altΗ πολιτική μας στηρίζεται στην ιδεολογική βάση της ισοτιμίας όλων των πολιτών και της κοινωνικής συνοχής ως βασικής προϋπόθεσης της βιώσιμης ανάπτυξης.
Πιστεύουμε ότι η οικιστική αποκατάσταση των Ρομά με όρους αξιοπρέπειας και ευαισθησίας, είναι το πρώτο μεγάλο βήμα.

Επεκτείνουμε την πολιτική μας και στον τομέα της εργασίας. Ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα των Ρομά στους κλάδους μεταποίησης και υπηρεσιών, με 35 εκ. ευρώ, στο ΕΣΠΑ 2014-2020.
Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης για τους Ρομά της Θεσσαλίας, συμπεριλαμβανομένων και των Σοφάδων, υλοποιείται από την τοπική αυτοδιοίκηση σύμφωνα με το επιχειρησιακό πρόγραμμα που μπορείτε να δείτε σε αυτό το αρχείο: https://www.thessalia-espa.gr/attachments/article/178/pixeirisiako_roma.pdf
Για καλύτερη ενημέρωση κάθε πολίτη είναι στη διάθεσή σας και η έκθεση πεπραγμένων για τους Ρομα 2017: https://egroma.gov.gr/wp-content/uploads/2018/08/Entypo_low_internet.pdf
Δεν  "αποκαλύπτω" κατά λάθος καμία κρυφή ατζέντα. Η πολιτική μας έχει ανακοινωθεί επίσημα και είναι στη διάθεση καθενός που θέλει να ασκήσει την κριτική του.
Αντίθετα αγωνίζομαι για το καλύτερο στον τόπο μου και στηρίζω την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, της πρώτης κυβέρνησης από τη μεταπολίτευση που έχει να παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενσωμάτωση των Ρομά.
Η άγνοια προκαλεί την πόλωση και είναι εργαλείο στα χέρια κάθε δημαγωγού που και για αυτό την επιδιώκει. Στην Καρδίτσα έχουμε μια ενεργή κοινωνία πολιτών που έχει κάθε δικαίωμα και θέλει να γνωρίζει.
Σε αυτό το τόσο σημαντικό θέμα η αντιπολίτευση και ειδικά σε τοπικό επίπεδο, οφείλει να αντικρούει με προτάσεις και όχι με κενολογίες ξενοφοβικού περιεχομένου και μηδενιστικού χαρακτήρα.
Με χαρά θα συμμετείχα σε έναν ανοιχτό κοινωνικό διάλογο για το θέμα των Ρομά, στη βάση αντιπαράθεσης συγκεκριμένων πολιτικών.
Αν η Ν.Δ. σκοπεύει να εξαφανίσει τις κοινότητες Ρομά με την αδιαφορία της,  και όχι να τις εντάξει, οφείλει να μας το πει ανοιχτά.

Από το Γραφείο Τύπου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image
  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.58
Δύση: 20.59
Πανσέληνος
812
Ατυχής εκστρατεία του Αυτοκράτορα Μιχαήλ Α΄ Ραγκαβέ κατά των Βουλγάρων.
1771
Ο αρχηγός της εξεγέρσεως των Σφακίων Δασκαλογιάννης (Ιωάννης Βλάχος) θανατώνεται στο Ηράκλειο από τους Τούρκους.
1821
Προσκύνημα της σορού του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄ στον μητροπολιτικό ναό της Οδησσού.
Μάχη του Σκουλενίου και τερματισμός της οργανωμένης πολεμικής δράσης των Ελλήνων στη Μολδαβία.
1831
Εκτυπώνονται στο Ναύπλιο τα πρώτα χαρτονομίσματα.
1913
Η Ελληνική Κυβέρνηση διατάσσει γενική αντεπίθεση κατά των Βουλγάρων.
1917
Η Ελλάς εισέρχεται επισήμως στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Αδραμύττιο της Μικράς Ασίας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».