altΓια την πανδημία του κορονοϊού και τη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 26/03

Στα πλαίσια της αντιμετώπισης της επιδημίας που προκάλεσε ο νέος κορονοϊός, οι ειδικοί επιστήμονες πρότειναν και πάρθηκαν από την κυβέρνηση μέτρα που στοχεύουν στην πρόληψη της περαιτέρω διασποράς του ιού με σκοπό την προστασία του πληθυσμού.

Προς την κατεύθυνση αυτή πάρθηκαν αποφάσεις για κλείσιμο καταστημάτων, περιορισμό κατ’αρχάς, απαγόρευση πλέον,  των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες κλπ μέτρα που θα εμποδίσουν την μετάδοση σε  περισσότερους ανθρώπους. Επιβάλλεται η υλοποίηση χωρίς άλλη καθυστέρηση των μέτρων που εξαγγέλθηκαν για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού και όσων άλλων προτείνουν οι ειδικοί επιστήμονες για το σκοπό αυτό. Ακόμα και την ώρα αυτή όμως η γύμνια της δημοσίας υγείας στο Δήμο  μας,  στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, δεν είναι αποτέλεσμα κανενός κορονοϊού και καμιάς πανδημίας αλλά είναι γεγονός ετών και όχι σημερινό. Η υποβάθμισή της είναι διαρκής, αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις και η ΕΕ για τη δημόσια υγεία εξ’αιτίας της οποίας καλεί τους υγειονομικούς να πάνε στον "πόλεμο" με τον COVID-19  σχεδόν άοπλοι. Ναι, να αναδείξουμε την ατομική ευθύνη, αλλά να μην αποτελέσει αυτή το άλλοθι για να αποποιηθούν η κάθε κυβέρνηση και η σημερινή τις εγκληματικές ευθύνες που υπάρχουν για την κατάσταση στη δημόσια υγεία. Γιατί ο Δήμος  Λίμνης Πλαστήρα ανέκαθεν ήταν ένας Δήμος χωρίς καμία απολύτως μέριμνα για την υγεία του εναπομείνοντος πληθυσμού του, τόσο του γερασμένου τμήματος αυτού όσο και του ενεργού καιπαραγωγικού του τμήματος, του συνόλου των εργαζομένων και των παραγωγών της περιοχής.
Η Λίμνη Πλαστήρα με ευθύνη όλων, διαχρονικά, των κυβερνήσεων όπως αυτές στηρίχθηκαν και από τις διοικήσεις των Δημοτικών Αρχών του Δήμου μας, ένθεν κακείθεν, ήταν πάντα στο περιθώριο του Νομού, παντελώς υποστελεχωμένη στον τομέα υγείας χωρίς ούτε καν τη στοιχειώδη δομή υγείας στην ευρύτερη περιοχή της. Διότι εδώ και χρόνια, και την εποχή προ- κορονοϊού η Λίμνη Πλαστήρα δεν διέθετε ούτε κέντρο Υγείας αλλά ούτε καν μια στοιχειώδη υποδομή σε Αγροτικό Ιατρείο και ούτε τη σταθερή παρουσία Αγροτικού Ιατρού στην περιοχή, με εξαίρεση ελάχιστες περιόδους. Αντίθετα οι διοικήσεις εμφανιζόταν υπερδραστήριες  όταν επρόκειτο ναλάβουν κάποιο μέτρο για επενδύσεις οι οποίες θα ευνοούσαν το μεγάλο κεφάλαιο.
Καλά λοιπόν τα χειροκροτήματα προς το προσωπικό του Συστήματος Υγείας αλλά να αναλάβουν και τις ευθύνες τους οι Διοικήσεις του Δήμου, τόσο κατά το παρελθόν, όσο και σήμερα μιας και σχεδόν στο σύνολό της η Δημοτική ομάδα προέρχεται από το χώρο ο οποίος τα τελευταία χρόνια διοικούσε το Δήμο, στηρίζοντας αυτή την πολιτική όσο και ο ίδιος ο επικεφαλής της προερχόμενος από το χώρο της Υγείας, ουδέποτε κατά το παρελθόν, συνέβαλαν στην αντιστροφή αυτής της εικόνας. Και ο λόγος είναι προφανής, γιατί στήριζανκατά γράμμα την πολιτική των κομμάτων τους τα οποία τους στήριζαν και τους στηρίζουν και ας καμώνονται τους «ανεξάρτητους».
Η Λίμνη Πλαστήρα είναι, μαζί με την περιοχή της Αργιθέας, στη χειρότερη θέση τόσο σε επίπεδο Νομού  όσο και ενδεχομένως σε επίπεδο Περιφέρειας στον τομέα της Δημόσιας Υγείας η οποία στην πραγματικότητα είναι ανύπαρκτη και κανένας κορονοϊός δεν υπήρχε στο παρελθόν ούτε και στο μέλλον. Τα προβλήματα στη Δημόσια Υγεία όμως θα είναι και πάλι εδώ και μετά την αντιμετώπισή του.
