alt«Το μέλλον, η προοπτική και η ελπίδα για τις επόμενες γενιές είναι το πώς θα φτιάξουμε τις βάσεις για να μείνουν οι νέες οικογένειες στους Σοφάδες. Πρέπει να δημιουργήσουμε αυτές τις προϋποθέσεις ούτως ώστε να βοηθήσουμε τα νέα ζευγάρια να μείνουν στους Σοφάδες. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε σε τρεις βασικούς άξονες.

Πρώτον η στήριξη του πρωτογενούς τομέα με υποδομές και οργάνωση της παραγωγής των αγροτών. Ο Δήμος μπορεί με δράσεις και προτάσεις να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Δεύτερον επίλυση του σοφαδίτικου ζητήματος για να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής όλων των κατοίκων. Γιατί το πρόβλημα είναι σοφαδίτικο και όχι τσιγγάνικο. Αφορά το σύνολο της κοινωνίας και η επίλυσή του χρειάζεται προσοχή και υπευθυνότητα. Εάν αυτό το θέμα αντιμετωπιστεί με σωστό τρόπο θα έχει πολλαπλά οφέλη στη ζωή των κατοίκων και οι Σοφάδες θα αλλάξουν εικόνα. Τέλος πρέπει να δώσουμε βαρύτητα στην ανάπτυξη του τουρισμού και την αξιοποίηση των λουτρών Σμοκόβου».
Αυτά δήλωσε χθες από το μικρόφωνο του «Ράδιο Παλμός» ο υποψήφιος Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στο όραμά του για την επόμενη μέρα στους Σοφάδες.
Ασκώντας κριτική στην τωρινή Δημοτική Αρχή των Σοφάδων ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε ότι δεν ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των κατοίκων. «Η δουλειά της αυτοδιοίκησης είναι να επιδιώκει το καλύτερο για τον τόπο και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών. «Πέρα από τα μεγαλεπήβολα σχέδια οι Σοφάδες και τα χωριά χρειάζονται παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας, την ύδρευση, την καθαριότητα και το φωτισμό. Η τωρινή Δημοτική Αρχή δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες. Ευθαρσώς δηλώνω ότι είναι θέμα κάκιστης διαχείρισης. Η Δημοτική Αρχή φέρει μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση στα χωριά. Ο Δήμος έχει προσωπικό αλλά δεν το αξιοποιεί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος Σοφάδων.
Αναφορικά με τη σύνθεση του ψηφοδελτίου του ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι απαρτίζεται από πολύ αξιόλογα άτομα και οι υποψήφιοι καλύπτουν κάθε γεωγραφική περιοχή και κάθε κοινωνικό και επαγγελματικό χώρο.
Τέλος μετά από σχετική ερώτηση του Γιώργου Μπανάτσα αναφορικά με τα χρίσματα και τις κομματικές στηρίξεις ο υποψήφιος Δήμαρχος δήλωσε πως οι υποψήφιοι του συνδυασμού του ανήκουν σε όλους τους κομματικούς χώρους, παρόλα αυτά έχουν βάλει τις κομματικές ταυτότητες στο «ντουλάπι». «Τα προβλήματα του τόπου δεν έχουν χρώματα, είναι κοινά για  όλους. Οι κομματικές ταυτότητες θα χρησιμοποιούν σε άλλη περίπτωση», σημείωσε με νόημα.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"