altΜε μαζικότητα και μαχητικότητα πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, μπροστά στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές και στις Ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου.

Η κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε από την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ που αφού έκανε αναφορά στις συνέπειες από την ένταξη της χώρας μας στην ΕΕ μεταξύ ανέλυσε τους λόγους που πρέπει να ενισχυθεί το ΚΚΕ τονίζοντας:

«Μόνο η λαϊκή ορμή με το ΚΚΕ, με τα ΚΚ σ’ άλλες χώρες, μπορεί να φράξει το δρόμο στο φασισμό, στο ρατσισμό, στον εθνικισμό που είναι η άλλη όψη του κοσμοπολιτισμού του κεφαλαίου.
Σας καλούμε, όχι μόνο να ψηφίσετε ΚΚΕ, αλλά να διακινήσετε, να διαδώσετε τις θέσεις του, γιατί Δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ είναι ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου. Είναι ΝΑΙ στην Ελλάδα με το λαό και για το λαό».

Στη συνέχεια ο Βασίλης Κρανιάς, υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας με την Λαϊκή Συσπείρωση στον χαιρετισμό του κατήγγειλε τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται στον δήμο Καρδίτσας, περιέγραψε τον δήμο που θέλουμε και κάλεσε όλους να ψηφίσουν: «Λαϊκή Συσπείρωση και την πρώτη Κυριακή και τη δεύτερη, Λαϊκή Συσπείρωση θα είμαστε και μέσα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, σε όποια θέση και αν μας βάλετε με την ψήφο σας και θα αντιπαλεύουμε την πολιτική που θα προωθούν όλοι μαζί οι άλλοι συνδυασμοί.
Ούτε λεπτό να μην πάει χαμένο μέχρι την ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες στις 26 του Μάη, αλλά και την δεύτερη Κυριακή όπου θα περάσουν συνδυασμοί που στηρίζει το κόμμα μας».

Ο Ρίζος Μαρούδας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, μίλησε για τις αγροτικές πολιτικές που εφαρμόζει η ΕΕ και οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις που έχουν οδηγήσει στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και της Καρδίτσας.

 Τέλος ο Τάσος Τσιαπλές μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με την Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρθηκε στις πολιτικές της πλειοψηφίας της περιφέρειας Θεσσαλίας που ευνοούν τους λίγους μεγαλοεπιχειρηματίες στην Θεσσαλία, «τα κονδύλια που μοιράζει η περιφέρεια και τα έργα που διαφημίζει ο κ. Αγοραστός, τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου εξυπηρετούν κυρίως, στους κλάδους των ΑΠΕ, της Αγροτοδιατροφής, του Τουρισμού, των Μεταφορών, των αστικών αναπλάσεων.
Οι πολλοί και στο Ν. Καρδίτσας, βίωσαν και βιώνουν την ανεργία, την μερική απασχόληση, την μείωση μισθών και συντάξεων, πολλοί μικρομεσαίοι γεωργοκτηνοτρόφοι το ξεκλήρισμα, την δραστική μείωση του εισοδήματος του αγροτοπαραγωγού και του αυτοαπασχολούμενου, την άγρια φοροληστεία, την υποβάθμιση, εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της παιδείας και της υγείας με τα μεγάλα προβλήματα των ελλείψεων σε γιατρούς, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό στο Νοσοκομείο και τα Κ.Υ του νομού.» Γι’ αυτό κατέληξε ο Τάσος Τσιαπλές «Τώρα μόνο μπροστά. Κάντε την πραγματική διαφορά, ρίξτε κόκκινο στο μαύρο της εκμετάλλευσης, στο μαύρο της μιζέριας, στο μαύρο του φασισμού και του συστήματος που τον ταΐζει. Τώρα ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια και στους δήμους, ισχυρό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές!»

Η συγκέντρωση έκλεισε με κάλεσμα για το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ το Σάββατο 18 Μαΐου στις 19:30 στην Πλατεία Παυσιλίπου, και για το Πολιτικό Μνημόσυνο του Χαρίλαου Φλωράκη, την Κυριακή 2 Ιούνη στις 11 πμ στο Παλιοζογλώπι Ραχούλας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι της συγκέντρωσης προηγήθηκε μαζικό άνοιγμα των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην περιοχή, με εξορμήσεις, περιοδείες και ομιλίες σε τόπους δουλειάς και εκπαίδευσης, στις συνοικίες της πόλης και τα χωριά της περιοχής.

Ομιλία της Ελένης Μπέλλου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Αγαπητοί φίλοι και φίλες, σύντροφοι
Με ιδιαίτερη χαρά και κυρίως με τιμή βρίσκομαι κοντά σας για να μεταφέρω το μήνυμα του ΚΚΕ σε σας.
Πόλη και ύπαιθρος, γυναίκες και άνδρες, εργατικό και αγροτικό κίνημα, μαθητικό και γυναικείο, αντιφασιστικό - αντιπολεμικό, όλα συνδέονται με το ΚΚΕ με νήματα ενός αιώνα και δυνατά στους αγώνες, με ηρωισμό και αυτοθυσία, με πράξεις που δείχνουν και σήμερα και πάντα το νόημα της ζωής: Ότι ο άνθρωπος δημιουργεί κοινωνία, πολιτισμό, ιστορία, μπορεί να μην είναι άβουλος θεατής, μοιρολάτρης, να μη σκύβει το κεφάλι σε δυνάστες, καπιταλιστές, μπορεί να χτίζει τη ζωή, το φωτεινό μέλλον.
Και σε λίγες μέρες πρέπει να χτίσουμε το μέλλον μας και με την ψήφο μας για την ευρωβουλή, για δημάρχους και περιφερειάρχες, σύντομα και για τη βουλή.
Δε θα σας πούμε ψέματα ότι σε όλες αυτές τις εκλογές με την ψήφο μας θα κάνουμε την πολιτική και κοινωνική ανατροπή που χρειάζεται ο τόπος μας, οι γειτονικοί λαοί στην Ιταλία, στην Τουρκία, στα Βαλκάνια, στη Συρία, στη Λιβύη, που πνίγονται στο αίμα απ’ τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Απ’ αυτές τις εκλογές δε θα έρθει η ανατροπή στην Ευρώπη, από Ευρώπη των μονοπωλίων δε θα γίνει Ευρώπη των λαών.
Μπορούμε όμως με την ψήφο μας, με κάθε καινούργια ψήφο νέου και νέας στο ΚΚΕ, κάθε προβληματιζόμενου εργατοϋπάλληλου, αγρότη, επαγγελματία, κάθε γυναίκας με ενεργητική στάση ζωής που νοιάζεται για το μέλλον των παιδιών της, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά: Μπορούμε να ορθώσουμε ανάστημα, να δυναμώσουμε τα σωματεία μας, τους αγροτικούς συλλόγους μας, τα μαθητικά συμβούλια, τους γυναικείους συλλόγους, το κίνημα των γονέων, των εκπαιδευτικών, των υγειονομικών. Μπορούμε να ορθώσουμε ένα φράγμα στην αντιλαϊκή επίθεση όλων των αστικών κομμάτων, όλων των αντιλαϊκών κυβερνήσεων, που με χίλια νήματα συνδέονται με την ΕΕ των μονοπωλίων, με το ΝΑΤΟ - σφαγέα των λαών.
Μπορούμε να κάνουμε πιο αποτελεσματικούς τους αγώνες μας.
Και μην ξεχνάμε ότι οι αγώνες πάντα ασκούν πίεση, φέρνουν αποτέλεσμα, όπως οι αγροτικοί, οι εργατικοί, των συνταξιούχων, ακόμα κι όταν αυτό δε φαίνεται τη στιγμή του αγώνα.
Το αποτέλεσμα αυτών των αγώνων είναι η πρόσφατη υποχώρηση της κυβέρνησης σε ορισμένα περιορισμένα μέτρα.
