altΟ ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα να απευθυνθεί,  να πείσει αλλά και να εκπροσωπήσει τις μεσαίες τάξεις με βάση τη γενική πολιτική του κατεύθυνση, αλλά και τις πολιτικές που εφάρμοσε,  με λάθη έστω, τα τέσσερα τελευταία χρόνια, σε συνθήκες Μνημονίου.
Τα μεσοστρώματα έχουν πολύ περισσότερες επαφές και συνάφειες με τις λαϊκές τάξεις.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι φίλοι και γνωστοί, πελάτες και υπάλληλοι, γείτονες, μακρινοί και κοντινοί συγγενείς, γονείς συμμαθητών, συνάδελφοί τους στη δουλειά, υφιστάμενοι. Πολλοί είναι... μεσαία τάξη, νεόπτωχοι της κρίσης. Γι αυτό, πρώτη προτεραιότητα είναι η εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, της δυνατότητας δηλαδή της κοινωνίας να λειτουργεί.
Οι μεσαίες τάξεις δεν ζουν σε γυάλινο πύργο όπως οι πλούσιοι, ζουν μέσα στην κοινωνία. Αν οι κατώτερες τάξεις καταρρεύσουν, οι μεσαίες τάξεις δεν έχουν στήριγμα και συμπαρασύρονται. Το μίνι μάρκετ στη γειτονιά εξαρτάται από το να έχουν οι πελάτες του χρήματα να ψωνίσουν.
Η προτεραιότητα λοιπόν που έδωσε η κυβέρνηση να σώσει όλον αυτόν τον κόσμο που κινδύνευε από απόλυτη ένδεια δεν αξιολογείται μόνον ηθικά, αλλά και στρατηγικά. Η υποστήριξη των πιο αδύναμων από τον ΣΥΡΙΖΑ είχε άμεση αντανάκλαση και στη μεσαία τάξη. Χάρη σε αυτήν την πολιτική υπάρχει σήμερα έδαφος για ανάπτυξη. Αλλιώς θα υπήρχε έρημος.
Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι προς το συμφέρον των μεσαίων τάξεων και από άλλη σκοπιά. Από τη σκοπιά του κοινωνικού κράτους. Αν εξαιρέσουμε ένα μικρό αριθμό οικογενειών που έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν ιδιωτικώς όλα τα δημόσια αγαθά, καλά ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια, καλά ιδιωτικά νοσοκομεία, καλή ιδιωτική ασφάλιση κ.λπ., όλοι οι υπόλοιποι και φυσικά και οι μεσαίες τάξεις εξαρτώνται λίγο - πολύ από τα δωρεάν δημόσια συστήματα. Για το σχολείο, για το πανεπιστήμιο, για την περίθαλψη, για τη σύνταξη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει τη βελτίωση του κράτους και των υπηρεσιών που παρέχει στους πολίτες. Οι αντίπαλοί μας υποστηρίζουν την απογύμνωση του κράτους από αυτές τις λειτουργίες και την παραχώρησή τους σε ιδιώτες. Αυτοί οι ιδιώτες προμηθευτές της υγείας, της εκπαίδευσης και της ασφάλισης όπως έχει αποδειχθεί κατ' επανάληψιν, πουλάνε στις μεσαίες τάξεις υπηρεσίες τις οποίες κανονικά παρέχει δωρεάν και στην ίδια ή καλύτερη ποιότητα το κράτος. Ο νεοφιλελευθερισμός είναι πολύ ακριβό σπορ για τις μεσαίες τάξεις.
Βεβαίως, αντιλαμβανόμαστε τη δυσαρέσκεια, καμιά  φορά και  τον θυμό αρκετών πολιτών  για το θέμα της φορολογίας, όμως αυτό δεν ήταν μια ταξικά μονομερής απόφαση αλλά μια αναγκαιότητα, λόγω της κρίσης και των δυσμενών συνθηκών.
Ωστόσο, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού,  καταφέραμε να διευθετήσουμε το δημόσιο χρέος και δημιουργήσαμε για 15 χρόνια έναν καθαρό διάδρομο, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να οικοδομήσουμε μια σύγχρονη, ισχυρή και βιώσιμη παραγωγική βάση. Και είναι γεγονός ότι η Ελλάδα σήμερα, δεν θυμίζει σε τίποτα τη χρεοκοπημένη δημοσιονομικά χώρα και την καθημαγμένη κοινωνία που, το 2014, δεν είχε καμία ουσιαστική αναπτυξιακή προοπτική.
Με το ρεαλιστικό και πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα που καταθέτουμε στον ελληνικό λαό για την επόμενη τετραετία, διασφαλίζονται οι όροι για τη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη της πατρίδας μας. Η δημιουργία 500.000 νέων θέσεων εργασίας, η αύξηση των εισοδημάτων, η ουσιαστική ελάφρυνση των βαρών και η στερέωση του Κοινωνικού Κράτους, είναι οι δεσμεύσεις μας, η πρώτη μας προτεραιότητα.
Αυτές τις απλές αλήθειες είμαστε έτοιμοι, ως ΣΥΡΙΖΑ, να τις κάνουμε σαφείς και ευδιάκριτες σε όλους τους πολίτες. Δεν πρόκειται για αόριστες ιδεολογικές τοποθετήσεις. Πρόκειται για το ίδιο το συμφέρον όλων και ιδιαίτερα της νέας γενιάς. Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας.!

Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου                      
 
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας
 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.10
Δύση: 19.36
Σελήνη
17 ημερών
1462
Ο Γενουάτης Νικόλαος Gattilusi παραδίδει υπό όρους το κάστρο της Μυτιλήνης στον σουλτάνο Μεχμέτ Β΄.
1669
Ο Ενετός Φραγκίσκος Μοροζίνης παραδίδει το Ηράκλειο της Κρήτης στους Τούρκους.
1828
Τουρκική επίθεση κατά των ανδρών των Ε. Μακρυγιάννη και Ι. Φαρμάκη στην θέση Μυρμηγκάρι Ναυπάκτου.
Δύναμη 600 Τούρκων επιτίθεται στα Καστέλλια Φωκίδος εναντίον των Ελλήνων.
1905
Τα ανταρτικά σώματα Μακρή και Βλαχογιάννη συγκρούονται και σχεδόν διαλύουν το κομιτατζήδικο τμήμα του βοεβόδα Ναούμ.
1918
Υπογράφεται στην Θεσσαλονίκη ανακωχή μεταξύ Βουλγαρίας και Συμμάχων.
1922
Ορκίζεται νέα κυβέρνηση, υπό τον Σωτήριο Κροκιδά, ενώ ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αναγκάζεται να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ποιος κάνει κουμάντο στο σπίτι

Μια επιτροπή πήγαινε από σπίτι σε σπίτι και έκανε γκάλοπ για το ποιος κάνει κουμάντο στην κάθε οικογένεια.
Με την απάντηση που θα έπαιρναν, θα έδιναν και το ανάλογο δώρο.
Αν για παράδειγμα έκανε κουμάντο ο άντρας του έδιναν έναν σκύλο ενώ αν έκανε η γυναίκα έδιναν μια κότα.
Μπήκαν στο πρώτο σπίτι και ρώτησαν:
- «Ποιος έχει το πάνω χέρι εδώ μέσα;»
Το σκέφτηκαν για λίγο και απάντησε ο άντρας:
- «Συνήθως παίρνει τις αποφάσεις η γυναίκα μου!»
- «Μάλιστα, πάρε μια κότα!» του είπαν.
Μπήκαν στο επόμενο και ρώτησαν πάλι:
- «Ποιος έχει το πάνω χέρι εδώ μέσα;»
- «Μα φυσικά εγώ!» απάντησε η γυναίκα.
- «Ωραία, πάρε μια κότα!»
Σε όσα σπίτια είχαν μπει μέχρι εκείνη την ώρα, έδιναν μόνο κότες.
Πήγαν στο τελευταίο σπίτι και είδαν έναν ψηλό, γεροδεμένο άντρα και τον ρώτησαν:
- «Ποιος κάνει κουμάντο εδώ πέρα;»
- «Ποιος άλλος; Εγώ βέβαια, ό,τι αποφασίσω εγώ γίνεται!»
- «Μπράβο σας, κερδίσατε έναν σκύλο! Τι ράτσα τον θέλετε;»
Και λέει εκείνος:
- «Γυναίκα, τι ράτσα να πάρουμε τον σκύλο;»