altΕπιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Γ.Ν. – Κ.Υ. Ν.Καρδίτσας

Η ασφάλισή δεν είναι μόνο σύνταξη. Είναι νοσηλεία, περίθαλψη, πρόνοια, φάρμακα, εμβόλια, άδειες τοκετού, λοχείας, μητρότητας, βαρέα και ανθυγιεινά, αναρρωτικές, επιδόματα ανεργίας, ασφάλεια και υγιεινή στην εργασία κλπ.

ΤΡΙΤΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 10.30πμ, Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας    

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ να εργαζόμαστε μέχρι τα 67, εκτεθειμένοι σε βιολογικούς, χημικούς και φυσικούς παράγοντες κινδύνου και σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης λόγω των ελλείψεων προσωπικού.
Αν και εργαζόμαστε σε επικίνδυνες κι ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αρνούνται την επέκταση των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων και αποκλείουν πολλούς συναδέλφους ακόμη κι από τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος.
Συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, η ΝΔ, όχι μόνο δεν κατάργησε το νόμο Κατρούγκαλου (ν. 4387/16), αλλά με το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο τον εφαρμόζει πλήρως και τον θωρακίζει νομικά.
Συγκεκριμένα, με το νέο νομοσχέδιο:
● διατηρούνται τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια (ή στα 62 χρόνια με 40 χρόνια υπηρεσίας) όπως προβλέπεται στο 3ο Μνημόνιο, που ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, και ΠΑΣΟΚ.
● διατηρείται η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για τις γυναίκες κατά 5 χρόνια
● διατηρείται η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης
● Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή του.
● η κρατική εγγύηση περιορίζεται στα 384 ευρώ της «εθνικής σύνταξης».
Διατηρείται η διαχρονική λεηλασία στα Ασφαλιστικά Ταμεία (80 δις). Καμία πρόβλεψη για επιστροφή των κλεμμένων.
Στο στόχο μπαίνουν ξανά τα ΒΑΕ. Καμία διάταξη μείωση των ορίων ηλικίας τους, αλλά και καμία διάταξη δεν υπάρχει για την επέκταση των ΒΑΕ όπως στους υγειονομικούς

Ταυτόχρονα, για το 2020, μειώνουν το κονδύλι για τις συντάξεις κατά 192 εκατ. και την κρατική χρηματοδότηση για τα ασφαλιστικά ταμεία κατά 475 εκατ. Αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές μας για υγειονομική περίθαλψη κατά 89 εκατ. ενώ μειώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρηματικών ομίλων κατά 123 εκατ, ευρώ.
Παρόμοια μέτρα παίρνουν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την απαλλαγή του κεφαλαίου και του κράτους από το «κόστος» της Ασφάλισης και Υγείας και την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης μέσω των ΣΔΙΤ και της λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Τον «δρόμο άνοιξε» η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που προώθησε την ανάπτυξη του ελληνικού συστήματος σύστημα DRG (Ομοιογενείς Διαγνωστικές Κατηγορίες), που ήταν βασική απαίτηση των ασφαλιστικών εταιρειών για τη μείωση της ασφαλιστικής κάλυψης για εξετάσεις, θεραπείες και φάρμακα, και τη διαμόρφωση παρόμοιων όρων λειτουργίας μεταξύ δημόσιων νοσοκομείων και ιδιωτικών κλινικών.
Πολύτιμες υπηρεσίες στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς προσφέρουν οι πλειοψηφίες σε ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ, που στην προσπάθεια τους να υπονομεύσουν τον αγώνα, φτάνουν στο σημείο να «ανακαλύπτουν» δήθεν θετικές πλευρές στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
► Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Ουσιαστικές αυξήσεις και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.
► Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας.
► μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις .
► Κατάργηση κάθε πληρωμής των ασθενών και των εισφορών για υγειονομική περίθαλψη.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.23
Δύση: 18.02
Τελευταίο Τέταρτο
1795
Ο νεομάρτυρας Θεόδωρος από την Κωνσταντινούπολη απαγχονίζεται από τους Τούρκους στην Μυτιλήνη.
1826
Τρία Μεσολογγίτικα πλοία τρέπουν σε φυγή 32 τουρκικά.
1907
Δολοφονείται από τους Βουλγάρους ο Μακεδονομάχος Βαρθολομαίος Προσαλέντης.
1908
Δολοφονείται από τους Βουλγάρους στον Νικήτα Χαλκιδικής ο Μακεδονομάχος Ευάγγελος Λύκας.
1914
Αρχίζει η αποχώρηση του Ελληνικού Στρατού από τη Βόρειο Ήπειρο.
1919
Το 7ο ΣΠ καταλαμβάνει την πόλη Νικολάιεφ της Μεσημβρινής Ρωσίας.
1957
Μάχη στο Πελένδριο της Κύπρου, όπου έπεσε ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Δημήτριος Χριστοδούλου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»