altΗ Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων χαιρετίζει αγωνιστικά τους αγρότες που δίνουν την μάχη της επιβίωσης με τα τρακτέρ και με άλλες μορφές πάλης και τους καλεί να εντείνουν τον αγώνα τους το επόμενο χρονικό διάστημα.
Καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό απέναντι στους αγρότες που αγωνίζονται ενάντια στις αντιλαικές πολιτικές των κυβερνήσεων.

Αν δεν αλλάξουν πολιτική, αν δεν ικανοποιήσουν τα ζωτικά αιτήματα επιβίωσης των αγροτών και κτηνοτρόφων κανένας αυταρχισμός, υπόσχεση, εκφοβισμός δεν πρόκειται να ανακόψουν τους αγώνες μας αλλά θα μας βρουν μπροστά τους πιο δυνατούς.
Μόνο την τελευταία εβδομάδα και μπροστά στους αγώνες μας η κυβέρνηση υλοποίησε με συνέπεια το δόγμα «νόμος και τάξη». Βέβαια δεν έχει επιδείξει καμιά συνέπεια πχ στην προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη ότι θα δώσει επιστροφή πετρελαίου στους αγρότες.
Καταδικάζουμε τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης που:
-Χρησιμοποίησε χημικά, δακρυγόνα και γκλόμπ απέναντι στους συναδέλφους μας στην Κρήτη.
-Έβαλε τα ΜΑΤ απέναντι στους συνάδελφους αγρότες της Καρδίτσας που έστησαν μαζικό και μαχητικό μπλόκο.
-Έστειλε δεκάδες κλήσεις για απολογία σε συναδέλφους αγρότες της Λάρισας για το περυσινό μπλόκο στον κόμβο Νίκαιας επιχειρώντας και με αυτό τον τρόπο να τους εμποδίσει να συμμετέχουν στον νέο κύκλο αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
Το δόγμα «νόμος και τάξη» στρέφεται αποκλειστικά ενάντια στους αγώνες των αγροτών, των εργαζομένων, των άλλων λαϊκών στρωμάτων, στον καθένα που αγωνίζεται ενάντια στην άδικη και αντιλαική πολιτική της κυβέρνησης. Στις εκλογές για υφαρπαγή των ψήφων εμφανίζονται με χτυπήματα στην πλάτη και φιλικά χαμόγελα και μετά ως κυβέρνηση ΜΑΤ και αυταρχισμός, με χτυπήματα των γκλομπ στο κεφάλι και μίσος απέναντι στον λαό που αγωνίζεται.
Προσπαθούν με το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία ακόμη και τις πορείες θέλουν να καταργήσουν για τους εργαζόμενους, την ποινικοποίηση και τα αγροτοδικεία στους αγρότες, την βία και την καταστολή σε καθένα που αγωνίζεται να φοβίσουν τον ελληνικό λαό να τον αναγκάσουν να σκύψει το κεφάλι και να αποδεχτεί την φτώχεια του. Να αποδεχτεί ο λαός να δουλεύει σκληρά για ψίχουλα και να παράγει τεράστιο πλούτο που τον καρπώνεται μια χούφτα πλουτοκράτες με τις πλάτες και την στήριξη της εκάστοτε κυβέρνησης να σκύψει το κεφάλι και να πιστέψει ότι αυτό είναι το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών μας.
Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Τα σημερινά ρυάκια των κινητοποιήσεων θα γίνουν ένα ορμητικό ποτάμι που θα παρασύρει την αντιλαική πολιτική τους, την καταστολή και τον αυταρχισμό.
Καλούμε την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην Νίκαια-Λάρισας στην πανελλαδική σύσκεψη να συμμετέχουν τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους, και κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο που καταλαβαίνει το δίκαιο των αιτημάτων μας και πιστεύει στην δύναμη των αγώνων μας.
 
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ
Σάββατο 7 Δεκεμβρίου
 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.48
Δύση: 17.32
Σελήνη
29 ημερών
1827
Έλληνες επαναστάτες πολιορκούν την τουρκική φρουρά στο μοναστήρι του Αγίου Σπυρίδωνος.
1913
Το υδροπλάνο "Ναυτίλος" ρίχνει 4 χειροβομβίδες σε τουρκικό ναύσταθμο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»