altΠρώτο κουδούνι σήμερα για χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες σε όλη τη χώρα και φυσικά στην Π.Ε Καρδίτσας. Μια καινούρια σχολική χρονιά αρχίζει με ιδιαιτερότητες βέβαια λόγω της πανδημίας του covid -19. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι και η χρονιά αυτή αποτελεί την αφετηρία για νέους δρόμους μάθησης, γνώσης, εξειδίκευσης.

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, έχετε μπροστά σας έναν ακόμη χρόνο για να εργαστείτε, να αξιοποιήσετε ευκαιρίες, να αποκτήσετε γνώσεις, να κάνετε νέες φιλίες και να αναπτύξετε ενδιαφέροντα. Ταυτόχρονα να διεκδικήσετε όσα σας ανήκουν και να βάλετε τις βάσεις για την πραγματοποίηση των στόχων και των ονείρων σας.
Πολύτιμοι σύμμαχοί σας σ΄αυτή σας την προσπάθεια οι γονείς σας και οι εκπαιδευτικοί, που είναι έτοιμοι να σας εμψυχώσουν και να σας στηρίξουν. Η ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης ανάμεσα στους γονείς και το σχολείο από τη μια και η μετάδοση γνώσεων, αρχών και αξιών από την πλευρά των δασκάλων, αποτελούν το θεμέλιο λίθο για την δημιουργία μιας σύγχρονης και υγιούς εκπαιδευτικής κοινότητας.
Αλλά και εμείς, ως Π.Ε Καρδίτσας, είμαστε εδώ για να συνδράμουμε στην επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος που εμποδίζει την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας, μέσα από συνεργασία με τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Παράλληλα μέσα από την ιδιαίτερη μέριμνα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού δίνουμε έμφαση στη στήριξη του εκπαιδευτικού έργου με δράσεις όπως η προσφορά tablet σε μαθητές ορεινών περιοχών, η κατασκευή και ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων και η μεταφορά μαθητών από απομακρυσμένες περιοχές.
Ιδιαίτερες παρουσίες στα σχολικά προαύλια είναι και φέτος τα ‘’πρωτάκια’’. Σ’ ένα άγνωστο περιβάλλον, μακριά απ την αγκαλιά της μαμάς και με ζωγραφισμένη την αγωνία στα προσωπάκια τους, αρχίζει και γιαυτά το συναρπαστικό ταξίδι της μαθητικής ζωής.
Εύχομαι λοιπόν σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλή σχολική χρονιά γεμάτη δύναμη, γνώση και δημιουργία.

Καλή πρόοδο σε όλους.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.20
Δύση: 18.17
Σελήνη
9 ημερών
1687
Οι Ενετοί βομβαρδίζουν την Ακρόπολη των Αθηνών, με αποτέλεσμα να ανατιναχθεί η τουρκική πυριτιδαποθήκη στον Παρθενώνα.
1821
Παραδίδεται στους Έλληνες η τουρκική φρουρά της Μεγάλης Τάπιας της Τριπολιτσάς (Τριπόλεως).
1916
Ο Βενιζέλος σχηματίζει επαναστατική κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη.
1943
Το αντιτορπιλικό "Βασίλισσα Όλγα" βυθίζεται στο λιμάνι της Λέρου, μετά από ομαδική επίθεση 25 γερμανικών Στούκας.
1944
Υπογράφεται το Σύμφωνο της Καζέρτας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».