altΣε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα συμμετέχει ο Δήμος Καρδίτσας

Τη συμμετοχή της Καρδίτσας στο πρόγραμμα civitas destinations 2020 - cleaner and better transport in cities (Ποδηλατικοί προορισμοί  - καθαρότερες και καλύτερες μετακινήσεις στις πόλεις)  ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο της Καρδίτσας μετά από σχετική εισήγηση που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή.

altΜακροπρόθεσμος στόχος του σχεδίου εφαρμογής στο πλαίσιο του προγράμματος είναι, η δημιουργία ενός ασφαλούς και ελκυστικού δικτύου ποδηλασίας και η βελτίωση της τοπικής  οικονομίας.
Οι συγκεκριμένοι στόχοι του σχεδίου που θα εκπονηθεί, είναι οι εξής :
-Ο σχεδιασμός νέων διαδρομών με την ενοικίαση και χρήση των κοινοχρήστων ποδηλάτων του Δήμου για την παροχή μιας φιλικής προς την οικογένεια τουριστικής εμπειρίας
-Η ασφαλής και εύκολη πρόσβαση με ποδήλατο στο θεματικό πάρκο των Χριστουγέννων "Μαγεμένο Δάσος" (θεματικό πάρκο για τα Χριστούγεννα) στο άλσος του Παυσιλύπου στο κέντρο της Καρδίτσας
-Η δημιουργία ποδηλασίας και πεζοπορίας ως κύριων τρόπων μεταφοράς κατά τη διάρκεια του "Magemen Dasos", τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους κατοίκους και η αποφυγή του αυτοκινήτου ως μέσω μεταφοράς.
-Η δημιουργία ενός brand name για την Καρδίτσα ως ποδηλατικός προορισμός για παιδιά και ενήλικες.
   
Το πρόγραμμα CIVITAS DESTINATIONS 2020 Cleaner and better Transport in Cities (Ποδηλατικοί προορισμοί  – καθαρότερες και καλύτερες μετακινήσεις στις πόλεις)  είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon 2020 Κινητικότητα για την Ανάπτυξη  και αφορά την «Έρευνα και Καινοτομία» στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Υλοποιείται από μια κοινοπραξία 28 οργανισμών από 12 ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και από την Κίνα. Ο κύριος στόχος του, είναι η δοκιμή και η αξιολόγηση ολοκληρωμένων καινοτόμων μέτρων - λύσεων για την ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας, που εφαρμόζονται σε πόλεις με υψηλό  τουρισμό, με τη φιλοδοξία η τεχνογνωσία αυτή να μεταφερθεί σε πόλεις ή περιοχές που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις σχετικά με τον τουρισμό.
Ο Δήμος Καρδίτσας επιλέχθηκε με άλλους πέντε (5) Δήμους ή Περιφέρειες της Ε.Ε., μετά από αξιολόγηση δεκαεννιά (19) συνολικά αιτήσεων συμμετοχών, για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο έχει διάρκεια 4 μήνες, για την υποστήριξη και ανάπτυξη σχεδίων εφαρμογής για την αντιγραφή των μέτρων/δράσεων του προγράμματος.  Με την υπογραφή της συμφωνίας ο Δήμος καλείται να εκπονήσει ένα σχέδιο εφαρμογής, το οποίο υπάγεται στη δράση του προγράμματος, με κωδικό και τίτλο  RET 3.2 : Mobility plans for schools/university’s communities (σχέδια κινητικότητας για τις κοινότητες των σχολείων/πανεπιστημίων).

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.04
Δύση: 19.45
Σελήνη
4 ημερών
1794
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στη Σμύρνη τον νεομάρτυρα Αλέξανδρο από τη Θεσσαλονίκη.
1821
Οι Υδραίοι διορίζουν τον Γιακουμάκη Τομπάζη Αρχιναύαρχο του Στόλου κατά τον αγώνα εναντίον των Τούρκων.
Σύσταση της Γερουσίας της Πελοποννήσου από την Συνέλευση των Καλτεζών.
1826
Οι υπερασπιζόμενοι την μονή Βαρνάκοβας Έλληνες πραγματοποιούν ηρωική έξοδο.
1919
Αρχίζει η αντικατάσταση των ελληνικών μονάδων του Εκστρατευτικού Σώματος στη Μεσημβρινή Ρωσία από ρουμανικά στρατεύματα.
1941
Ο στρατηγός Φρέιμπεργκ διατάζει την εκκένωση της Κρήτης.
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τις Μουρνιές Χανίων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.