altΕμβολιασμοί παιδιών Ρομά από τη Νοσηλευτική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Καρδίτσας

Η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Καρδίτσας, στο πλαίσιο συνεργασίας με την "Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας" και το πρόγραμμα "Υγεία για όλους", την Παρασκευή 21 Ιουνίου

πραγματοποίησε εμβολιασμούς παιδιών ΡOMA του Δήμου Καρδίτσας, περιοχή Μαύρικα ,  στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου  σε συνεργασία με τη Νοσηλεύτρια και τους εκπρόσωπους  των  Ρομά, καθώς και των εθελοντών του Περκού Τμ.ΕΕΣ Καρδίτσας. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών και της UNESKO ενώ διενεργήθηκε με την υποστήριξη των Υπουργείων Υγείας και Εργασίας - Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Η Νοσηλεύτρια μαζί με τους Εθελοντές του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Καρδίτσας πραγματοποίησαν τους εμβολιασμούς, βοήθησαν στην οργάνωση του χώρου, στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, στις καταγραφές των εμβολιασμών στα ειδικά έντυπα και στην προετοιμασία των εμβολίων. Συνολικά εμβολιάστηκαν 40 παιδιά.

Τα εμβόλια που πραγματοποιήθηκαν ήταν τα εξής:
Ιλαράς - Παρωτίτιδας - Ερυθράς - Ηπατίτιδας Β΄ - Διφθερίτιδας - Τετάνου - Κοκκύτη – Πολιομυελίτιδας.
 
Εκδρομή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καρδίτσας
Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε απογευματινή προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Κορώνης, με τη συμμετοχή 30 εθελοντών και φίλων. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία επιστρέφοντας στην πόλη το βράδυ με τις καλύτερες εντυπώσεις.
 
Συμμετοχή εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας στη μουσικοθεατρική παράσταση από το Θεοδωρίδειο Κέντρο ΑμεΑ " Ορίζοντες"
Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, το Θεοδωρίδειο Κέντρο ΑμεΑ "Ορίζοντες",  πραγματοποίησε μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο έργου "Ένα αυγό ταξιδεύει",  στο Άλσος Παυσίλυπου, στην Καρδίτσα. Η Κοινωνική υπηρεσία του Τμήματος ΕΕΣ Καρδίτσας εδώ και πολλά χρόνια υποστηρίζει το Κέντρο Ορίζοντες, με ομάδα εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας. Οι εθελοντές (4 άτομα) επισκέπτονται το Κέντρο σε εβδομαδιαία βάση παρέχοντας συναισθηματική στήριξη, δημιουργική απασχόληση και συμμετοχή στις δραστηριότητες του Κέντρου με στόχο την κοινωνική στήριξη και ψυχαγωγία των ατόμων με αναπηρία.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"