altΑγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες

Ανήμερα του Ευαγγελισμού, το χαρμόσυνο μήνυμα της Θείας ενσάρκωσης. Ο ξεσηκωμός των σκλαβωμένων Ελλήνων του 1821, η κορυφαία στιγμή του έθνους, που ακτινοβολεί παγκοσμίως. Ο φετινός διπλός εορτασμός, της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, γίνεται κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες.

Οι μέρες που ζούμε είναι πρωτόγνωρες και ζοφερές.  Η πανδημία του κορωνοϊού, με τις απροσδιόριστες μέχρι στιγμής συνέπειες  στη χώρα μας, η βίαιη αλλαγή της καθημερινότητάς μας, οι διαστάσεις  του προσφυγικού και η απροκάλυπτα προκλητική στάση της Τουρκίας που κλιμακώνεται με τα γεγονότα  στον Έβρο, διαγράφουν μια δύσκολη πραγματικότητα.
Πιο επίκαιρα από ποτέ τα διδάγματα των ηρώων προγόνων μας, που μας κληροδότησαν αρχές, αξίες και ιδανικά
Είναι η στιγμή περισυλλογής και αποφάσεων για όλους μας.
Η ώρα που θα πρέπει  να αντλήσουμε δύναμη και έμπνευση και ως υπεύθυνοι πολίτες να προτάξουμε τον πατριωτισμό,  την σοβαρότητα και την συλλογική ευθύνη.
Τίποτα, τελικά,  δεν είναι δεδομένο.
Η ελευθερία και η ανεξαρτησία, που κατακτήθηκαν από τους ήρωες του ‘21, για να διατηρηθούν, χρειάζεται συνεχής αγώνας, πίστη,  θυσίες και ομόνοια.
Tο πνεύμα της μεγάλης σημερινής γιορτής, μας καλεί να προχωρήσουμε με σύνεση,  τόλμη και αυτοπεποίθηση. Με ειλικρίνεια, ομοψυχία, αισιοδοξία και αρετή.
Οι συνθήκες φέτος επιβάλλουν να μην  πραγματοποιηθούν παρελάσεις και συλλογικές  εκδηλώσεις, για την εθνική επέτειο. Η γιορτή όμως, δεν χάνει  την αξία και το νόημά της, διότι θα γιορτάσουμε ατομικά με την ψυχή, την καρδιά και το μυαλό. Το αίσθημα της εθνικής υπερηφάνειας, θα είναι το ίδιο έντονο, σε όλους τους Έλληνες απανταχού  της γης.

Θα νοιώσουμε την ίδια κατάνυξη και δέος με τον Ευαγγελισμό Της Θεοτόκου, που έφερε τη χαρά και την ελπίδα της σωτηρίας.
Ας ενώσουμε την πίστη μας και τις δυνάμεις μας.
Ευχή μου, η παρακαταθήκη των προγόνων μας  να φωτίζει την πορεία της Ελλάδας και όλων των Ελλήνων,  ώστε να σταθούμε στο ύψος του χρέους μας και να παραδώσουμε, στην επόμενη γενιά, την πατρίδα μας ελεύθερη, περήφανη και απαλλαγμένη από κάθε δυσκολία.
Ελπίδα μου, η Υπέρμαχος Στρατηγός του Ελληνισμού, να στέκεται Προστάτιδα σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα.
Με τη βοήθεια της Μεγαλόχαρης, με την  στιβαρή και αποφασισμένη Κυβέρνηση, που στον πυρήνα της πολιτικής της έχει την ανθρώπινη ζωή και τις πανανθρώπινες αξίες και με την  υπεύθυνη στάση όλων μας, είναι βέβαιο ότι σε όλα τα μέτωπα θα βγούμε νικητές   και του χρόνου, όλοι μαζί θα γιορτάσουμε ένδοξα τα 200 χρόνια της Ελληνικής επανάστασης.
                                                                                                                          

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Ασημίνα Σκόνδρα
Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.17
Δύση: 18.48
Σελήνη
6 ημερών
1821
Έλληνες επαναστάτες εξαναγκάζουν σε παράδοση τους Τούρκους του χωριού Μαλανδρίνο Λιδορικίου.
1822
Τουρκικός στόλος φθάνει βόρεια της Χίου ενώ όλα τα ναυτικά νησιά συνεγείρονται για κοινή αντιμετώπιση του εχθρού.
1827
Εκλογή του Ιωάννη Καποδίστρια ως Κυβερνήτου της Ελλάδος από την Γ΄ Εθνική Συνέλευση της Τροιζήνας.
1919
Η Ελληνική ΙΙ Μεραρχία αναλαμβάνει την άμυνα του Δνείστερου ποταμού στον τομέα Σαγμίανι-Ολενέστι.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει!