altΔωρεάν Διαδικτυακό Βιωματικό Σεμινάριο για γονείς από το Κέντρο Πρόληψης ν. Καρδίτσας

Αγαπητοί γονείς,

Όπως γνωρίζετε, το Κέντρο Πρόληψης ν. Καρδίτσας λειτουργεί εδώ και 23 χρόνια στο νομό μας προσφέροντας τις υπηρεσίες του δωρεάν.

Τα τελευταία χρόνια, όλοι μας βιώνουμε  πρωτόγνωρες καταστάσεις (πανδημία covid, πλημμύρες, οικονομική κρίση, αυξανόμενη ανεργία). Είναι λογικό λοιπόν να αισθανόμαστε αγωνία και φόβο μπροστά σε αυτό που μας συμβαίνει και πολλές φορές να δυσκολευόμαστε να απαντήσουμε στα αγωνιώδη ερωτήματα των παιδιών μας.  Πιάνουμε τον εαυτό μας να μην ξέρει πώς να διαχειριστεί την αποσταθεροποίηση που μας προκάλεσαν όλες αυτές οι ανακατατάξεις. Πολλές φορές λοιπόν νιώθουμε εξουθενωμένοι και ότι δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε όπως θα θέλαμε στο γονεικό μας ρόλο.
Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, το Κέντρο Πρόληψης ν. Καρδίτσας θα υλοποιήσει ένα βιωματικό εργαστήρι για γονείς  με θέμα «Δεξιότητες Επικοινωνίας στην οικογένεια. Μιλώντας για την κρίση» το οποίο απευθύνεται σε γονείς που έχουν παιδιά ηλικίας από 1 έως 18 ετών. Οι γονείς που θα συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν σκέψεις και προβληματισμούς με άλλους γονείς, να μοιραστούν τις αγωνίες και τις ανησυχίες τους, να δουν ότι τελικά δεν είναι μόνοι και να υποστηριχθούν στον πραγματικά δύσκολο ρόλο τους.
Τα θέματα που θα επεξεργαστούμε κατά η διάρκεια των συναντήσεων είναι:
-Παράγοντες που δυσκολεύουν / διευκολύνουν την επικοινωνία μας
-Τεχνικές  επικοινωνίας
-Επικοινωνώντας για την κρίση
-Πως μιλάμε στα παιδιά για την πανδημία αλλά και άλλες δύσκολες καταστάσεις
-Έκφραση συναισθημάτων
-Θέσπιση ορίων
-Επίλυση συγκρούσεων
-Αναπτυξιακά χαρακτηριστικά παιδικής/ εφηβικής ηλικίας
Οι ομάδες γονέων θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά μια φορά την εβδομάδα για ένα δίωρο και περιλαμβάνουν 10 δίωρες συναντήσεις.
Η συμμετοχή στις ομάδες είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Προκειμένου να διευκολυνθούν οι γονείς, θα λειτουργήσουν δυο ομάδες γονέων. Μια πρωινή : Τρίτη 11.00πμ – 13.00μμ και μια απογευματινή : Τετάρτη 6.00μμ – 8.00 μμ.
Συντονίστρια Ομάδων :Αλογάριαστου Βούλα
Όσοι γονείς ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους:
Α] τηλεφωνικά στα τηλ. 24410 / 76304 & 74477 (8.00πμ – 2.00 μμ )
Β] ηλεκτρονικά στέλνοντας mail στο info@prevkar.gr στο οποίο θα γράφουν το ονομ/νυμο τους, την ηλικία των  παιδιών και ένα τηλέφωνο προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.49
Δύση: 17.29
Πρώτο Τέταρτο
1830
Υπογράφεται στο Λονδίνο πρωτόκολλο με το οποίο η Ελλάς ανακηρύσσεται ανεξάρτητο κράτος.
1878
Τακτικός στρατός εισβάλλει, άνευ κηρύξεως πολέμου, στην τουρκοκρατούμενη Θεσσαλία.
1943
Πνιγμός του ήρωα της Πίνδου Κωνσταντίνου Δαβάκη και άλλων αξιωματικών, μετά τον τορπιλισμό του ιταλικού πλοίου που τούς μετέφερε ως ομήρους.
1944
Ελληνικά αντιτορπιλικά μετέχουν στις συμμαχικές αποβατικές επιχειρήσεις στο Άντζιο Ιταλίας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει…