altΠοιοι πληρώνονται και πώς

Ολες οι αλλαγές στην πληρωμή των συντάξεων λόγω πανδημίας κορονοϊού. Πώς θα πληρωθούν οι αγροτικές συντάξεις και τι ισχύει για τις τράπεζες
Ξεκινά σήμερα η καταβολή των συντάξεων σε 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους σε όλη την Ελλάδα εν μέσω πανδημίας κορωνοιού.

Λόγω των έκτακτων συνθηκών και των μέτρων αποφυγής κάθε είδους συγχρωτισμού, ο ΕΦΚΑ έχει ήδη λάβει απόφαση για σταδιακή καταβολή των συντάξεων σε 3 «δόσεις», ώστε να μην πέσουν όλες οι πληρωμές μαζί και δημιουργηθούν συνθήκες συνωστισμού στις τράπεζες.
Σε κάθε περίπτωση όλοι επαναλαμβάνουν πως οι συνταξιούχοι δεν χρειάζεται να μεταβούν στις τράπεζες για να εισπράξουν την σύνταξή τους, καθώς τα χρήματα πιστώνονται αυτόματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Οι ειδικοί μάλιστα προτρέπουν τους συνταξιούχους να κάνουν χρήση των τραπεζικών καρτών που έχουν.
Αυτό επεσήμανε και ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, στην έκτακτη ενημέρωση της περασμένης Παρασκευής 20 Μαρτίου, ανακοινώνοντας τις νέες ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων και προτρέποντας τους συνταξιούχους να μην συνωστιστούν στις τράπεζες. Την ίδια στιγμή ειδικά μέτρα ανακοίνωσαν και τα ΕΛΤΑ για την πληρωμή των αγροτικών συντάξεων, καθώς 369.000 συντάξεις πληρώνονται ακόμη μέσω ταχυδρόμου.  
Αναλυτικά, σήμερα Τρίτη 24 Μαρτίου, καταβάλλονται οι συντάξεις των μη μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων ελεύθερων επαγγελματιών του τ. ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ αλλά και των συνταξιούχων αγροτών του πρ. ΟΓΑ.  Για την πληρωμή 369.000 αγροτικών συντάξεων και λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας τα ΕΛΤΑ έχουν ανακοινώσει τα εξής μέτρα :
•η πληρωμή των συντάξεων θα πραγματοποιείται απαραίτητα σε ανοικτό χώρο (εκτός της οικίας του δικαιούχου ή, σε περιπτώσεις αγροτικών οικισμών, σε κάποιο δημόσιο χώρο που θα οριστεί ως σημείο πληρωμής, σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές),
•πρέπει να τηρείται η απαραίτητη απόσταση του ενός μέτρου
•για την υπογραφή απαιτείται στυλό του συνταξιούχου

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "ethnos.gr" (εδώ)

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.17
Δύση: 18.48
Σελήνη
6 ημερών
1821
Έλληνες επαναστάτες εξαναγκάζουν σε παράδοση τους Τούρκους του χωριού Μαλανδρίνο Λιδορικίου.
1822
Τουρκικός στόλος φθάνει βόρεια της Χίου ενώ όλα τα ναυτικά νησιά συνεγείρονται για κοινή αντιμετώπιση του εχθρού.
1827
Εκλογή του Ιωάννη Καποδίστρια ως Κυβερνήτου της Ελλάδος από την Γ΄ Εθνική Συνέλευση της Τροιζήνας.
1919
Η Ελληνική ΙΙ Μεραρχία αναλαμβάνει την άμυνα του Δνείστερου ποταμού στον τομέα Σαγμίανι-Ολενέστι.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει!