altΣτις Θέσεις Ανάβρα - Καμαρούλα-Παλαίστρα - Π.Σ φαγεία - Λιθάρι κ.α. επισημαίνοντας ότι, «Τα αμιαντούχα υλικά και οι καναπέδες …. κολυμπούν στον Πάμισο»

Η Π.Ο.Π Μουζακίου - Παμίσου - Ιθώμης ν. Καρδίτσας παρεμβαίνει - αποκαλύπτει - προειδοποιεί και ενημερώνει τους κατοίκους:

Αγαπητοί Πολίτες
Οι πρόσφατες εικόνες τα λένε και τα αποδεικνύουν όλα.
Το επικίνδυνο δρομολόγιο του αμιάντου,« Μουζάκι-Πάμισος» εκτελείται κανονικά .
Γέμισαν οι όχθες, τα παρόχθια, μπήκαν και στο πλεύσιμο νερό.
Πλημμύρισε ο Ποταμός από επικίνδυνα αμιαντούχα υλικά-Καναπέδες εν Πλω-με Τ.V-Είδη Υγιεινής
Απόβλητα κατασκευών και κατεδαφίσεων-Ηλεκτρικές συσκευές-Υπολείμματα σκυροδέματος, κ.α.
Το δημόσιο αγαθό χάνεται, μετατρέπεται σε κρυφή και επικίνδυνη χωματερή και δυστυχώς είναι λίγοι αυτοί που ανησυχούν για την υγεία των Πολλών.

Άμεση ελπίζουμε ότι θα είναι η αντίδραση της νέας Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Μουζακίου προς αναζήτηση χρηματοδοτικού προγράμματος με σκοπό τον έλεγχο, την ασφαλή απομάκρυνση αμιάντου και την περιβαλλοντική αποκατάσταση στο Ποτάμι .

Επίσης άμεσα πιστεύουμε ότι, θα εγγραφούν στον προϋπολογισμό του Δήμου σχετικές πιστώσεις για σύνταξη μελέτης εργασίας με σχέδιο Ασφάλειας και Υγείας «για εντοπισμό, καταγραφή και έλεγχο βάσει του κώδικα ασφαλούς απομάκρυνσης Αμιάντου με ίδια έξοδα».

Ενημερώνουμε τους Μουζακιώτες και ιδιαίτερα τους κατοίκους του Συνοικισμού Σεισμοπλήκτων ότι, δυστυχώς για όλους μας στις προτεραιότητες (οικονομικές-γνωμοδοτικές) του Συμβουλίου Κοινότητας Μουζακίου δεν είναι η απομάκρυνση του αμιάντου!

Ελπίζουμε και το ευχόμαστε η περιβαλλοντική τους ευθύνη να μην «εξαντλήθηκε σε ημερίδες και σε αμφιβόλου αποτελέσματος εργασίες για την καταπολέμηση- εξόντωση!!! των θεραπευτικών κατά τους Κινέζους δέντρων του Ουρανού,λησμόνησαν όμως να μας πουν με την ξυλεία, Τι θα γίνει; «Καίγεται ο τοξικός- Θεραπευτικός Αείλανθος ο Υψηλότατος, Ναιή Όχι;»

Σεβόμαστε τις ανησυχίες , την έρευνα και την εργασία του σχετικού τμήματος στο Πανεπιστήμιο Ιονίων Νήσων και του Κ.Π.Ε Μουζακίου για την «Βρωμοκαρυδιά»,αλλά πρέπει όμως να κατανοήσουν κι αυτοί ότι, οι κάτοικοι του Μουζακίου όταν έξω από την πόρτα τους «υπάρχουν ενδείξεις για καρκινογόνες ουσίες από ίνες αμιάντου» τότε αξιολογούν, ιεραρχούν και απαιτούν να διαχειριστούμε ως πρώτο και κυρίαρχο πρόβλημα την ασφαλή και αδαπάνως γι αυτούς απομάκρυνση των αμιαντούχων υλικών.
Για να έχουμε την υγειά μαςκαι το ποτάμι καθαρό, πρέπει πρώτα να το κατανοήσουμε και μετά να ξεκινήσουμε .-

Μουζάκι 20-10-2019 

Για την Περιβαλλοντική και Οικολογική Παρέμβαση

Βασιλάκος Αστέριος , Γιώτης Λάμπρος

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.42
Δύση: 16.58
Πανσέληνος
1905
Η ελληνική δύναμη που ήταν εγκατεστημένη στην λίμνη των Γιαννιτσών προσβάλλει βουλγαρική συμμορία, μέσα στο Αρχοντικό.
1942
Οι Υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας δηλώνουν ότι αναγνωρίζουν την ελευθερία και ανεξαρτησία της Αλβανίας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»