alt«Δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να αποκομματικοποιούμε τις Ανεξάρτητες Αρχές». Αυτό ξεκαθάρισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάραςσε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρακτορείο 104,9 FM, με αφορμή σχετική ερώτηση που του τέθηκε για την απομάκρυνση της κ. Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ο Καρδιτσιώτης πολιτικός υπενθύμισε, πως «η επικεφαλής της εν λόγω Επιτροπής ψηφίστηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή» και υπογράμμισε ότι «η συγκεκριμένη Επιτροπή στελεχώνεται απλά και μόνο από συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού και από ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονταν φίλα προσκείμενοι στον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ».
«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, θα έπρεπε στην πραγματικότητα να στελεχώνεται από επιστήμονες εγνωσμένου κύρους και υπερκομματικής αποδοχής» σημείωσε και πρόσθεσε πως «αυτή είναι η σταθερή πεποίθηση της κυβέρνησης και πάγιος προσανατολισμός της Νέας Δημοκρατίας, τον οποίο υπηρετεί απαρέγκλιτα, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση».
Σχετικά με τη διάταξη για το πανεπιστημιακό Άσυλο υπογράμμισε ότι είναι ένα ζήτημα για το οποίο έχει γίνει μια τεράστια συζήτηση. «Έτσι όπως εξελίχθηκε το πανεπιστημιακό άσυλο δεν προστατεύει κανέναν. Ούτε τις ιδέες, ούτε τους φοιτητές, ούτε τους διδάσκοντες. Αντίθετα, αναπαράγει εστίες ανομίας στις οποίεςκαταφεύγουν παραβατικά και εγκληματικά στοιχεία» σημείωσε.
Ερωτηθείς, για την αναστολή εφαρμογής της παροχής κοινωφελούς εργασίας, η οποία προβλέπεται με το άρθρο 81 του νέου Ποινικού Κώδικα, ο υπουργός Δικαιοσύνης διευκρίνισε: «Δεν καταργούμε την κοινωφελή εργασία. Αναστέλλουμε προς το παρόν και για μικρό χρονικό διάστημα το μέτρο της ποινής της κοινωφελούς εργασίας. Αυτό γίνεται γιατί άλλη μια φορά η προηγούμενη κυβέρνηση, με την προχειρότητα που νομοθέτησε στον νέο Ποινικό Κώδικα, δεν φρόντισε ούτε να διασφαλίσει τις συνθήκες, ούτε να προβλέψει ενδεχομένως κάποιες απαραίτητες προϋποθέσεις, οι οποίες σε έναν μεγάλο βαθμό θα διασφάλιζαν τη λειτουργία του συγκεκριμένου μέτρου».
Αναφορικά με τον νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος υπερψηφίστηκε μία μέρα πριν κλείσει το ελληνικό Κοινοβούλιο, ο Καρδιτσιώτης πολιτικός σημείωσε πως «πρόκειται γιαένα σπουδαίας σημασίας νομοθετικό εγχείρημα, το οποίο θυσιάστηκε, δυστυχώς, στον βωμό μιας ιδεοληπτικής σκοπιμότητας», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά. Υπενθύμισε μάλιστα πως με την εσπευσμένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στις 27 Ιουνίου, επιχειρήθηκαν 13 διορθώσεις στον νέο Ποινικό Κώδικα και 15 παρεμβάσεις στον νέο Κώδικα της Ποινικής Δικονομίας που αποδεικνύουν την προχειρότητα με την οποία επεξεργάστηκε η προηγούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία τον νέο Ποινικό Κώδικα.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.46
Δύση: 16.59
Σελήνη
19 ημερών
1867
Οι Κρήτες επαναστάτες κατατροπώνουν στη Δρακωνία Λασιθίου τουρκικό σώμα, το οποίο κατευθυνόταν προς τη Νεάπολη.
1885
Εγκαίνια της Ακαδημίας Αθηνών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»