Μας χρωστούν, δεν τους χρωστάμε, γι’ αυτό κανένας αγωνιστής δεν πρέπει να τους δώσει την ψήφο του. Η ψήφος πρέπει να πάει στο ΚΚΕ για να βγει δυνατό απ’ όλες τις κάλπες. Μπορεί και πρέπει να ψηφιστεί από αγωνιστές που πίστεψαν σε άλλες πολιτικές λύσεις ή δεν το εμπιστεύτηκαν μέχρι σήμερα στις πολιτικές κάλπες, αλλά γνώρισαν τους κομμουνιστές στους αγώνες, στα σωματεία και στους αγροτικούς συλλόγους. Είδαν ότι είναι το μοναδικό κόμμα που έμπρακτα στήριζε τα αιτήματα και τους αγώνες τους, όποιες μορφές αγώνα οι ίδιοι οι αγρότες, οι εργάτες αποφάσιζαν με τις συνελεύσεις τους, ενώ, αντίθετα, είδατε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάζουν τα αγροτικά μπλόκα.
Δε σας κρύβω ότι και προσωπικά, στα μπλόκα της μαχόμενης αγροτιάς, στα συλλαλητήριά τους στις πλατείες, στις αίθουσες των συγκεντρώσεών τους, γνώρισα τέτοιους τίμιους αγωνιστές και πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να στρατευτούν πιο αποφασιστικά με το ΚΚΕ που δεν τους πρόδωσε.
Άλλωστε, ήδη παίρνουν μέρος όχι μόνο τα στελέχη συνδικαλιστές μας, ο Ρίζος Μαρούδας και ο Θανάσης Κολιζέρας, αλλά και ο συναγωνιστής Γιάννης Βάγκος. Στα περιφερειακά, στα δημοτικά, αύριο στο βουλευτικό, συμμετέχουν συνδικαλιστές του εργατικού, του αγροτικού, του γυναικείου κινήματος, άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών, της δημοσιογραφίας, του αθλητισμού που ψήφιζαν ή και είχαν δραστηριοποιηθεί σε άλλα κόμματα, που είχαν πιστέψει ότι ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ θα έκανε τη διαφορά σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν παραιτείται από την επιχείρηση παραπλάνησης των προοδευτικών αριστερών, όσων στρέφονται ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό, τον εθνικισμό.
Αναθερμαίνει τη λογική του μικρότερου κακού με μέτρα που τελικά ούτε από τα χρέη απαλλάσσουν τον αγρότη, τον επαγγελματία, ούτε τους μισθούς και τις συντάξεις απαλλάσσουν από τις αλλεπάλληλες περικοπές μιας δεκαετίας και την ακρίβεια της ζωής.
Πώς μπορεί να θεωρείται «προοδευτική» η κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ όταν το βάθρο της είναι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, όταν αυτές οι συμμαχίες πρωτοστάτησαν σε μέτρα λιτότητας, φυτεύουν βάσεις, πυρηνικά, σύγχρονα οπλικά συστήματα σε βάρος όλων των λαών, σε όφελος των μονοπωλιακών κερδών;
Αυτές είναι και οι συμμαχίες Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, που προώθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έδεσαν την Ελλάδα πιο πολύπλοκα και βαθιά στα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ στο Αιγαίο, τη Μ. Ανατολή, την Ευρασία, μ’ όλη την κλιμάκωση στις πολεμικές ενέργειες.
Αλλά και η ΝΔ δεν κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτές τις στρατηγικές του επιλογές, αφού μαζί με το ΠΑΣΟΚ ήταν οι πρώτοι διδάξαντες, γι’ αυτό και η λαϊκή ψήφος τους γύρισε την πλάτη το 2015, ακουμπώντας περισσότερο στο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και στη ΧΑ, πέφτοντας στην παγίδα για δήθεν στήριξη του αγρότη, της εθνικής παραγωγής.
Τι δε λένε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ή όπως αλλιώς διαμορφώνονται τα αστικά κόμματα:
Ότι για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, των μονοπωλίων, της ανάπτυξης, όπως τη λένε, ανάλογα με τη συγκυρία, ανάλογα με τις φάσεις της εγχώριας, της ευρωενωσιακής και της παγκόσμιας καπιταλιστικής οικονομίας, δοκιμάζουν μια το ένα και μια το άλλο μέτρο, χωρίς ουσιαστικά ν’ αντιμετωπίζουν τους παράγοντες που οδηγούν τους εργαζόμενους όλο και σε πιο δύσκολες συνθήκες.
Η γενική επιδείνωση στους όρους εργασίας και διαβίωσης δεν είναι αποκλειστική κατάσταση για την Ελλάδα. Δεν είναι μόνο στη χώρα μας που οι νέοι και οι νέες φτάνουν στα 30 τους χρόνια και δυσκολεύονται μόνοι τους να συντηρήσουν το νοικοκυριό, το αυτοκίνητό τους, χωρίς τη βοήθεια των γονιών τους.
Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά;
Γιατί ο καπιταλισμός έφαγε τα ψωμιά του, αλλά η στάση ζωής, η λαϊκή αντίδραση είναι ακόμα περιορισμένη, είναι υποτονική και συχνά αποπροσανατολισμένη ή μπερδεμένη και με αποπροσανατολιστικά στοιχεία, όπως έγινε με τις εκδηλώσεις γυναικών ενάντια στον Τραμπ ή ακόμα και με τα «κίτρινα γιλέκα» στη Γαλλία, όπως έγινε στη χώρα μας πριν λίγα χρόνια με τους διαμαρτυρόμενους στις πλατείες όπου ένας κόσμος κατευθυνόμενος από το διαδίκτυο ανακατεύτηκε με τους φασίστες της ΧΑ. Το ίδιο αποπροσανατολιστικά συλλαλητήρια στήθηκαν στα σχολεία και αλλού για το όνομα των Σκοπίων και όχι για τη Συμφωνία ένταξής τους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ που είναι σε βάρος της ειρήνης και της φιλίας ανάμεσα στους λαούς.
Δε θα λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας στο νομό της Καρδίτσας, στη Θεσσαλία, στην Ελλάδα, προωθώντας τον αγροτοτουρισμό, που θα προσφέρει στον ξένο τουρίστα την ομορφιά των ορεινών και υδάτινων πόρων του νομού, μαζί με μια γεύση από την αγροτική παραγωγή, που θα αγοράζει για ενθύμιο κάποιο γλυκό, μαρμελάδα, βότανα κλπ. φτιαγμένα από γυναικείους αγροτικούς συνεταιρισμούς.
Ούτε είναι λύση οι ομάδες παραγωγών, οι συνεταιρισμοί σε καθεστώς καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, μονοπωλίων. Όλοι γνωρίζουμε την τύχη του συνεταιρισμού-προτύπου στη Θεσσαλία και πανελλαδικά, το ΘΕΣ-Γάλα, όπως συνέβη και με άλλους αγροτικούς συνεταιρισμούς στο παρελθόν, ή με συνεταιρισμούς στην ακτοπλοΐα κλπ.
Όλ’ αυτά ήταν και είναι το πλατύσκαλο ώστε τα μονοπώλια να τα μαζέψουν όλα στα Τρόφιμα-Ποτά, έναν κλάδο που ελάχιστα πλήγηκε από την κρίση, που κάνει εξαγωγές κεφαλαίου και προϊόντων, αλλά οι παραγωγοί των πρώτων υλών πνίγονται στα χρέη, οι εμποροϋπάλληλοι πληρώνονται με τους χαμηλότερους μισθούς, ενώ τα προϊόντα φτάνουν πανάκριβα στο λιανικό εμπόριο. Άλλωστε ούτε οι τοπικές βιομηχανίες άντεξαν στον ανταγωνισμό με τις πολύ μεγαλύτερες σ’ άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Όμως, όλ’ αυτά δεν είναι μονόδρομος ή αδιέξοδο για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους.
Δεν είναι μονόδρομος ο αγρότης να πεταχτεί έξω από την αγροτική παραγωγή και βέβαια να μην έχει διέξοδο ούτε στη βιομηχανική παραγωγή ούτε στις λεγόμενες υπηρεσίες.
