altΑν και ο χρόνος - λένε - «πανδαμάτωρ», η απώλεια του σύντροφου Στέφανου Καραμήτρου  για την οργάνωσή μας παραμένει ακόμα δυσβάσταχτη και η απουσία του είναι ακόμα αισθητή. Ο Στέφανος, για την οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ) ήταν η ψυχή και ο νους της! Ήταν αυτός που την έστησε στα πόδια της, την καθοδήγησε για πολλά και δύσκολα  χρόνια και σφράγισε για δεκαετίες τη δράση της.

Ακατάβλητος αγωνιστής, με πίστη και αφοσίωση στην υπόθεση της Κομμουνιστικής προοπτικής, πάντα μπροστάρης και ακούραστος, χωρίς ποτέ να βαρυγκωμά όσες και αν ήταν οι ευθύνες που του ανέθετε η οργάνωση και η  αναγκαιότητα  της ταξικής πάλης! Αγαπητός στο λαό της Καρδίτσας, έχαιρε της εκτίμησης όχι μόνο συντρόφων και συναγωνιστών αλλά και πολιτικών αντιπάλων του! Βαθιά ανθρώπινος, με τα χωρατά του, τα πειράγματα, το καταπληκτικό τραγούδι του, ήταν η καρδιά της παρέας. Γνωστός, αγαπητός και αναγνωρίσιμος και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Καρδίτσας, τον προσφωνούσαν ως «ο καπετάνιος του κάμπου!». Δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι, για την Καρδίτσα, ΚΚΕ(μ-λ)  ίσον Καραμήτρος! Ο Στέφανος ταύτισε τη ζωή του με το αγώνα και το κόμμα του. Κομμουνιστής «παλιάς κοπής», υπερήφανος και ασυμβίβαστος, δεν δίσταζε να πάει κόντρα στο ρεύμα, χωρίς να λοξοκοιτά σε «θέσεις», σε «καρέκλες» και στην «αναγνώριση» από την «επίσημη» πολιτική. Θα τον θυμόμαστε για όλα αυτά, μα προπάντων για τη βαθιά Μαρξιστική-Λενινιστική σκέψη του, το ήθος, το θάρρος του, την αγέρωχη κορμοστασιά του μα και τη φιλοσοφική στάση που είχε για τη ζωή! Μας στήριζε, μας έδινε κουράγιο και μας έκανε υπερήφανους που ήταν σύντροφός μας! Θα είναι πάντα στο νου και στην καρδιά μας, μαζί με τους άλλους συντρόφους μας, τον Ηλία Καμαρέτσο και τον Χρήστο Μπενέκη, που τόσο γρήγορα μας άφησαν και τόσο πολύ μας λείπουν!
Η οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ) για τον ένα χρόνο από τον θάνατο του διοργανώνει εκδήλωση-πολιτικό μνημόσυνο την Κυριακή 16 Φλεβάρη, ώρα 11 πμ, στο ξενοδοχείο ΑΡΝΗ  (ημιώροφος).

Οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ)

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.20
Δύση: 18.04
Σελήνη
26 ημερών
1822
Στον Μητροπολιτικό ναό της Νάουσας ο Ζαφειράκης υψώνει την Σημαία της Επαναστάσεως.
1878
Υπογράφεται η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.
1941
Ο Ελληνικός Στρατός ολοκληρώνει την κατάληψη του χωριού Πέστανι.
1959
Υπογράφεται στο Λονδίνο η τελική συνθήκη ιδρύσεως ανεξαρτήτου Κυπριακού Κράτους.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»