altΆρθρο του Τσιώνα Βασίλειου*

Μια άποψη είναι πως δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να χάσουμε τον χρόνο μας και να πάμε να ψηφίσουμε στις προσεχείς εκλογές του ΤΕΕ.  Έτσι κι αλλιώς, όλα δουλεύουν ρολόι, προβλήματα για τους μηχανικούς δεν υπάρχουν και ειδικά τα τελευταία χρόνια,από δουλεία πάμε καλά και περιμένουμε μια Κυριακή να ξεκουραστούμε.

Στο ΤΕΕ θα τρέχουμε; Άλλωστε τίποτα δεν αλλάζει…

Και τώρα ας προσγειωθούμε στην πραγματικότητα που είναι τελείως διαφορετική.
Δυστυχώς τα προβλήματα στο χώρο των μηχανικών
υπάρχουν και μάλιστα αυξάνονται. Όλοι όσοι προσπαθούμε καθημερινά να εργαστούμε στην Ελλάδα ως μηχανικοί γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τις στρεβλώσεις της καθημερινής μας εργασιακής δραστηριότητας. Ενδεικτικά τα τελευταία χρόνια με την πολυνομοθεσία που σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετά πρόχειρη, με διφορούμενες ερμηνείες οδηγεί συχνά στην αύξηση της γραφειοκρατίας κάνοντας την κατάσταση αφόρητη.
Είναι δε γεγονός, ότι τα όποια σημαντικά προβλήματα του όποιου κλάδου δεν λύνονται ατομικά παρά μόνο συλλογικά.Καλώς ή κακώς, το ΤΕΕ αποτελεί το μεγαλύτερο επιστημονικό επιμελητήριο, είναι το μόνο συλλογικό όργανο όλων των μηχανικών που έχουμε, διαθέτει τη μεγαλύτερη δύναμη άσκησης πιέσεων στους κυβερνώντες για τη λήψη αποφάσεων προς όφελος της κοινωνίας πρώτα, του κλάδου των μηχανικών έπειτα και τέλος, του καθενός από εμάς που είμαστε μέλη του.

Το ΤΕΕ (με τις όποιες αδυναμίες του)αποτελείτον καλύτερο υπερασπιστή του μηχανικού.
Στην περίοδο που διανύουμε η χώρα φαίνεται πως βαδίζει σε μια πιο αισιόδοξη πορεία. Η ανάπτυξη πλέον μπορεί να υπάρξει και κατά συνέπεια ο μηχανικός να εργαστεί καθώς αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα. Το ΤΕΕ στην πορεία αυτή θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο καθώς οι προτάσεις και οι υπηρεσίες του μπορούν να εκσυγχρονίσουν την Ελλάδα. Οι δομικές μεταρρυθμίσεις που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα από την κυβέρνηση θα συμβάλουν καθοριστικά στον περιορισμό χρόνιων παθογενειών που δρούσαν ανασταλτικά στη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας.
Ήδη το ΤΕΕ έπεισε την πολιτεία να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και νέα ηλεκτρονικά εργαλεία που λείπουν από τη χώρα, όπως ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης για όλα τα γεωχωρικά δεδομένα που χρησιμοποιούνται στην αδειοδότηση και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών. Ακολουθούν και άλλα, όπως η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου, το Κεντρικό Ηλεκτρονικό Σύστημα Αδειοδότησης, η Ψηφιακή Τράπεζα Γης. Όλα αυτά είναι εργαλεία που αλλάζουν πραγματικά τη χώρα, διευκολύνουν τις επενδύσεις, φέρνουν δουλειές σε όλους και μαζί στους μηχανικούς.
Επιπλέον στα τελευταία χρόνια της κρίσης, το ΤΕΕδημιούργησε δεκάδες νέες υπηρεσίες για τους μηχανικούς, μεέμφαση στις ηλεκτρονικές που ωφελούν ολόκληρη τηνκοινωνία, όπως ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης οικοδομικών αδειών ή η καταγραφή της αυθαίρετης δόμησης.
Αν δεν θέλουμε να επαναπαυτούμε στην παρούσα κατάσταση και να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας μας απαιτείται να συμμετέχουμε όλοι στις εκλογές της Κυριακής 3/11/2019.
Άρα αν κάθε μηχανικός θέλει το ΤΕΕ να συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο, πρέπεινα συμμετάσχει στις εκλογές Κυριακής 3 Νοεμβρίου, καινα διαλέξει τους καλύτερους να τον εκπροσωπήσουν.
Ψηφίζουμε για το επάγγελμα μας.

*Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ
Πρόεδρος αντιπροσωπείας ΤΕΕ ΤΚΔΘ
Υποψήφιος στην Καρδίτσα με την ΔΚΜ
για την αντιπροσωπεία του περιφερειακού τμήματος
Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.09
Δύση: 19.57
Τελευταίο Τέταρτο
1470
Οι Τούρκοι πραγματοποιούν έφοδο, εισχωρούν στη Χαλκίδα και την κυριεύουν από τους Βενετούς.
1715
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν το Άργος από τους Βενετούς.
1913
Αγήματα του Ελληνικού Στόλου απελευθερώνουν την Αλεξανδρούπολη.
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Ξάνθη.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Αδριανούπολη, φθάνοντας έως την Τσατάλτζα, έξω από την Κωνσταντινούπολη.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».