Οι εργατοϋπάλληλοι, οι αγρότες, οι επαγγελματίες της πόλης, οι συνταξιούχοι, πρώτ’ απ’ όλα οι νέοι, πρέπει να μην υποταχτούν στη λογική «ναι μεν σου πήρα δέκα γιατί υπήρχε κρίση, σου δίνω ένα, μισό, γιατί βγήκαμε από την κρίση, μείνε ευχαριστημένος». Πιο πλατιά και αποφασιστικά ν’ απορρίψουμε το συμβιβασμό με την αντιδραστικοποίηση, την ανέχεια, που προωθεί ένα κόμμα που μιλά για πρόοδο, ακόμα και για σοσιαλισμό, που περιδιαβαίνει σε μνημεία της ιστορίας του εργατικού-κομμουνιστικού κινήματος, που δίνει τη δυνατότητα στη ΧΑ, ακόμα και σε στελέχη της ΝΔ, να συκοφαντούν το σοσιαλισμό, την αριστερή σκέψη και πολιτική ταυτίζοντάς την με το ΣΥΡΙΖΑ. Η μεγαλύτερη προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ προς την καπιταλιστική εξουσία σήμερα στην Ελλάδα είναι ότι την υπηρετεί τσακίζοντας την εργατική-λαϊκή πάλη, δίνει άλλοθι στη ΝΔ.
Το κρίσιμο, αποφασιστικό βήμα είναι ο καθένας να σκεφτεί, να κρίνει πως μπορούμε πραγματικά να ζήσουμε καλά, αλλά και τι πολιτική ευθύνη θα πάρει ο καθένας μας. Γιατί υπάρχουν οι παραγωγικές δυνατότητες για να ζήσει καλά ο λαός, αλλά πρέπει να διαμορφώσουμε και τις κοινωνικές-πολιτικές προϋποθέσεις εξουσίας για να φτιάξουμε θεμελιακά διαφορετικές σχέσεις οργάνωσης της εργασίας, της παραγωγής, της κατανομής του κοινωνικού πλούτου, ώστε οι κρατικές κοινωνικές υπηρεσίες να δίνουν δωρεάν την αναγκαία φροντίδα για τα παιδιά, τους υπερήλικες, τους πάσχοντες, να εξασφαλίζεται για όλους γενική μόρφωση και εξειδικευμένη γνώση που να καταλήγει σε σταθερή δουλειά, με ανθρώπινο ωράριο, με ελεύθερο χρόνο, με δυνατότητα αθλητικής και πολιτιστικής δραστηριότητας χωρίς να πληρώνεις, να μπορείς να κάνεις διακοπές, να γνωρίζεις άλλα μέρη, να γεύεσαι τα προϊόντα της παραγωγής και τις υπηρεσίες, χωρίς να σκέφτεσαι χρέη ή στην καλύτερη περίπτωση να αποταμιεύεις για τις χειρότερες μέρες.
Φίλοι και σύντροφοι
Μπορούμε ν’ ανοίξουμε το δρόμο και για πιο ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση - αντεπίθεση και για την πολιτική και κοινωνική ανατροπή, για την απαλλαγή από τους εκμεταλλευτές και καταπιεστές μας.
Οι εκλογές είναι ένα σκαλοπάτι, μια ευκαιρία σ’ αυτή τη διαδρομή. Αρκεί να μην εγκλωβιστούμε στη «σικέ» για το λαό αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
Ούτε το ΚΙΝΑΛ/πρώην ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ο προοδευτικός ρυθμιστής σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, γιατί άλλωστε έχει τις ίδιες ευθύνες ως κυβερνητικό κόμμα και ως αντιπολίτευση και δεν ξεπλένεται γιατί αλλάζει όνομα και κάποια πρόσωπα.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν τις ίδιες ευθύνες για την εξάπλωση της ΧΑ τα προηγούμενα χρόνια. Από τους δικούς τους αστυνομικούς και στρατιωτικούς μηχανισμούς η ΧΑ βρήκε δυνάμεις, όπλα, πεδία εκπαίδευσης για την εγκληματική της δράση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει πολιτική ευθύνη για την καθυστέρηση στη δίκη, με αποτέλεσμα ο στυγνός δολοφόνος της ΧΑ να προωθείται για ευρωβουλευτής.
Φίλες και φίλοι
Το ΚΚΕ σας λέει καθαρά:
Ούτε ο ελληνικός λαός, ούτε οι λαοί της Ευρώπης είναι υποχρεωτικά δέσμιοι αυτών των αντιδραστικών εξελίξεων, αρκεί να το θελήσουν, να στρατευτούν με το ΚΚΕ.
Εσείς ξέρετε και μπορείτε να το διαδώσετε σε περισσότερους, ότι μόνο το ΚΚΕ αποκάλυψε τον αντεργατικό-αντιλαϊκό χαρακτήρα των επιλογών ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ –ως προκατόχου του ΣΥΡΙΖΑ– για την ένταξη στην ΕΕ. Το ΚΚΕ όρθωσε ανάστημα αντίστασης και αντεπίθεσης στην ΕΕ των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστικών επιθετικών μηχανισμών και στην απάτη ότι η Ευρώπη του κεφαλαίου θα μπορούσε να γίνει Ευρώπη των λαών. Για να γίνει Ευρώπη των λαών πρέπει ν’ αλλάξει η εξουσία σε κάθε χώρα. Μόνο η Ευρώπη του σοσιαλισμού μπορεί να είναι Ευρώπη των λαών.
Το ΚΚΕ είπε την αλήθεια για την ΕΕ και την Ευρωζώνη, ότι δε θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια, ότι η σύγκλιση θα γινόταν προς τα κάτω, όχι προς τα πάνω.
Αποκαλύψαμε ότι οι επιδοτήσεις της ΚΑΠ τελικά δε θα έσωζαν τον αγρότη, δε θα ανέκοπταν την εξάρτησή του από τις τράπεζες, τους εμπόρους, τους βιομήχανους. Ξέρετε ότι και πρόσφατα το Κόμμα μας στήριξε αίτημά σας για προστασία της τιμής πώλησης στο βαμβάκι από την αυθαιρεσία των εμπόρων, στήριξε το διάβημα του αγροτικού σας κινήματος προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού, αλλά δε σας έκρυψε ότι αυτές οι επιτροπές νοιάζονται για τον ανταγωνισμό μεταξύ των πολυεθνικών, όχι για την προστασία των εισοδημάτων του μικρού και μεσαίου αγρότη, του επαγγελματία.
Το ΚΚΕ αποκάλυψε ότι η συνοχή των οικονομιών της ΕΕ δεν μπορούσε να εξασφαλιστεί, γιατί ο νόμος του καπιταλιστικού ανταγωνισμού, η στήριξή του από το κάθε κράτος δεν μπορεί να εξομαλύνει τις ανισομετρίες, να κάνει ενιαία την οικονομία των κρατών-μελών της ΕΕ.
Μόνο το ΚΚΕ αποκάλυψε ότι η ευρωενωσιακή αγορά δε θα είναι ένας περίπατος για τους εργαζόμενους από κάθε χώρα, ούτε για τον υψηλά ειδικευμένο, τον επιστήμονα.
Σκεφτείτε πόσοι γιατροί έφυγαν από την Ελλάδα για την Αγγλία, τη Γερμανία και πράγματι έχουν μεγαλύτερο μισθό εκεί, αλλά γενικότερα ακριβότερη ζωή, απομόνωση, με αποτέλεσμα να γυρίζουν πίσω.
Η ΕΕ ενιαία έκανε μόνο την επίθεσή της ενάντια σε κατακτήσεις των εργαζομένων που είχαν έρθει μετά από πολύ σκληρούς αγώνες, επειδή είχε ανατραπεί ο καπιταλισμός στη Ρωσία και η Σοβιετική Ένωση είχε νικήσει το Χίτλερ, επειδή φοβόντουσαν τα ένοπλα λαϊκά κινήματα, όπως στην χώρα μας, και στη συνέχεια επειδή ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός είχε φάει τα μούτρα του σε πολέμους όπως στο Βιετνάμ.
ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, άλλοι παρατρεχάμενοι, σας λένε ψέματα ότι η ΕΕ μπορεί ν’ αλλάξει, να γίνει πιο φιλολαϊκή, ότι είναι θέμα αλλαγής του συσχετισμού μεταξύ των νεοφιλελεύθερων και των σοσιαλδημοκρατικών - αριστερών κομμάτων.
Λένε συνειδητά ψέματα, αφού όλοι μαζί φιλελεύθεροι και ψευτοσοσιαλιστές, ψευτοαριστεροί έβαλαν τα θεμέλια της σημερινής ΕΕ.
Θέλουν και πάλι να σας ξεγελάσουν υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα είναι κάποια όργανα της ΕΕ έναντι άλλων, π.χ. ότι φταίει η Κομισιόν και όχι το Ευρωκοινοβούλιο ή φταίει το Eurogroup επειδή δεν υπάρχει ένα ευρωενωσιακό Υπουργείο Δημοσίων Οικονομικών.
Μην ξεγελιέστε. Όπως Βουλή και κυβέρνηση βρίσκονται σε αγαστή συνοχή, ακόμα και από την πλευρά της αστικής αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ζητήματα στρατηγικής σημασίας για το μεγάλο κεφάλαιο, έτσι συμβαίνει και μεταξύ Ευρωβουλής και Κομισιόν, άλλων οργάνων της ΕΕ.
Όλα μαζί αυτά τα όργανα δημιουργούν αντιφάσεις, αδιέξοδα με πολύ αρνητικές συνέπειες για τους λαούς, όπως με το προσφυγικό, ενώ η ΕΕ δίνει υπηκοότητα στους ξένους που αγοράζουν γη ή ακίνητα στην Ελλάδα.
Σκεφτείτε ότι κάποια μονοπώλια της ΕΕ που κατασκευάζουν πολεμικά αεροπλάνα μπορεί ν’ ανταγωνίζονται με τ’ ανάλογα αμερικανικά, ποιος θα πουλήσει περισσότερα σε άλλες χώρες, ποιος θα κερδίσει περισσότερο από τους βομβαρδισμούς αμάχων, πόλεων, αλλά όλα τα βασικά κράτη-μέλη της ΕΕ είναι και μέλη του ΝΑΤΟ μαζί με τις ΗΠΑ.
Ταυτόχρονα, η ΕΕ ως σύνολο φτιάχνει και δικά της πολεμικά σώματα, γιατί «ο Γιάννης φοβάται το θεριό και το θεριό το Γιάννη», γιατί η Γερμανία θάθελε να είναι στη θέση των ΗΠΑ ως ηγετική στρατιωτική δύναμη, γιατί βλέψεις έχει και η Γαλλία• κι έτσι, δυστυχώς, τείνει να διαμορφωθεί ένα σκηνικό ανάλογο με εκείνο της δεκαετίας του 1930, πριν ξεσπάσει ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, τώρα μέσα στον ανταγωνισμό και με πυρηνικές στρατιωτικές καπιταλιστικές δυνάμεις, όπως η Ρωσία, η Κίνα.
Κάποιοι σας λένε: Αλλά, αφού φταίει ο καπιταλισμός και δε θ’ ανατραπεί από τις κάλπες, τότε γιατί να ψηφίσω το ΚΚΕ;
Απαντάμε:
Για το λόγο που παίρνουμε μέρος και στις βουλευτικές εκλογές.
Για να κάνουμε δυνατή τη λαϊκή αντιπολίτευση, αυτήν που χρειάζεται η εργατική-λαϊκή πλειοψηφία, το κίνημά της.
Για να νοιώσουν οι εργαζόμενοι, ο νέος και η νέα πως έχουν δύναμη, αρκεί να ξεμπλοκαριστούν από τη μέγγενη των καπιταλιστικών συμφερόντων, ανεξάρτητα από την κομματική τους έκφραση.
Για να χτίσουμε τις προϋποθέσεις ώστε ο ίδιος ο λαός να συντρίψει τα όργανα εξουσίας του κεφαλαίου, να φτιάξει τα δικά του όργανα εξουσίας, τους δικούς του νόμους για την οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας.
Ειδικότερα απευθυνόμαστε στους νέους και τις νέες, μαθητές - σπουδαστές, εργαζόμενους και καλούμε γονείς, γιαγιάδες και παππούδες, εκπαιδευτικούς, γυμναστές να συμβάλουν. Λέμε στους νέους και τις νέες:
Ξέρουμε ότι δεν έχετε στη μνήμη σας άλλη εικόνα κοινωνικού συστήματος καλύτερου από τον καπιταλισμό.
Ξέρουμε ότι πολλά από τα γεγονότα της ανατροπής των πρώτων εγχειρημάτων της σοσιαλιστικής οικοδόμησης τα γνωρίζετε παραποιημένα από τα βιβλία της αστικής εκπαίδευσης, από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης, από τον κινηματογράφο, το θέατρο, τη λογοτεχνία, που σκοπό τους έχουν ν’ απορρίψετε τη δυνατότητα, τη ρεαλιστικότητα του σοσιαλισμού στην Ελλάδα, στις γειτονικές μας Ιταλία, Τουρκία, στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη.
Πάνω απ’ όλα ξέρουμε ότι δεν έχετε αντικειμενική αντίληψη για την κοινωνία για την οποία αγωνίζεται το ΚΚΕ, γιατί συχνά σας προβάλλουν τις αδυναμίες κι όχι τις κατακτήσεις των λαών που στον 20ό αιώνα ξεκίνησαν το πέρασμα από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό.
Σας παρουσιάζουν το σοσιαλισμό ως κοινωνικό σύστημα της ισοπέδωσης που δήθεν εξαλείφει την πρωτοβουλία, την ελευθερία, περιορίζει την ανάπτυξη της προσωπικότητας.
Και για να γίνουν πειστικοί χρησιμοποιούν στοιχεία και εικόνες αποκομμένες από τις συνθήκες της εποχής τους.
Σκεφτείτε ότι ο σοσιαλισμός στη Σοβιετική Ένωση ξεκίνησε να οικοδομείται σε μια χώρα που εκατομμύρια χωρικοί δεν είχαν ταυτότητα, ήταν αναλφάβητοι.
Οι γυναίκες, αν και εργάζονταν στα χωράφια, βρίσκονταν υπό καθεστώς πατριαρχικής κηδεμονίας μ’ όλες τις ανισοτιμίες και διακρίσεις που επέβαλλαν στις σχέσεις ανδρών-γυναικών μουσουλμανικά, χριστιανικά και άλλα θρησκευτικά δόγματα, πέρα από τους νόμους.
Αυτές και άλλες καθυστερήσεις πολλών αιώνων τις σάρωσε μέσα σε λίγες δεκαετίες αυτός ο άγουρος σοσιαλισμός στην ΕΣΣΔ.
Το ΚΚΕ σάς λέει μπορείτε, μπορούμε όλοι μαζί να είμαστε ανοιχτοί στα συμπεράσματα της ιστορίας, να γινόμαστε πιο σοφοί για να πάρουμε τη ζωή, την τύχη στα χέρια μας.
Και ο καπιταλισμός πέρασε από μπρος-πίσω. Από τις καπιταλιστικές κοιτίδες του 14ου, 15ου αιώνα στην Ιταλία, που καταστράφηκαν, πέρασε στα αστικά κέντρα του 16ου-17ου αιώνα στην Ολλανδία, στην Αγγλία, στους επόμενους αιώνες στη Γαλλία, στην Αμερική.
Σκεφτείτε πόσο συκοφαντήθηκαν στην εποχή τους και μεταγενέστερα οι μεγάλες αστικές επαναστάσεις που ανέτρεψαν τη φεουδαρχία, τον ιδεολογικό σκοταδισμό του Μεσαίωνα, τις τότε ιερές συμμαχίες όπως το Μέτερνιχ.
