alt«Δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να αποκομματικοποιούμε τις Ανεξάρτητες Αρχές». Αυτό ξεκαθάρισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάραςσε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρακτορείο 104,9 FM, με αφορμή σχετική ερώτηση που του τέθηκε για την απομάκρυνση της κ. Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ο Καρδιτσιώτης πολιτικός υπενθύμισε, πως «η επικεφαλής της εν λόγω Επιτροπής ψηφίστηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή» και υπογράμμισε ότι «η συγκεκριμένη Επιτροπή στελεχώνεται απλά και μόνο από συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού και από ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονταν φίλα προσκείμενοι στον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ».
«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, θα έπρεπε στην πραγματικότητα να στελεχώνεται από επιστήμονες εγνωσμένου κύρους και υπερκομματικής αποδοχής» σημείωσε και πρόσθεσε πως «αυτή είναι η σταθερή πεποίθηση της κυβέρνησης και πάγιος προσανατολισμός της Νέας Δημοκρατίας, τον οποίο υπηρετεί απαρέγκλιτα, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση».
Σχετικά με τη διάταξη για το πανεπιστημιακό Άσυλο υπογράμμισε ότι είναι ένα ζήτημα για το οποίο έχει γίνει μια τεράστια συζήτηση. «Έτσι όπως εξελίχθηκε το πανεπιστημιακό άσυλο δεν προστατεύει κανέναν. Ούτε τις ιδέες, ούτε τους φοιτητές, ούτε τους διδάσκοντες. Αντίθετα, αναπαράγει εστίες ανομίας στις οποίεςκαταφεύγουν παραβατικά και εγκληματικά στοιχεία» σημείωσε.
Ερωτηθείς, για την αναστολή εφαρμογής της παροχής κοινωφελούς εργασίας, η οποία προβλέπεται με το άρθρο 81 του νέου Ποινικού Κώδικα, ο υπουργός Δικαιοσύνης διευκρίνισε: «Δεν καταργούμε την κοινωφελή εργασία. Αναστέλλουμε προς το παρόν και για μικρό χρονικό διάστημα το μέτρο της ποινής της κοινωφελούς εργασίας. Αυτό γίνεται γιατί άλλη μια φορά η προηγούμενη κυβέρνηση, με την προχειρότητα που νομοθέτησε στον νέο Ποινικό Κώδικα, δεν φρόντισε ούτε να διασφαλίσει τις συνθήκες, ούτε να προβλέψει ενδεχομένως κάποιες απαραίτητες προϋποθέσεις, οι οποίες σε έναν μεγάλο βαθμό θα διασφάλιζαν τη λειτουργία του συγκεκριμένου μέτρου».
Αναφορικά με τον νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος υπερψηφίστηκε μία μέρα πριν κλείσει το ελληνικό Κοινοβούλιο, ο Καρδιτσιώτης πολιτικός σημείωσε πως «πρόκειται γιαένα σπουδαίας σημασίας νομοθετικό εγχείρημα, το οποίο θυσιάστηκε, δυστυχώς, στον βωμό μιας ιδεοληπτικής σκοπιμότητας», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά. Υπενθύμισε μάλιστα πως με την εσπευσμένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στις 27 Ιουνίου, επιχειρήθηκαν 13 διορθώσεις στον νέο Ποινικό Κώδικα και 15 παρεμβάσεις στον νέο Κώδικα της Ποινικής Δικονομίας που αποδεικνύουν την προχειρότητα με την οποία επεξεργάστηκε η προηγούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία τον νέο Ποινικό Κώδικα.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.47
Δύση: 20.13
Τελευταίο Τέταρτο
1185
Οι νορμανδοί υπό τον κόμη Αλδουΐνο κυριεύουν τη Θεσσαλονίκη.
1422
Ο Αυτοκράτωρ Μανουήλ Β΄ αποκρούει ισχυρή επίθεση 50.000 Τούρκων, υπό τον Μουράτ Β΄, κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1779
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στο Βεράτι τον νεομάρτυρα και διδάσκαλο του Γένους Κοσμά τον Αιτωλό.
1824
Ο Ελληνικός Στόλος συγκρούεται με τον τουρκοαιγυπτιακό μεταξύ Κω και Αλικαρνασσού.
1922
Το Γ΄ Σώμα Στρατού μεταφέρεται από τον Πάνορμο στην Θράκη.
1935
Πεθαίνει στο Παλαιό Φάληρο ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ποιος κάνει κουμάντο στο σπίτι

Μια επιτροπή πήγαινε από σπίτι σε σπίτι και έκανε γκάλοπ για το ποιος κάνει κουμάντο στην κάθε οικογένεια.
Με την απάντηση που θα έπαιρναν, θα έδιναν και το ανάλογο δώρο.
Αν για παράδειγμα έκανε κουμάντο ο άντρας του έδιναν έναν σκύλο ενώ αν έκανε η γυναίκα έδιναν μια κότα.
Μπήκαν στο πρώτο σπίτι και ρώτησαν:
- «Ποιος έχει το πάνω χέρι εδώ μέσα;»
Το σκέφτηκαν για λίγο και απάντησε ο άντρας:
- «Συνήθως παίρνει τις αποφάσεις η γυναίκα μου!»
- «Μάλιστα, πάρε μια κότα!» του είπαν.
Μπήκαν στο επόμενο και ρώτησαν πάλι:
- «Ποιος έχει το πάνω χέρι εδώ μέσα;»
- «Μα φυσικά εγώ!» απάντησε η γυναίκα.
- «Ωραία, πάρε μια κότα!»
Σε όσα σπίτια είχαν μπει μέχρι εκείνη την ώρα, έδιναν μόνο κότες.
Πήγαν στο τελευταίο σπίτι και είδαν έναν ψηλό, γεροδεμένο άντρα και τον ρώτησαν:
- «Ποιος κάνει κουμάντο εδώ πέρα;»
- «Ποιος άλλος; Εγώ βέβαια, ό,τι αποφασίσω εγώ γίνεται!»
- «Μπράβο σας, κερδίσατε έναν σκύλο! Τι ράτσα τον θέλετε;»
Και λέει εκείνος:
- «Γυναίκα, τι ράτσα να πάρουμε τον σκύλο;»