altΑπό το Σύλλογο Εργαζομένων Κ.Υ. Καρδίτσας {πρώην πολυιατρεία}
 
Η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,κλιμακώνει την επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα καταθέτοντας το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο στη Βουλή.

Αποδεικνύει έτσι ότι αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικώνομίλων είναι η εκμετάλλευση των εργαζομένων και η επίθεση στα δικαιώματα τους.
Οι αρνητικές για το λαό προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι:
1} Συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, τα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου
2}Την εγκατάσταση,συντήρηση καιλειτουργία του εξοπλισμού των δημοσίωνμονάδωνυγείας από τον ιδιωτικότομέα
3}Τη διάθεση τμημάτων και κλινικών των δημοσίων νοσοκομείων, υποδομες και προσωπικό μαζί, στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.
ΕΙΔΙΚΑ για το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και τα ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ του νομού μας, συνεχίζουν οι τεράστιες ελλείψεις, σε ιατρικό προσωπικό με αποκορύφωμα τις ελλείψεις παθολόγων, γενικών γιατρών, καρδιολόγων, ορθοπεδικών, νευρολόγων, ενδοκρινολόγων, ΩΡΛ, παιδιάτρων, γυναικολόγων κ άλλων βασικών ειδικοτήτων.
Ειδικά στο Κ.Υ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, εκτός από μετακινήσεις γιατρών για κάλυψη εφημεριών στο νοσοκομείο της πόλης, ξεκίνησε η μετακίνηση ιατρών για την κάλυψη εφημεριών και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας.Επίκειται η συνταξιοδότηση 2 γιατρών {παθολόγου κ οφθαλμιάτρου} και τελειώνει η σύμβαση του επικουρικού καρδιολόγου. Με την έλλειψη βασικών ειδικοτήτων {γενικού ιατρού, ορθοπεδικού, γυναικολόγου, ΩΡΛ, ενδοκρινολόγου, παιδιάτρου, νευρολόγου, παθολογο, γενικού γιατρού} η κατάσταση θα επιδεινωθεί περισσότερο. Το αποτέλεσμα θα είναι να υπολειτουργεί το Κ.Υ. το οποίο
είναι ήδη απαξιωμένο κ υποβαθμισμένο κ με μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό κ λοιπό προσωπικό{διοικητικό, καθαριότητας, φύλαξης}.Οι μετακινήσεις των γιατρών κ οι επικείμενες συνταξιοδοτήσεις θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τη λειτουργία του καθώς αποδομούνται τμήματα που προσφέρουν απαραίτητες υπηρεσίες για τους ασθενείς και τις οικογένειές μας.Ζητάμε πλήρη στελέχωση του πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας, πλήρη υλικοτεχνικό εξοπλισμόκ προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις σημερινές λαϊκές ανάγκες και τις τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της υγείας, με αυξημένη και πλήρη οικονομική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Άμεση πρόσληψη όλων των ιατρικών ειδικοτήτων με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.
Άμεση πρόσληψη λοιπού προσωπικού {διοικητικό, καθαριότητα, φύλαξη κ.α.}
Κατάργηση των επικουρικών σχέσεων εργασίας.
Άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων οι οποίοι καλύπτουν πάγιες κ διαρκείς ανάγκες στα Νοσοκομεία κ τα Κέντρα Υγείας.

ΟΛΟΙ στις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου:
•10.30πμ στην ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
•19.00μμ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ


Από την Επιτροπή αγώνα εργαζομένων Νοσοκομείου και Κ.Υ. Ν. Καρδίτσας
(συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας)
ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
24ωρη Απεργία Υγειονομικών
 