Το ΚΚΕ δεν απευθύνεται μόνο στον εργατοϋπάλληλο, αλλά και στον αγρότη και τον επαγγελματία. Του λέμε:
Τίποτα δεν έχεις να φοβηθείς από την κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, που έτσι κι αλλιώς καταβροχθίζει τα πάντα.
Η ΝΔ εμφανίζεται ως σωτήρας της μεσαίας τάξης, αλλά κάνει κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν προχωρά γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις στην απελευθέρωση των αγορών. Αυτά είναι ασυμβίβαστα. Είναι βέβαια ειλικρινής όταν συμφωνεί με το ΣΕΒ και τα ευρωενωσιακά όργανα που θεωρούν «διαρθρωτικό πρόβλημα» την ύπαρξη αγροτών και μικροεπαγγελματιών, των μόνιμα εργαζόμενων στα δημόσια σχολεία, στα δημόσια κέντρα υγείας και νοσοκομεία, στις υπηρεσίες της ΤΔ και αλλού.
Δεν μπορούν να λυθούν προβλήματα που αφορούν την ακρίβεια στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου, για επαγγελματική ή οικιακή χρήση, στην άρδευση, στην προστασία από πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς κλπ. όχι γιατί δεν υπάρχει ικανότητα και όργανα συντονισμού.
Για να λυθούν χρειάζεται κεντρικός σχεδιασμός που θα στηρίζεται στην κοινωνική και όχι στην καπιταλιστική ιδιοκτησία και ο σκοπός του θα είναι συνολικά η κοινωνική ευημερία, όχι το καπιταλιστικό κέρδος.
Τα μονοπώλια στην παραγωγή, στις μεταφορές, στο εμπόριο, στον τουρισμό-επισιτισμό, στο θέαμα-ακρόαμα συνθλίβουν το μισθωτό, καταβροχθίζουν τον αγρότη, τον αυτοαπασχολούμενο, άλλοτε γρηγορότερα, άλλοτε δίνοντάς του μια παράταση με υπερχρέωση.
Σκεφτείτε πόσο συχνά μετατρέπεστε σε μισθωτούς, όταν δουλεύετε με μπλοκάκι ως μηχανικοί, λογιστές, όταν ως γιατροί μετακινείστε από το ένα ιδιωτικό ιατρικό κέντρο ή νοσοκομείο στο άλλο μέσα στη βδομάδα για να συμπληρώσετε το εισόδημα από το ατομικό ιατρείο προκειμένου να εξασφαλίσετε κάπως καλύτερη ζωή για εσάς και τα παιδιά σας, ένα καλό αλλά ακριβοπληρωμένο παιδικό σταθμό, σχολείο, γυμναστήριο.
Το ΚΚΕ παλεύει για την κοινωνία που θα τα παρέχει δωρεάν σε όλους, τα διεκδικεί για όλους και σήμερα, αντικρούει τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ που μιλούν ή πράττουν για επιλεκτικές υποβαθμισμένες υπηρεσίες μόνο για τους ακραία φτωχούς.
Ο άνθρωπος που θέλει να εργαστεί στο χωράφι, στο εργοστάσιο, στην εκπαίδευση, στον τομέα της υγείας-πρόνοιας, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στις τηλεπικοινωνίες, στις μεταφορές, στον τουρισμό-επισιτισμό, σε οποιαδήποτε χρήσιμη για την κοινωνία εργασία, τίποτα δεν έχει να φοβηθεί από την κοινωνική ιδιοκτησία και τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας. Το αντίθετο, αυτό είναι που θα φέρει άλλη κατάσταση στη ζωή του.
Αλλά γι’ αυτό πρέπει να κάνει την ανάλογη πολιτική επιλογή. Να συμπορευτεί, να στρατευτεί με το ΚΚΕ, ακόμα κι αν δεν έχει πειστεί, δεν έχει συμφωνήσει σε όλα.
Το ΚΚΕ είναι η μόνη πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, αυτή που συναντιέται με τη λαϊκή πάλη και διεκδίκηση.
Οι ευρωβουλευτές, οι βουλευτές, οι περιφερειακοί και δημοτικοί μας σύμβουλοι, οι δήμαρχοί μας διεκδικούν για όλους τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους ουσιαστική αύξηση στο αφορολόγητο όριο, το κούρεμα των χρεών, και όχι με ανταλλάγματα τη μείωση συντάξεων όπως το ν/σ του ΣΥΡΙΖΑ για τους αυτοαπασχολούμενους.
Το ΚΚΕ πρωτοστάτησε στους αγώνες για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, γι’ αυξήσεις, για μόνιμες προσλήψεις στην υγεία, παιδεία κλπ., για τα αιτήματα επιβίωσης αγροτών και αυτοαπασχολούμενων.
Το ΚΚΕ στηρίζει την αλληλεγγύη μεταξύ μισθωτών-αγροτών-επαγγελματιών των πόλεων, γιατί δεν είναι μεταξύ τους οι διαφορές, δεν τα παίρνουν απ’ τα λεγόμενα μεσαία εισοδήματα για να τα δώσουν στα κατώτερα, τα παίρνουν απ’ όλους για να τα δώσουν στους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους, στα μονοπώλια.
Δεν ταιριάζει στην κοινωνική-ταξική σύνθεση του νομού σας, στην ιστορία των αγώνων του, να βρίσκεται η εγκληματική-φασιστική ΧΑ στην 3η θέση βουλευτικής και ευρωβουλευτικής δύναμης.
Μπορείτε να φέρετε το ΚΚΕ στην 3η θέση, γιατί είναι το μοναδικό πραγματικό στήριγμα του εργαζόμενου. Δεν είναι το ΚΙΝΑΛ, δηλαδή το παλιό ΠΑΣΟΚ, που όπως και η σοσιαλδημοκρατία στη Γερμανία μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως η κρίση φιλελεύθερων και ψευτοαριστερών πρόσφατα στην Ισπανία, στη Γαλλία, στην Αυστρία, ξανάφεραν στη βουλή τους φασίστες, όχι μόνο στην Ελλάδα.
Μόνο η λαϊκή ορμή με το ΚΚΕ, με τα ΚΚ σ’ άλλες χώρες, μπορεί να φράξει το δρόμο στο φασισμό, στο ρατσισμό, στον εθνικισμό που είναι η άλλη όψη του κοσμοπολιτισμού του κεφαλαίου.
Σας καλούμε, όχι μόνο να ψηφίσετε ΚΚΕ, αλλά να διακινήσετε, να διαδώσετε τις θέσεις του, γιατί
Δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ είναι ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου.
Είναι ΝΑΙ στην Ελλάδα με το λαό και για το λαό.

Χαιρετισμός Βασίλη Κρανιά υποψήφιου δημάρχου με την Λαϊκή Συσπείρωση στον δήμο Καρδίτσας
Φίλοι και σύντροφοι χέρι, να φτάσουμε σε κάθε Καρδιτσιώτη, στην πόλη και στα χωριά, να τον καλέσουμε σε συστράτευση.
Να τον πείσουμε ότι μπορεί και πρέπει να πάψει να συμβιβάζεται με τα ψίχουλα που του τάζουν τα αστικά κόμματα και οι ντόπιοι εκπρόσωποί τους.
Ότι μπορεί και πρέπει να αγωνιστεί μαζί μας για να αλλάξει η ζωή του.
Στην Καρδίτσα της αντίστασης και των ηρωικών αγώνων πρέπει να σταματήσει η αδιαφορία και η μοιρολατρική αποδοχή των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στα λαϊκά στρώματα, ενώ την ίδια ώρα οι μεγάλοι όμιλοι χρηματοδοτούνται πλουσιοπάροχα.
Σε αυτό θα συμβάλει αποφασιστικά η ενίσχυση των ψηφοδελτίων που στηρίζει το κόμμα μας.
