altΠροκάλεσε σύσκεψη στη Βουλή, με τον αρμόδιο Υφυπουργό, με φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες της Καρδίτσας

Στη λύση του προβλήματος που ταλανίζει χρόνια τους πολίτες κυρίως του Δήμου Καρδίτσας και του Δήμου Παλαμά και σε πολύ μικρότερη κλίμακα, άλλες περιοχές του Νομού, στοχεύει η Βουλευτής του Νομού μας κ. Ασημίνα Σκόνδρα.

Με πρωτοβουλία της λοιπόν πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σύσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων, με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος καθηγητή κ. Οικονόμου Δημήτριο, αρμόδιο για θέματα χωροταξίας.
Παρόντες ήταν οι Δήμαρχοι Καρδίτσας κ. Βασίλειος Τσιάκος και Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα της κ. Σκόνδρα διότι έχουν βάλει ψηλά στην ατζέντα τους τη λύση του πολεοδομικού προβλήματος των περιοχών τους.
Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Νούσιος, επισφράγισε με την παρουσία του το ενδιαφέρον και την αρωγή του, για τη λύση του μείζονος προβλήματος του Νομού.
Στη συνάντηση ήταν παρόντες, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Καρδίτσας κ. Πέτρος Γαλάνης, εκπρόσωποι του ΤΕΕ Δ. Θεσσαλίας κ. Βασίλειος Τσιώνας και κ. Θάνος Μπίτης, εκπρόσωπος του ΕΒΕ Καρδίτσας κ. Γιάννης Κυρίτσης, η διευθύντρια πολεοδομίας Καρδίτσας Ράγγου Πέρσα και ο υπάλληλος κ. Κουτσάφτη Σπύρο.
Η σύσκεψη αφορούσε στην επίλυση του τεράστιου προβλήματος που απαξιώνει τα ακίνητα της Καρδίτσας, λόγω της αδυναμίας έκδοσης οικοδομικών αδειών στην πρωτεύουσα του Νομού, σε ολόκληρο το Δήμο Παλαμά και όχι μόνο. Οι πολίτες βλέπουν τις ιδιοκτησίες τους να χάνουν την αξία τους, λόγω αδυναμίας έκδοσης οικοδομικών αδειών νεόδμητων ή και υφιστάμενων κτηριακών εγκαταστάσεων. Ταυτόχρονα χιλιάδες επαγγελματίες που ασχολούνται με την οικοδομή, να πλήττονται από την ανεργία, όπως επίσης και μηχανικοί, τοπογράφοι, σχεδιαστές, προμηθευτές οικοδομικών υλικών αλλά και όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου.
Το πρόβλημα οφείλεται στον τρόπο ορισμού των ρυμοτομικών γραμμών οι οποίες δεν μπορούν να εφαρμοστούν στα σημερινά δεδομένα, διότι βασίζονται σε σχεδιαγράμματα διανομής της δεκαετίας του ’30. Δηλαδή, ακόμη και κτίρια που χτίστηκαν με νόμιμες οικοδομικές άδειες, κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν αυθαίρετα, δεν μπορούν να εκδοθούν άδειες ανακαίνισης, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αλλαγή χρήσης και πολύ περισσότερο κινδυνεύουν να μην μπορούν να μεταβιβαστούν, να πουληθούν ή να ενοικιαστούν οι εν λόγω ιδιοκτησίες.
Στη συνάντηση, η κ. Σκόνδρα περιέγραψε την υφιστάμενη κατάσταση και ζήτησε από τον Υφυπουργό Χωροταξίας να επιλειφθεί του ζητήματος, ώστε να βρεθεί λύση και να ξεπεραστούν τα εμπόδια που σήμερα αντιμετωπίζει η Καρδίτσα στον τομέα αυτό.
Παράλληλα και μέσα στο πλαίσιο της γενικότερης αναπτυξιακής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, να απεγκλωβιστεί ο Νομός από το αδιέξοδο και να δοθεί η δυνατότητα σε κατοίκους και εμπλεκόμενους επαγγελματίες να δημιουργήσουν και να αναπτυχθούν.
Ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα έδωσαν οι Δήμαρχοι κκ. Τσιάκος και Σακελλαρίου οι οποίοι περιέγραψαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και επιβεβαίωσαν την προτεραιότητά τους στην επίλυση του ζητήματος. Οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ Θεσσαλίας και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της πολεοδομίας παρουσίασαν στον κ. Υφυπουργό τις τεχνικές πτυχές του εν λόγω ζητήματος καθώς και προτάσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, με τον Υφυπουργό κ. Οικονόμου, να έχει πλήρη εικόνα του θέματος και να επιβεβαιώνει όλους τους παρευρισκόμενους τη βούληση του να εξευρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό.
Τόνισε επίσης, ότι θα βρίσκεται σε επαφή με τη Βουλευτή κ. Σκόνδρα η οποία ούτως ή άλλως θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη.

Σε δήλωσή της, η βουλευτής Καρδίτσας κ. Ασημίνα Σκόνδρα τόνισε: «Ο Νομός μας, που είναι ο δεύτερος φτωχότερος σε όλη τη χώρα, δεν μπορεί να συνεχίσει να ταλανίζεται από αντιαναπτυξιακά προσχώματα, ούτε οι συντοπίτες μου να ταλαιπωρούνται και να βλέπουν τις περιουσίες τους να απαξιώνονται.
Η παρούσα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως απόλυτη προτεραιότητα την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Η οικοδομή είναι μία από τις ατμομηχανές της ανάπτυξης και η Καρδίτσα, που έχει πληγεί, όπως και όλη η χώρα από 10 συνεχή χρόνια ύφεσης και οικονομικής δυσπραγίας δεν πρέπει να τη στερηθεί και να μείνει για άλλη μία φορά πίσω…
Κοιτάμε, λοιπόν, μπροστά και δουλεύουμε σκληρά για να αντιμετωπίσουμε συσσωρευμένα προβλήματα του παρελθόντος. Αναδεικνύω και ζητώ λύσεις από τους αρμοδίους Υπουργούς για το εν λόγω θέμα, διότι είναι σοβαρό και μεγάλος ανασταλτικός- αναπτυξιακός παράγοντας για τον τόπο μας. Θα το παρακολουθώ στενά και θα παρεμβαίνω, μέχρι να βρεθεί λύση και ιδιοκτήτες και επαγγελματίες του Νομού μας, να βγουν από το τέλμα και να δημιουργήσουν.»

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"