ΟΛΟΙ στις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:
•10.30πμ στην ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
•19.00μμ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Γνωρίζουμε πια ότι κανένας «σωτήρας» δεν θα μας λύσει τα προβλήματα, που έχουν δημιουργήσει οι αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων. Μόνοι εμείς, με τον οργανωμένο αγώνα μας, με κριτήριο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, να αποκρούσουμε τη νέα αντιλαϊκή επίθεση και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να κατακτήσουμε και νέα δικαιώματα.
Όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούμε ότι η πηγή των προβλημάτων είναι η υλοποίηση, από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, της στρατηγικής της Ε.Ε., σύμφωνα με την οποία, η υγεία είναι «ατομική ευθύνη», η υγειονομική περίθαλψη είναι εμπόρευμα, που «πουλιέται και αγοράζεται» και πρέπει να υπόκειται στους νόμους της αγοράς και οι παροχές υγείας πρέπει να μειωθούν γιατί αυξάνουν το «μη μισθολογικό κόστος» και εμποδίζουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Γι’ αυτό, δεν προσλαμβάνουν το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση στις δημόσιες μονάδες Υγείας ενώ αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές μας για υγειονομική περίθαλψη. Γι’ αυτό προωθούν τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως "αυτοτελών επιχειρηματικών μονάδων" που θα καλύπτουν το κόστος λειτουργίας με την "πώληση" υπηρεσιών στους ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Στόχος τους είναι να εξοικονομούν, με τις περικοπές, κρατικά κονδύλια για επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους και να εξασφαλίζουν πελατεία και σίγουρη κερδοφορία στις ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα και ασφαλιστικές εταιρείες.

Στην κατεύθυνση αυτή, στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΝΔ και στις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ, δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ανάγκη για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης των δημόσιων μονάδων υγείας.
Αντίθετα, «περίσσεψαν» οι διακηρύξεις περί επέκτασης των «συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα», της σύναξης συμβολαίων με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και της «αγοράς» υπηρεσιών από ιδιωτικές εταιρείες, επομένως και της διατήρησης και επέκτασης της επιχειρηματικής λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας.
Το ρόλο του «λαγού» για την παραπέρα εμπορευματοποίηση των δημόσιων μονάδων υγείας ανέλαβαν, για άλλη μια φορά, οι κυβερνητικές ηγεσίες στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και Ιατρικό Σύλλογο Αττικής, με τις προτάσεις τους για μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, συγχωνεύσεις κλινικών και νοσοκομείων, πρόσβαση ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία για να νοσηλεύουν ασθενείς που παρακολουθούν, σύναψη συμβάσεων των νοσοκομείων με ιδιώτες γιατρούς κλπ.

Δε θυσιάζουμε τα δικαιώματα ασθενών και υγειονομικών     για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

Διεκδικούμε:
 
► Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη πλήρη στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας, πρόνοιας και ΕΚΑΒ. Μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις
► Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
► Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων.
Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας εργαζομένων και ασθενών. .
► Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότησης των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας. Κατάργηση κάθε πληρωμής των ασθενών για όλα όσα απαιτούνται για την πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας τους.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο «αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο» που μοιράζει νέα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους, συμπιέζει τους μισθούς με χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων και προσθέτει νέα εμπόδια στη συλλογική δράση των εργαζομένων.

Όλοι στις Συγκεντρώσεις την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
10.30π.μ. στην ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
 19:00μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.11
Δύση: 19.56
Σελήνη
25 ημερών
301 π.Χ.
Ήττα του Αντιγόνου από τον Σέλευκο, τον Πτολεμαίο, τον Κάσσανδρο και τον Λυσίμαχο στην Ιψό της Φρυγίας.
280 π.Χ.
Οι Έλληνες, υπό τον Βασιλέα της Ηπείρου Πύρρο, νικούν τους Ρωμαίους στην Ηράκλεια της Κάτω Ιταλίας.
668
Δολοφονείται ο Αυτοκράτορας Κώνστας Β΄ στις Συρακούσες της Σικελίας. Τον διαδέχεται ο υιός του Κωνσταντίνος Δ΄ ο Πωγωνάτος.
1821
Δύναμη 5.000 Τούρκων συγκρούεται στους Λάκκους Χανίων με τους Έλληνες επαναστάτες.
1906
Οι οπλαρχηγοί Ιω. Καραβίτη και Ευαγγ. Νικολούδη προσβάλλουν στην Κέλλη (Γκορνίτσοβο) Φλωρίνης τη συμμορία του αρχικομιτατζή Τάνε.
1913
Έναρξη της τριημέρου μάχης της Τζουμαγιάς.
1921
Αποφασίζεται η ανάληψη επιχειρήσεων προς την Άγκυρα, για την καταστροφή του κεμαλικού στρατού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».