Μπορεί και πρέπει με την ψήφο σας να αλλάξετε σελίδα στο δήμο Καρδίτσας και για να γίνει αυτό πρέπει να ενισχύσετε τα ψηφοδέλτια τις Λαϊκής Συσπείρωσης.
Δε γίνεται αλλιώς … η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, σε κάθε κάλπη, είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά, θα δυναμώσει την παρέμβασή μας μέσα στα όργανα και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος, να διεκδικήσει και να πετύχει καταχτήσεις για τα λαϊκά στρώματα
Στα ψηφοδέλτιά μας συμμετέχουν άνθρωποι που είναι χρόνια στους αγώνες του λαού μέσα από τα ταξικά σωματεία και τους αγωνιστικούς φορείς των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, της νεολαίας και των γυναικών.
Δεν είναι χθεσινοί, ούτε της τελευταίας στιγμής που τους ήρθε ξαφνική φώτιση να σώσουν τον τόπο.
Παλεύουν καθημερινά σε κάθε μέτωπο πάλης για υπεράσπιση και διεύρυνση καταχτήσεων, ενάντια στην εργοδοσία και το κράτος της, ενάντια στους μηχανισμούς χειραγώγησης και καθυπόταξης του λαού που μηχανεύονται με διάφορους τρόπους τα αστικά κόμματα και οι ντόπιοι εκπρόσωποί τους είτε μέσα στην τοπική διοίκηση, είτε μέσα στα κινήματα, εργατικό, αγροτικό, κλπ
Στο δήμο μας γεμίσαμε από υποψήφιους που εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι, ακομμάτιστοι, προοδευτικοί και άλλα επίθετα, που τάχα ενδιαφέρονται για τα τοπικά προβλήματα και έχουν τις λύσεις. Αφού τις έχουν γιατί τόσα χρόνια δεν λύθηκαν τα προβλήματα του δήμου μας αφού αυτοί οι ίδιοι εκπροσωπώντας τα κόμματά τους διοικούν το δήμο εναλλάξ εδώ και δεκατρία χρόνια;
Φτάνει πια η κοροϊδία.
Παρατάξεις και συνδυασμοί που προέρχονται από μεταγραφές και συνεργασίες ανθρώπων που υπηρέτησαν μέχρι τώρα την βάρβαρη πολιτική των κομμάτων τους, την ίδια πολιτική θα συνεχίσουν να υπηρετούν και στη συνέχεια, και μετά τις εκλογές.
Τα πέρα – δώθε και οι προεκλογικές συμφωνίες αποβλέπουν στη διανομή της λείας, στα αμειβόμενα με κάθε τρόπο και είδος αξιώματα του δημοτικού συμβουλίου που θα μοιράσουν μετά τις εκλογές για να συγκροτήσουν την απαιτούμενη πλειοψηφία.
Άλλωστε όλοι οι πέραν της Λαϊκής Συσπείρωσης συνδυασμοί έχουν κοινό πολιτικό υπόβαθρο, αυτό των κομμάτων τους, και οι διαφωνίες τους είναι στα επί μέρους, στα διαχειριστικά ζητήματα, και όχι στην κατεύθυνση της πολιτικής τους.
Βλέπετε, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί σε κάθε τόνο το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ για την πολιτική των μνημονίων και τη χρεωκοπία της χώρας όπως λέει, εδώ στο δήμο μας «παντρεύτηκαν» με το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ για να διεκδικήσουν το δήμο. Το ίδιο στην περιφέρεια και σε πολλούς δήμους. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας ποια είναι η ταμπακιέρα.
Για αυτό μετά τις εκλογές θα μοιραστούν τις καρέκλες, όπως προβλέπει ο Κλεισθένης, και θα συνεχίσουν να υπηρετούν με την ίδια όπως και μέχρι τώρα αφοσίωση τα ίδια συμφέροντα. Και μέχρι τώρα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο τα έβρισκαν στα σημαντικά ζητήματα, όπως στα ζητήματα υγείας-πρόνοιας, παιδείας, ιδιωτικοποιήσεων, στήριξης των μεγάλων επιχειρήσεων, φοροληστείας των δημοτών, σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, παράδοσης της ενέργειας και των υδάτων στους ιδιώτες, στις καταπατήσεις δημοτικών εκτάσεων, εναντίον της απλής αναλογικής κ.α.
Κινήθηκαν όλοι τους προς την ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση που χαράσσει η ευρωπαϊκή ένωση και ψηφίζουν οι κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις των κομμάτων τους.
Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση στάθηκε απέναντι στα προβλήματα και την πολιτική τους, μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση αποκάλυπτε την ουσία των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση αντιπάλεψε αντιλαϊκές αποφάσεις και προώθησε τα αιτήματα των ταξικών σωματείων και των μαζικών φορέων της περιοχής μας για τους εργαζόμενους, για τους άνεργους, για τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, για τους αγρότες, για τους μαθητές και φοιτητές.
Τα αρνήθηκαν όλα, γιατί τα οράματα των λαϊκών στρωμάτων δεν χωράνε μέσα στο ‘’μεγάλο όραμα’’ που έχουν αυτοί για ένα δήμο με πλεονάσματα, που θα υπηρετεί την κυβερνητική κατεύθυνση για μεταφορά των οικονομικών βαρών στις πλάτες του λαού.
Φαίνεται καθαρά ότι και εδώ, μέσα στο δήμο μας, συγκρούονται δυο γραμμές: η μία είναι αυτή των παρατάξεων που ευθυγραμμίζονται με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κάθε φορά κυβέρνησης και από την άλλη οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, οι δυνάμεις του κόμματος που υπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική και τους σφουγκοκωλάριους που την υλοποιούν αναδιανέμοντας τη φτώχεια και την ανεργία.
Δεν δεχόμαστε ότι είναι μοιραίο χιλιάδες οικογένειες Καρδιτσιωτών να αναγκάζονται να ζουν με τις ελάχιστες παροχές του λεγόμενου Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, να έχουν ανάγκη τα κοινωνικά φαρμακεία και παντοπωλεία, τα οχτάμηνα, τα δίμηνα, τα 2ωρα ή 3ωρα, τα 5 μεροκάματα το μήνα και κάθε άλλη μορφή ελαστικής και απάνθρωπης εργασιακής σχέσης.
Δεν δεχόμαστε να υπάρχουν συνάνθρωποί μας που να έχουν ανάγκη τις παροχές των λεγόμενων φιλανθρωπικών ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται παντού με το αζημίωτο.
Και αυτά σε μια εποχή που υπάρχει τεράστιος πλούτος και οι δυνατότητες της επιστήμης και τεχνολογίας μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε πρόβλημα.
Δεν θέλουμε δημοτική αρχή που να κυνηγάει στους μικροοφειλέτες του δήμου με χιλιάδες κατασχέσεις λογαριασμών, που να κόβει χιλιάδες κλήσεις για την ελεγχόμενη στάθμευση, που να αυξάνει κάθε χρόνο την φορολογία των δημοτών.
Στη διάρκεια της θητείας της δημοτικής αρχής του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή από το 2015 μέχρι το 2019 τα ίδια έσοδα του δήμου (ανταποδοτικά, φόροι και πρόστιμα) αυξήθηκαν κατά δέκα περίπου ποσοστιαίες μονάδες φτάνοντας στον φετινό προϋπολογισμό στο 32,4%. Στόχος του μεσοπρόθεσμου είναι αυτά να ξεπεράσουν το 50% του προϋπολογισμού μέχρι το 2022. Έτσι θέλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα παρατηρητήρια των μνημονιακών δεσμεύσεων που αποδέχονται όλες οι άλλες παρατάξεις.
Θέλουμε δημοτική αρχή που θα διεκδικεί την αναγκαία για τη λειτουργία του δήμου κρατική χρηματοδότηση, που θα διεκδικεί μαχητικά μαζί με το λαό την απόδοση των πόρων που έχουν παρακρατηθεί από το κράτος και όχι να αποδέχεται τη δραστική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και να συμφωνεί απόλυτα το επόμενο διάστημα να ενταθούν οι προσπάθειες για αύξηση των ίδιων εσόδων.
