύση: 19.02
Σελήνη
1 ημέρας
814
Εξόντωση μεγάλου μέρους του βουλγαρικού στρατού στην Μεσημβρία από τον αυτοκράτορα Λέοντα Ε΄.
1204
Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως από τους Φράγκους.
1821
Οι Τούρκοι κατεβάζουν από την αγχόνη και σέρνουν διαπομπευόμενο από τον όχλο το πτώμα του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄.
1822
Ο Εμπού Λουμπούτ αλώνει την Νάουσα και κατασφάζει τους αμάχους.
1827
Οι Έλληνες επιτίθενται κατά των Τούρκων της Μονής Αγ. Σπυρίδωνος Πειραιά.
1941
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει την Μοσχόπολη και αρχίζει την σύμπτυξη με άξονα την κοιλάδα του Δρίνου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.