Τέλος στη δια περιφοράς, Συνεδρίαση του Δ.Σ. την Πέμπτη 26/03 με έκπληξη διαπιστώσαμε πως η ημερήσια διάταξη δεν περιλαμβάνει ζητήματα που αντιμετωπίζουν  επείγουσες  ανάγκες για τη λειτουργία του δήμου, δεν περιλαμβάνει ούτε ένα μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό. Δεν περιλαμβάνει κάποιο θέμα σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσει ο δήμος την προστασία της υγείας των εργαζομένων του και των κατοίκων του. Αντίθετα υπάρχει θέμα αναμόρφωσης τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού που δεν επείγουνει, ενώ λείπει εντελώς θέμα που να αφορά το μείζον θέμα της Πανδημίας. Καλούμε λοιπόν τη Διοίκηση του Δήμου, έστω και τώρα να βάλει ως θέμα, το ψήφισμα το οποίο έχει αποστείλει η Λαϊκή Συσπείρωση στον πρόεδρο του Δ.Σ.
Επειδή όμως δεν είναι της παρούσης να καταγγείλουμε τις διαχρονικές πολιτικές κυβερνήσεων και Δημοτικών Αρχών περαιτέρω, για τα οποία θα επανέλθουμε, αλλά η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του ιού αλλά και θωράκιση των κατοίκων του Δήμου και των εργαζομένων τόσο στο Δήμο όσο και των μονάδων Δημόσιας Υγείας οι οποίοι δίνουν μια άνιση μάχη, άοπλοι, δηλώνουμε πως δεν υπάρχει άλλο περιθώριο αδράνειας. Τα προβλήματα δε λύνονται με ‘’παλαμάκια’’ και δηλώσεις, η υγεία είναι πρώτη προτεραιότητα. απαιτούμε:
1.Εξοπλισμό με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά και τεχνικά μέσα όλων τωνδημόσιων δομών υγείας και να αντιμετωπίζονται όλα τα προβλήματα υγείαςδωρεάν, είτε αφορούν την επιδημία είτε άλλες νόσους, είτε χρειάζονταινοσηλεία στις μονάδες Υγείας είτε στο σπίτι.
2.Να εξασφαλιστεί η προμήθεια όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας σεφάρμακα, υγειονομικό υλικό, είδη υγιεινής και τα ενδεικνυόμενα υλικάπροφύλαξης (μάσκες, σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κ.λπ.), για τηνπροστασία των ασθενών και των εργαζομένων.
3.Τα απαιτούμενα υλικά προφύλαξης να διατεθούν από το κράτος δωρεάνστον πληθυσμό. Να παταχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.
4.Με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους, να εξασφαλίζεται ‘’κατ’ οίκον’’επίσκεψη των γιατρών στις περιπτώσεις εμφάνισης ύποπτωνσυμπτωμάτων, καθώς και πρόσθετες άδειες για όλους τους εργαζόμενουςπου θα νοσήσουν ή θα μπουν σε ‘’καραντίνα’’ στο σπίτι τους.
5.Να παρθούν όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα υγείας και ασφάλειας γιατους χώρους εργασίας και μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους εργαζόμενους. Πρόσθετες άδειες για τους εργαζόμενους με χρόνιανοσήματα.
6.Άμεσες προσλήψεις για την πλήρη λειτουργία της καθαριότητας και τωνάλλων υπηρεσιών των δήμων χωρίς καμία σκέψη για εργολάβους.
7.Απολυμάνσεις σε όλα τα δημόσια – δημοτικά και σχολικά κτίρια καιεξοπλισμό τους με όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής υγιεινής καιπρόληψης.
8.Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σεηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των εργατικών και λαϊκώννοικοκυριών.
9.Πλήρη αποζημίωση των εργαζομένων για όσο διάστημα απουσιάσουν απόη δουλειά τους, καθώς και των ζημιών που θα υποστούναυτοαπασχολούμενοι και αγροτοκτηνοτρόφοι.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.09
Δύση: 19.57
Τελευταίο Τέταρτο
1470
Οι Τούρκοι πραγματοποιούν έφοδο, εισχωρούν στη Χαλκίδα και την κυριεύουν από τους Βενετούς.
1715
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν το Άργος από τους Βενετούς.
1913
Αγήματα του Ελληνικού Στόλου απελευθερώνουν την Αλεξανδρούπολη.
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Ξάνθη.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Αδριανούπολη, φθάνοντας έως την Τσατάλτζα, έξω από την Κωνσταντινούπολη.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».