Θέλουμε δημοτική αρχή και δήμαρχο που θα παλέψουν για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όχι να διεκδικεί από το κράτος τον ΕΝΦΙΑ για λογαριασμό του.
Θέλουμε δημοτική αρχή που θα αντιπαλεύει τη διάλυση της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας και θα διεκδικεί το δημόσιο ενιαίο και δωρεάν για το λαό χαρακτήρα αυτών των υπηρεσιών και όχι δημοτική αρχή που θα συμβάλλει στον κατακερματισμό τους.
Θέλουμε δημοτική αρχή που θα παρέχει δωρεάν τα αθλητικά κέντρα και τις άλλες δομές πολιτισμού και ψυχαγωγίας, τους παιδικούς σταθμούς στους δημότες και όχι με εισιτήριο και τροφεία.
Είναι δυνατόν να αποδεχόμαστε ένα δήμο που λειτουργεί με το 40% των εργαζομένων του με ελαστικές εργασιακές σχέσεις; Πρέπει να διεκδικήσουμε ένα δήμο που θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων για πλήρη και σταθερή εργασία, την πάλη ενάντια στις απολύσεις, την κάλυψη όλων των αναγκαίων θέσεων εργασίας σε όλες τις υπηρεσίες, την τήρηση των ΣΣΕ, το δικαίωμα όλων στη δουλειά.
Στο δήμο μας η καθαριότητα (απορριματοφόρα κλπ μηχανήματα - οχήματα), οι υποδομές της πόλης και των χωριών (σχολεία, δρόμοι, πλατείες και άλλες δημοτικές υποδομές) έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.
Έργα και μελέτες που ξεκίνησαν επί δημαρχίας Τέγου ακόμα είναι ανολοκλήρωτα.
Έργα προστασίας της ζωής και της περιουσίας των Καρδιτσιωτών (όπως αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, πυροπροστασίας) δεν υπάρχουν στα τεχνικά προγράμματα του δήμου γιατί δεν είναι επιλέξιμα από την ευρωπαϊκή ένωση και οι δημοτικές αρχές το αποδέχονται.
Σε ζητήματα ειρήνης και πολέμου και εμπλοκής της χώρας μας, όλες οι άλλες παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο στήριξαν την κυβέρνηση και τους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας.
Θα συνεχίσουμε να το ανεχόμαστε;
Τέτοια δημοτική αρχή θέλουμε;
Πρέπει να το σταματήσουμε.
Δεκάδες λόγους θα μπορούσαμε να περιγράψουμε ακόμα για τους οποίους πρέπει να στηρίξετε τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, τα ψηφοδέλτια μάχης και αγώνα για την επόμενη μέρα, τα ψηφοδέλτια που όσοι εκλεγούν θα συνεχίσουν να στέκονται ακλόνητοι στο ίδιο μετερίζι υπεράσπισης των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής μας, όπως και μέχρι τώρα.
Φίλοι και σύντροφοι
Δηλώνουμε σε κάθε τόνο και προς κάθε κατεύθυνση: η Λαϊκή Συσπείρωση δεν κάνει παζάρια ούτε πριν, ούτε μετά τις εκλογές, Λαϊκή Συσπείρωση ψηφίζουμε και την πρώτη Κυριακή και τη δεύτερη, Λαϊκή Συσπείρωση θα είμαστε και μέσα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, σε όποια θέση και αν μας βάλετε με την ψήφο σας και θα αντιπαλεύουμε την πολιτική που θα προωθούν όλοι μαζί οι άλλοι συνδυασμοί.
Ούτε λεπτό να μην πάει χαμένο μέχρι την ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες στις 26 του Μάη, αλλά και την δεύτερη Κυριακή όπου θα περάσουν συνδυασμοί που στηρίζει το κόμμα μας.
Χαιρετισμός του Ρίζου Μαρούδα μέλους της ΚΕ ΚΚΕ και υποψήφιου ευρωβουλευτή
Πλησιάζοντας προς τις εκλογές παρακολουθούμε για μια ακόμη φορά το χιλιοπαιγμένο και κακοπαιγμένο έργο των ψεύτικων αντιπαραθέσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ που όμως δεν μπορεί να κρύψει την συμφωνία τους στην στρατηγική και ταξική πολιτική που ενισχύει την κερδοφορία εφοπλιστών, βιομηχάνων, μεγαλεμπόρων, τραπεζιτών και στρέφεται ενάντια στα λαϊκά στρώματα. Άλλωστε μαζί ψήφισαν μνημόνια και αντιλαϊκούς νόμους.
Πολύ περισσότερο επιχειρούν να παρουσιάσουν το άσπρο-μαύρο για τον χαρακτήρα και τον ρόλο της Ε.Ε, μιλώντας για την «Ευρώπη της κοινωνίας των πολιτών», την Ευρώπη «των αξιών της δημοκρατίας και ελευθερίας» την ίδια στιγμή που όλοι μαζί και σε κοινή συναίνεση ψηφίζουν και στηρίζουν τις αντιλαικές αποφάσεις που παίρνονται στην Ε.Ε και εφαρμόζονται σε κάθε κράτος-μέλος.
Η Ε.Ε δεν μπορεί να αλλάξει χαρακτήρα, είναι μια λυκοσυμμαχία που τσακίζει την ζωή και τα δικαιώματα των λαών θωρακίζοντας και αυγαταίνοντας τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 90% των αποφάσεων της Ε.Ε είναι ομόφωνα ψηφισμένες και συμφωνημένες από όλες τις χώρες-μέλη. 113 εκατ. Άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο φτώχειας.
Ζητάμε από κάθε εργαζόμενο, αγρότη, αυτοαπασχολούμενο, νέο και νέα, και τους συνταξιούχους να αναρωτηθούν ποιος ευθύνεται πραγματικά για τα μνημόνια, τους εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους, την συνεχή μείωση του εισοδήματος, των μισθών και συντάξεων, το ξεκλήρισμα δεκάδων χιλιάδων αγροτοκτηνοτρόφων και το κλείσιμο χιλιάδων μικρομάγαζων και επιχειρήσεων.
Είναι όλοι αυτοί που ψήφισαν τα μνημόνια, αυτοί που στηρίζουν την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, αυτοί που με τις πολιτικές τους επιτρέπουν στο 1% των Ελλήνων να κατέχουν το 58% του παραγόμενου πλούτου. Έχουν όνομα, είναι οι ίδιοι που ζητάνε την ψήφο μας για να μας σώσουν δήθεν από τα αποτελέσματα των δικών τους πολιτικών.
Ο ψεύτικος καυγάς τους δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια και την τραγική πραγματικότητα για τα λαϊκά στρώματα.
Η ανεργία «τσακίζει κόκκαλα» και ιδιαίτερα στην νέα γενιά με τις λαϊκές οικογένειες να ματώνουν για να πάρουν τα παιδιά τους πτυχία-διαβατήρια για την ανεργία.
Μεροκάματα και μισθοί πείνας, ελαστικές σχέσεις εργασίας, κατάργηση 8ώρου και δικαιωμάτων, η 7ήμερη και 10ήμερη εργασία, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι πραγματικότητα ήδη.
Η μείωση των συντάξεων, η κατάργηση του ΕΚΑΣ, δεν αντισταθμίζεται από τα τερτίπια του ΣΥΡΙΖΑ που βαφτίζει τα ψίχουλα επιστροφής του μισού δώρου ως 13η σύνταξη.
Το αφορολόγητο πετρέλαιο για τους εφοπλιστές, τους βιομηχάνους, τους ξενοδόχους, τις ιδιωτικές κλινικές και τςι αεροπορικές εταιρείες είναι απαγορευμένο για τους αγρότες που το πληρώνουν 1,50 ευρώ ενώ μείωσαν από τα 186 εκ. ευρώ στα 57 εκατ. Το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης των λαϊκών οικογενειών.
