altΓια την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020

Στην υπογραφή της σύμβασης για την εκτέλεση της προμήθειας με τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΩΛΗΝΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ 18ης ΚΑΙ 19ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020»»

προχώρησε σήμερα Τρίτη 6/04, ο Δήμαρχος Μουζακίου Θεοφάνης Στάθης, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Ν.ΧΑΡΙΣΟΥΛΗΣ & ΣΙΑ Ε.Τ.Ε.», παρουσία της αρμόδιας μηχανικού Σοφίας Κάλφα - Μανίκα. Η προμήθεια χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από έκτακτη επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών.
Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Μουζακίου, Θεοφάνης Στάθης, τόνισε: «Κατά την πλημμύρα της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου, προκλήθηκαν στον Δήμο Μουζακίου τεράστιες ζημιές στις υποδομές άρδευσης, οι οποίες χρήζουν άμεσης αποκατάστασης. Συγκεκριμένα τα επιφανειακά δίκτυα άρδευσης, που αποτελούνταν κυρίως από χαλύβδινες σωλήνες παρασύρθηκαν από τον μεγάλο όγκο του νερού με αποτέλεσμα είτε να υποστούν σημαντικές ζημιές, είτε να καταστραφούν ολοσχερώς και να είναι αδύνατη πλέον η χρήση τους. Για τον λόγο αυτό είναι άμεση ανάγκη να αντικατασταθούν το συντομότερο δυνατό από νέα δίκτυα, τα οποία θα αποτελούνται από νέα εύκαμπτα υλικά μεγαλύτερης αντοχής από τους χαλύβδινες σωλήνες έτσι ώστε να αντέχουν τις μηχανικές καταπονήσεις και να είναι εύκολη η αντικατάσταση των τμημάτων που υφίστανται ζημιές».

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση θα γίνει αποκατάσταση δικτύων άρδευσης συνολικού μήκους 26χλμ στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Μουζακίου:
1. Αγναντερού
2. Καππά
3. Κρανέας
4. Μαγούλας
5. Μαγουλίτσας
6. Μαυρομματίου
7. Παλαιοχωρίου
8. Φαναρίου
9. Χάρματος
Η σύμβαση της προμήθειας ανέρχεται στο ποσό των 321.897,80 ευρώ με Φ.Π.Α.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.56
Δύση: 19.02
Σελήνη
1 ημέρας
814
Εξόντωση μεγάλου μέρους του βουλγαρικού στρατού στην Μεσημβρία από τον αυτοκράτορα Λέοντα Ε΄.
1204
Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως από τους Φράγκους.
1821
Οι Τούρκοι κατεβάζουν από την αγχόνη και σέρνουν διαπομπευόμενο από τον όχλο το πτώμα του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄.
1822
Ο Εμπού Λουμπούτ αλώνει την Νάουσα και κατασφάζει τους αμάχους.
1827
Οι Έλληνες επιτίθενται κατά των Τούρκων της Μονής Αγ. Σπυρίδωνος Πειραιά.
1941
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει την Μοσχόπολη και αρχίζει την σύμπτυξη με άξονα την κοιλάδα του Δρίνου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.