altΔεν θα καταβληθεί για φέτος το τέλος επιτηδεύματος από τους αγρότες

Καρπούς έφεραν οι δυναμικές και έγκαιρες ενέργειες της Ασημίνας Σκόνδρα, σχετικά με το ζήτημα που είχε προκύψει, όσον αφορά το τέλος επιτηδεύματος των αγροτών.

Η Βουλευτής του Νομού μας, που είναι ταυτισμένη με τα αγροτικά θέματα, ενημέρωσε και διεκδίκησε από τις 15 Ιουνίου, με τρεις ταυτόχρονες παρεμβάσεις την κατάργηση ή αναστολή της επιβάρυνσης αυτής, για τον αγροτικό κόσμο και η θετική έκβαση από πλευράς των αρμοδίων Υπουργών, αφενός απαλλάσσει και ανακουφίζει τους αγρότες μας, αφετέρου δικαιώνει και ικανοποιεί την κ. Σκόνδρα.
Σε δήλωσή της η Βουλευτής, μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική, σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών, να ανασταλεί η εφαρμογή του μέτρου, για το τέλος επιτηδεύματος των αγροτών.
Άμεσα θα κατατεθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση, που θα απαλλάσσει τους αγρότες μας, από την καταβολή των 650 ευρώ για το 2019.
Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση για πολλούς λόγους. Αρχικά, γιατί η απόφαση αυτή δίνει μια οικονομική ανάσα στους αγρότες, σε μια οικονομικά δύσκολη εποχή και που εκτός των άλλων, τα καλλιεργητικά έξοδα, δεν αφήνουν περιθώρια για καμία άλλη επιβάρυνση.
Στη συνέχεια, για την αγαστή συνεργασία που έφερε θετικά αποτελέσματα με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, αλλά και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη, όπως και για την ευαισθησία που δείχνουν για τον αγροτικό κόσμο, αλλά και την αποτελεσματικότητα που ενεργούν.
Επίσης, με ικανοποιεί, ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησής μας, παραμένουν σταθερές στην κατεύθυνση που χάραξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη μείωση, γενικά, των φορολογικών επιβαρύνσεων, παρά τις αντιξοότητες που ανέκυψαν.
Τέλος χαίρομαι γιατί συντέλεσα να λυθεί το πρόβλημα που προέκυψε και να φανώ χρήσιμη στους αγρότες του Νομού μας και όχι μόνο. Άλλωστε, αυτό είναι το καθήκον και η υποχρέωσή μου, να αναδεικνύω, να υπερασπίζομαι και να διεκδικώ προς όφελος του τόπου μου και των συμπολιτών μου.
Γι’ αυτό και στο προκείμενο θέμα η προσπάθειά μου θα συνεχιστεί, μέχρι την οριστική κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, όχι μόνο για τους αγρότες, αλλά και για όλους τους επαγγελματίες, όπως ήταν και η αρχική δέσμευση του Πρωθυπουργού μας και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.10
Δύση: 19.57
Τελευταίο Τέταρτο
1878
Υπογράφεται η συνθήκη του Βερολίνου, με την οποία ανατρέπεται η δημιουργία της Μεγάλης Βουλγαρίας.
1943
Το Σύνταγμα Βάλτου των ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ αρχίζει 8ήμερο αγώνα κατά της ιταλικής Μεραρχίας "Μπρενέρο" στο Μακρυνόρος.
Οι Γερμανοί καίνε το Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου και εκτελούν τον ιερέα και άλλους Έλληνες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».