altΜόνιμη και σταθερή δουλεία όλων των εργαζομένων

-Σωματείο εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου νομού Καρδίτσας
-Σύλλογος γυναικών νομού Καρδίτσας (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)

Στο ίδιο έργο θεατές!!!

Ο Βρεφονηπιακός σταθμός του ΟΑΕΔ δυναμικότητας 100 παιδιών, θα ξεκινήσει την λειτουργία του, με 33 βρέφη και νήπια που επιλέγησαν. Ένας αριθμός παιδιών πολύ μικρότερος (το 1/3) απ’ αυτόν που μπορεί να εξυπηρετήσει ο σταθμός. Υπάρχουν και 21 παιδιά (κύρια βρέφη) που είναι αναπληρωματικά. Ακόμα και αν παρθούν αυτά τα παιδιά, πάλι ο αριθμός των παιδιών που καλύπτονται είναι πολύ μικρότερος της δυναμικότητας του.
Το σημαντικό είναι (και έχει απόλυτη σχέση και με το πρώτο θέμα), ότι στις 31 Ιούλη έληξαν οι συμβάσεις του προσωπικού και ο ΟΑΕΔ δεν έχει βγάλει καμιά προκήρυξη ακόμα για να κάνει προσλήψεις, ώστε να λειτουργήσει ομαλά ο σταθμός από την 1 Σεπτέμβρη. Άρα οι γονείς και τα παιδιά θα ζουν με την αγωνία τι θα αντιμετωπίσουν.
Τίποτα απ’ αυτά δεν είναι καινούρια. Από την έναρξη της λειτουργίας του σταθμού, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια με κυβέρνηση ΝΔ λύση με το πρόβλημα του προσωπικού δεν δίνεται και βρισκόμαστε σε αδιέξοδο ή προσωρινές λύσεις.
Διαπιστώνεται ότι για την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν οικογένειες μικρών παιδιών στην Καρδίτσα, αλλά και εργαζόμενοι που αναγκάζονται να δουλεύουν για λίγους μήνες με πενιχρές απολαβές, ευθύνη έχουν όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ) και οι πολιτικές που ακολουθούν. Πολιτικές της ΕΕ που προωθούν την ευελιξία στην εργασία, αλλά και υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της προσχολικής αγωγής που την μετατρέπουν είτε σε υποβαθμισμένες παροχές για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων ή ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.
Αυτή είναι η αιτία που δεν στελεχώνουν τον σταθμό με μόνιμο και επαρκές προσωπικό, παιδαγωγικό και βοηθητικό ώστε να λειτουργεί χωρίς προβλήματα.
Όσον αφορά την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, αρκείται στις φωτογραφίσεις με την ηγεσία του ΟΑΕΔ, διαρροές και δηλώσεις στο τοπικό τύπο για τις «ενέργειες» που κάνει για το συγκεκριμένο ζήτημα… Κουβέντα φυσικά για αγώνες και διεκδίκηση για μόνιμη και σταθερή δουλειά των εργαζομένων του σταθμού!
Το σωματείο των Ιδιωτικών υπαλλήλων και ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας (μέλος ΟΓΕ), όλα αυτά τα χρόνια αγωνίζονται για την οριστική λύση του προβλήματος με την πρόσληψη μόνιμου και επαρκούς προσωπικού.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους γονείς, να παλέψουν για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και των παιδιών.
Απαιτούμε:
•Άμεση πρόσληψη προσωπικού (βρεφονηπιοκόμων, παιδαγωγών, μαγείρων, καθαριστριών, βοηθητικού προσωπικού, κλπ) με πλήρη και σταθερή δουλειά για την κάλυψη των αναγκών των 100 βρεφών και νηπίων, που είναι η χωρητικότητα του σταθμού.
•Οι συμβάσεις όσων προσλήφθηκαν και ήδη εργάζονται να μετατραπούν σε μόνιμες και πλήρους απασχόλησης.
Κανείς μόνος του. Ένας για όλους και όλοι για έναν.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.19
Σελήνη
8 ημερών
1822
Νίκη των Ελλήνων, υπό τον Νικηταρά, στα Μέγαρα.
1849
Πεθαίνει ο Νικήτας Σταματελόπουλος (Νικηταράς ο Τουρκοφάγος).
1943
Δολοφονίες προκρίτων και κατοίκων στη Θεσπρωτία από τους Αλβανούς.
1944
Τμήμα 25 Ιερολοχιτών ενεργεί επιδρομή κατά της νήσου Μυκόνου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».