altΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Κ.)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΠΡΩΗΝ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ ΙΚΑ)

Για άλλη μια φορά η Ένωση και ο Σύλλογός μας βρέθηκαν στο δρόμο των διεκδικήσεων και του αγώνα!

Γιατί δεν μπορούμε να «χωνέψουμε» τα ψεύτικα λόγια της κυβέρνησης για τα δήθεν μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας και προστασίας της υγείας στα σχολεία, στους εργασιακούς χώρους και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ακόμα και 8 μήνες μετά από την έναρξη της πανδημίας και αφού ο λαός μας έχει αναλάβει την ατομική του ευθύνη, η κυβέρνηση ακόμα αρνείται να κάνει μαζικές προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, εκπαιδευτικών, αρνείται να μειώσει τους μαθητές σε 15 ανά τάξη και να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα της υγείας. Την ίδια ώρα κάνει δώρο στους μεγαλοεπιχειρηματίες της υγείας εκατομμύρια για τεστ σε μεγάλα ιδιωτικά διαγνωστικά και για «κράτηση» κλινών ΜΕΘ σε ιδιωτικές κλινικές.

Ακόμα και μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες στο νομό μας, με τις τεράστιες ζημιές σε σπίτια, καταστήματα, χωράφια, περιουσίες αλλά και στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου και στο Νοσοκομείο, το κράτος οι περιφέρεια και οι δήμοι δεν έχουν κάνει καμία πρόσληψη γιατρού, δεν αυξάνουν δραστικά το μόνιμο προσωπικό σε δήμους και περιφέρεια, δεν έχουν ολοκληρωμένο σχέδιο για την αποκατάσταση και την αποζημίωση ζημιών και καταστροφών. Ακόμα και αυτό το σχέδιο που έχουν περικόπτει από τις πραγματικές ανάγκες και τα αιτήματά μας.

Σε αυτή την κατάσταση επισκεφτήκαμε το χώρο της μαθητικής εστίας όπου προσωρινά στεγάζεται το Κέντρο Υγείας Μουζακίου. Ακόμα ένα μήνα μετά την κατάρρευσή του, δεν υπάρχει ασφαλής υγειονομικά χώρος διαλογής, εξέτασης και αντιμετώπισης των ασθενών, ούτε καν τήρησης του ιατρικού απορρήτου. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε διαδρόμους και στο προαύλιο και η συνταγογράφηση γίνεται στο κλιμακοστάσιο. Οι εξοπλισμοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στο γκρεμισμένο κτήριο αφού οι απαραίτητες μελέτες καθυστερούν. Από τους διαδρόμους διέρχονται οι κάτοικοι της μαθητικής εστίας για να εισέλθουν στα δωμάτιά τους και για να σιτιστούν. Τα παραπάνω δημιουργούν μία υγειονομική βόμβα, ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας και με τις αυξημένες ανάγκες των πληγέντων του ορεινού όγκου. Η ενημέρωση που υπάρχει είναι ότι το κέντρο υγείας θα παραμείνει στο συγκεκριμένο ακατάλληλο υγειονομικά χώρο μέχρι να κατασκευαστεί νέο κτήριο, δηλαδή για χρόνια.

Μαζί με τα αιτήματα που καταθέσαμε στην απεργιακή κινητοποίηση στον θεματικό αντιπεριφερειάρχη και είναι γνωστά από τη δημοσιοποίησή τους τις προηγούμενες ημέρες, τονίσαμε τα εξής κατεπείγοντα αιτήματα:
1.Άμεση επίταξη του ιδιωτικού κέντρου αποκατάστασης «Αρωγή», το οποίο παραμένει κλειστό με απλήρωτους εργαζόμενους και βρίσκεται μέσα στα όρια του δήμου. Στο χώρο αυτό θα μπορεί να στεγαστεί προσωρινά το κέντρο υγείας μέχρι την ολοκληρωμένη κατασκευή κατάλληλου κτηρίου. Ο χώρος αυτός προσφέρει υγειονομική ασφάλεια και τη δυνατότητα να αυξηθεί το προσωπικό με τους απλήρωτους εργαζόμενους  με τη μισθοδοσία τους από το κράτος.
2.Δημιουργία με fasttrackδιαδικασίες πολυδύναμου ιατρείου στο Μουζάκι ακόμα και με επίταξη ιδιωτικού χώρου και όλο το απαραίτητο προσωπικό για την κάλυψη των κατεπειγόντων περιστατικών.
3.Άμεσος έλεγχος και επείγουσα ανανέωση των εγκαταστάσεων και υποδομών στις χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου που γέμισαν νερά από τις πλημμύρες.
4.Να συμπεριληφθούν οι πληγέντες από τις πλημμύρες στους δικαιούχους του εμβολιασμού για τη γρίπη και τον πνευμονιόκοκκο καθώς αντικειμενικά βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο λόγω των άσχημων συνθηκών διαβίωσης. Να δοθεί η δυνατότητα και κατεύθυνση στους γιατρούς να συνταγογραφούν τα εμβόλια αυτά στους πληγέντες με την αιτιολογία του «κλειστού πληθυσμού».
5.Μαζικά τέστ για τον κορονοϊό σε όλους τους πληγέντες που βρέθηκαν σε συνθήκες συγχρωτισμού, συγκατοίκησης και σε άσχημες συνθήκες διαβίωσης το προηγούμενο διάστημα.

15-10-2020

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.55
Δύση: 17.28
Σελήνη
11 ημερών
969
Ο Στρατηγός Μιχαήλ Βούρτζης απελευθερώνει την Αντιόχεια από τους Άραβες.
1827
Δύναμη 1.000 Κρητών και άλλοι 100 αγωνιστές αποβιβάζονται στην Γραμβούσα της Κρήτης και αναζωπυρώνουν τον Αγώνα στο νησί.
1912
Ο Ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει τα Πέντε Πηγάδια και την Κλεισούρα.
1921
Η συνδιάσκεψη των Μεγάλων Δυνάμεων κατακυρώνει ολόκληρη την ελληνικότατη Βόρειο Ήπειρο στην Ιταλία.
1940
Ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς απαντά με το ιστορικό "ΟΧΙ" στο τελεσίγραφο της ιταλικής κυβέρνησης.
1941
Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη καλύπτεται από δάφνες καθώς ο λαός των Αθηνών εορτάζει την πρώτη επέτειο του "ΟΧΙ".

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».