altAπό τους συνδιοργανωτές φορείς προσκλητήριο σε Αγραφίωτες Καρδιτσιώτες και Θεσσαλούς για το 14o ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΑΓΡΑΦΙΩΤΩΝ  «ΚΑΜΠΟΣ ΚΑΙ ΑΓΡΑΦΑ» Κυριακή 11 Αυγούστου 8μ.μ. πλάζ Λαμπερού Λίμνης Πλαστήρα

Ο χώρος των Θεσσαλικών Αγράφων και μόνο με τον υδάτινο πλούτο που διαθέτει στο νομό Καρδίτσας και την Θεσσαλία, και την συμβολή στην εθνική οικονομία, υποχρεώνει την πολιτεία να στηρίξει αυτή την ιστορική περιοχή.

Η διοργάνωση την Κυριακή 11 Αυγούστου και ώρα 8μ.μ. στην ΠΛΑΖ ΛΑΜΠΕΡΟΥ της λίμνης Πλαστήρα, του 14ου Πανελληνίου Ανταμώματος Αγραφιωτών σε συνδυασμό με την παραδοσιακή εκδήλωση «ΚΑΜΠΟΣ και ΑΓΡΑΦΑ» και την «ΒΡΑΔΙΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΩΝ», είναι η μεγάλη ευκαιρία να προβληθούν και να αναδειχθούν θέματα υποδομής, ανάπτυξης, τουρισμού, ιστορίας και πολιτισμού της περιοχής.
Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τσιάκου Βασίλη, εκ μέρους των συνεργαζόμενων φορέων οι εκπρόσωποι δήλωσαν:
O Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος, συγχάρηκε τους φορείς και εξέφρασε την συνεχή στήριξη του σε εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό και ενώνουν δυνάμεις.
Ο Δήμαρχος Δήμου Λίμνης Πλαστήρα Δημ. Τσιαντής αναφέρθηκε στην μεγάλη πολιτιστική παράδοση των Αγράφων και την συμβολή της Λίμνης Πλαστήρα στην ανάπτυξη και τον τουρισμό.
Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναγνωστόπουλος τόνισε την στήριξη της περιφέρειας Θεσσαλίας σε συλλογικές προσπάθειες φορέων.
Ο πρόεδρος της κοινότητας Λαμπερού κ. Γ. Χρήστου ευχαρίστησε όλους τους φορείς που επέλεξαν το Λαμπερό και την πλαζ για τις εκδηλώσεις.
Ο πρόεδρος του μορφωτικού Συλλόγου Λαμπερού κ. Γιάννης Κουτής, αναφέρθηκε στην εκδήλωση «ΚΑΜΠΟΣ ΚΑΙ ΑΓΡΑΦΑ» και παρουσίασε τα χορευτικά και μουσικούς που θα συμμετέχουν .
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγραφιώτικων  Χωριών κ. Β. Τσαντήλα προσκάλεσε τους συμπατριώτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που αποτελούν κορυφαίο γεγονός πολιτισμού και προβολής των Αγράφων και ευχαρίστησε όλους για την συνεργασία και υποστήριξη, όπως και τους χορηγούς της εκδήλωσης.    

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.01
Δύση: 19.51
Σελήνη
11 ημερών
1697
Σφαγή από τους Τούρκους του νεομάρτυρα Δημητρίου από την Φιλαδέλφεια.
1820
Απαγχονισμός από τους Τούρκους στην Κωνσταντινούπολη του Αγιορείτη νεομάρτυρα Κωνσταντίνου από την Λέσβο.
1823
Δύναμη επαναστατών Κρητών επιτίθεται εναντίον των Τούρκων στο στενό πέρασμα Κανδάνου-Χανίων.
1825
Ναυμαχία μεταξύ ελληνικού και τουρκικού στόλου έξω από τον λιμένα της Σούδας και νίκη των Ελλήνων.
1829
Τμήματα υπό τους Κριεζώτη, Δυοβουνιώτη, Ράγκο και Λάζο νικούν στην θέση Ανηφορίτη Θηβών 2.500 Τουρκαλβανούς.
1943
Το Ελληνικό αντιτορπιλικό "Βασίλισσα Όλγα" και το βρετανικό αντιτορπιλικό "Τζέβρις" βυθίζουν κοντά στην Καλαβρία ιταλική νηοπομπή.
1944
Οι Γερμανοί καίνε το Δοξάτο Δράμας και φονεύουν 233 Έλληνες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».