altEυρεία σύσκεψη με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνου Νούσιου και της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Π.Ε. Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (28/11) στην Π.Ε. Καρδίτσας με τη συμμετοχή του Συλλόγου Κρεοπωλών Καρδίτσας.

Τη σύσκεψη συντόνισε η Προϊστάμενη της Υποδιεύθυνσης Κτηνιατρικής Π.Ε. Καρδίτσας κα Σεβαστή Ασλανίδου, η οποία ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για μία σειρά από θέματα που αφορούν τόσο τα μέλη του Συλλόγου Κρεοπωλών, όσο και τους καταναλωτές, ιδίως όσο πλησιάζουν οι εορτές των Χριστουγέννων.

Ειδικότερα αναλύθηκε η διαδικασία καταχώρισης των παρασκευαστηρίων κρεοπωλείων, η διαμόρφωση χώρου, ο εξοπλισμός και άλλες ειδικές απαιτήσεις, όπως ο χωροταξικός ή ο χρονικός διαχωρισμός εργασιών, τα παραγόμενα προϊόντα, η ημερήσια παραγόμενη ποσότητα και η διάθεση προϊόντων.
Επιπρόσθετα, υπήρξε ενδελεχής ενημέρωση σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των ζωικών υποπροϊόντων του κρεοπωλείου, σύμφωνα με την εθνική και ενωσιακή νομοθεσία.
Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα εναρμονισμού με την τήρηση αρχείων στα πλαίσια της ευέλικτης εφαρμογής του συστήματος αυτοελέγχου, ενώ τέθηκε επί τάπητος η πρωτοβουλία της «ζεστής γωνιάς» στο χώρο του κρεοπωλείου, όπου διατυπώθηκαν απόψεις για εναλλακτική εφαρμογή της, πέρα από την παραδοσιακή οπτική της που δεν είναι άλλη από το ψήσιμο στη γνωστή σούβλα, στους χώρους των κρεοπωλείων.
Ο κ. Νούσιος εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως η κατάσταση είναι απόλυτα ελεγχόμενη καθόσον υπάρχει αγαστή συνεργασία με το Σύλλογο Κρεοπωλών Καρδίτσας και επιθεωρείται όλη η αλυσίδα παραγωγής, διακίνησης και διάθεσης του κρέατος και των λοιπών προϊόντων σε όλα τα στάδια. Υπογράμμισε δε, ότι οι εγκαταστάσεις και τα κρεοπωλεία του Νομού μας είναι συμμορφούμενα με τις διατάξεις της νομοθεσίας και είναι σε θέση να προσφέρουν στον καταναλωτή υψηλής ποιότητας προϊόντα.
Να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Π.Ε. Καρδίτσας για την πρόληψη και στην προστασία της χοιροτροφίας με κύριο αντικείμενο την ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για πανώλη των χοίρων.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.00
Δύση: 19.52
Σελήνη
13 ημερών
713
Ο Αναστάσιος Β΄ Αρτέμιος ανέρχεται στον θρόνο της Αυτοκρατορίας στη θέση του Φιλιππικού Βαρδάνη.
1823
Μάχες στην Κάνδανο και τον Σέλινο Χανίων, όπου σκοτώνεται ο οπλαρχηγός Γ. Ζερβουδάκης από τα Σφακιά.
1827
Ο Κωνσταντίνος Κανάρης πυρπολεί στο λιμάνι της Αλεξανδρείας την προφυλακίδα του αιγυπτιακού στόλου.
1897
Υπογράφεται μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας οριστική ανακωχή, η οποία σήμανε την λήξη του ατυχούς Ελληνοτουρκικού Πολέμου.
1941
Οι Γερμανοί εκτελούν τους πρώτους Έλληνες πατριώτες στην Αθήνα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».