Οι μεγαλοστομίες για κατάργηση των μνημονίων, για έξοδο στις αγορές, για ανάκαμψη της οικονομίας δεν αναπληρώνουν τις απώλειες δεκάδων χιλιάδων ευρώ που πήραν από τις τσέπες μας διατηρώντας ατόφιους τους εκατοντάδες αντιλαϊκούς εφαρμοστικούς νόμους.
Οι απώλειες δεν καλύπτονται από τα ψίχουλα των προεκλογικών παροχών στην λογική σου παίρνω 10 και σου δίνω 1 πίσω και ζητώ την ψήφο και την στήριξη σου.
Το πραγματικό δίλημμα για όλα τα λαϊκά στρώματα είναι αν θα επιβραβεύσουν με την ψήφο τους αυτές τις πολιτικές δυνάμεις για όσα δεινά μας έχουν γεμίσει ή θα τους τιμωρήσουν ενισχύοντας ταυτόχρονα το ΚΚΕ, δημιουργώντας προϋποθέσεις λαϊκής αντεπίθεσης ώστε να φρενάρουμε την βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος να διεκδικήσουμε λύσεις, καλυτερεύοντας τους όρους διαβίωσης μας.
Γιατί το ΚΚΕ ήταν το μόνο Κόμμα που ανέδειξε τα προβλήματα, οργάνωσε την αντίσταση του λαού, πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις που έγιναν και πρέπει να επιβραβευτεί και με την κόκκινη ψήφο μας σε όλες τις κάλπες, τις Ευρωεκλογές και με το γαρύφαλλο της Λ.Σ στις Περιφερειακές, Δημοτικές και τοπικές εκλογές.
Ιδιαίτερα στις ευρωεκλογές για μια ακόμη φορά ακούμε τα χιλιοειπωμένα περί Ε.Ε που στηρίζει την χώρα μας, περί της ΚΑΠ που στηρίζει την αγροτική παραγωγή με τις επιδοτήσεις και ενισχύσεις με στόχο να αρπάξουν την ψήφο αγροτών και κτηνοτρόφων.
Απευθυνόμαστε σε όλους όσους συμμετείχαν στα μπλόκα και τις κινητοποιήσεις, κατανοούν ότι οι κυβερνήσεις στέκονται εχθρικά απέναντι στα αιτήματα του αγώνα γιατί έχουν σταθερά επιλέξει να είναι με τους αντιπάλους τους, βιομηχάνους, τραπεζίτες, μεγαλεμπόρους.
Τους λέμε να κλείσουν τα αυτιά τους στις κάλπικες υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια που πάλι θα ακούσουν από τα κόμματα του δήθεν μονόδρομου της Ε.Ε για την ατμομηχανή ανάπτυξης που είναι ο πρωτογενής τομέας. Γιατί την ίδια στιγμή που λένε αυτά εκτοξεύουν το κόστος παραγωγής, κάνουν πλάτες στις βιομηχανίες, στους εκκοκιστές, στους εμπόρους να αγοράζουν πάμφθηνα την παραγωγή και να την πουλάνε 5-6 φορές ακριβότερα στην λαϊκή κατανάλωση.
Τους λέμε ότι δεν μπορούν να παλεύουν στο δρόμο ενάντια σε αυτές τις πολιτικές και στις κάλπες να στηρίζουν τα κόμματα που τους οδηγούν στην φτώχεια και τον αφανισμό με την φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές σε ΕΦΚΑ και ΕΛΓΑ χωρίς αντίκρισμα, τα κάθε είδους χαράτσια. Τους λέμε ότι δυο δρόμοι ανοίγονται μπροστά τους.
Ο ένας είναι ο δρόμος της συγκέντρωσης γης και παραγωγής που συντελείται στον καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης και προϋποθέτει ακόμη μεγαλύτερο ξεκλήρισμα.
Ο άλλος είναι ο δρόμος της εργατικής εξουσίας με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και της γης, με κεντρικό σχεδιασμό που θα αναπτύξει τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες που έχει η Ελλάδα, τις ιδανικές εδαφοκλιματολογικές συνθήκες, την μηχανοποιημένη παραγωγή, την τεχνογνωσία και το μεράκι του έλληνα αγρότη ώστε να παράγονται προϊόντα υψηλής ποιότητας που θα καλύπτουν πλήρως τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας και την παραγωγή πρώτων υλών για την μεταποιητική βιομηχανία. Ο δρόμος που μέσω των παραγωγικών συνεταιρισμών και της κοινωνικοποιημένης βιομηχανίας θα μειώσει το κόστος παραγωγής σε μέσα και εφόδια, θα εξασφαλίσει ικανοποιητικό εισόδημα σε αγρότες και κτηνοτρόφους, φθηνά προϊόντα για τον ελληνικό λαό.
Το ΚΚΕ είναι το μόνο Κόμμα που στάθηκε στο πλευρό των αγροτών στις κινητοποιήσεις τους, στα μεγαλειώδη μπλόκα. Το μόνο που ανέδειξε τα αιτήματα τους με ερωτήσεις στην βουλή, αποκάλυψε τους ενόχους, στήριξε τις μορφές πάλης που το αγροτικό κίνημα αποφάσιζε όταν τα άλλα κόμματα, περιφερειάρχες, Δήμαρχοι δήλωναν αναρμόδιοι στα αιτήματα μας ή εναντιώνονταν στην μορφή πάλης που πιέζει τις κυβερνήσεις όπως είναι τα μπλόκα.
Ήρθε η ώρα για ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά. Να καταδικάσουμε τους υπεύθυνους, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις που με την πολιτική τους οδηγούν εμάς και τις οικογένειές μας στη φτώχεια και την καταστροφή προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη των μονοπωλίων. Να τιμωρήσουμε τα κόμματα του κεφαλαίου για τις κάλπικες υποσχέσεις που έδιναν περί «χρυσών κουταλιών», «ευημερίας», «σύγκλισης» και «σταθερής ανάπτυξης» και για τα ψέματα που εξακολουθούν να μας λένε.
Ολόπλευρη ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, το πιο ισχυρό μήνυμα ενάντια στην Ε.Ε των Μονοπωλίων και λαϊκής αντεπίθεσης για να ανοίξει ο δρόμος για την αποδέσμευση, στην πάλη για μια Ελλάδα και Ευρώπη του Σοσιαλισμού.


Χαιρετισμός του Τάσου Τσιαπλέ, υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας της Λαϊκής Συσπείρωσης και μέλους της Κ.Ε του ΚΚΕ
Φίλες, φίλοι, Συντρόφισσες, σύντροφοι,
Απευθύνω αγωνιστικό, χαιρετισμό στην αποψινή μας συγκέντρωση, με την πεποίθηση ότι τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια και στους Δήμους, θα βγουν πιο δυνατά στις 26 Μάη.
Αυτή η αισιοδοξία μας, δεν βγαίνει από τις δημοσκοπήσεις των αστικών κομμάτων και των υποψηφίων τους, που φτιάχνονται κατά παραγγελία τους, για να χειραγωγήσουν και μ’ αυτό τον τρόπο, ανθρώπους που τους έχουν τσακίσει από τα χτυπήματα που τους δίνουν καθημερινά, αλλά μέσα από την ζωντανή επαφή μας, με χιλιάδες ανθρώπους τους μόχθου, από τους χιλιάδες ανθρώπους που βρεθήκαμε μαζί στους λαϊκούς αγώνες.
Τις μέρες που απομένουν ως τις εκλογές, η αποσιώπηση των θέσεων μας από τα αστικά ΜΜΕ θα ενταθεί, οι υποσχέσεις και τα ρουσφέτια των άλλων δυνάμεων θα οργιάσουν, οι πολιτικοί εκβιασμοί, τα ψευτοδιλήμματα και οι ψευτιές, οι αποπροσανατολιστικοί καυγάδες ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ-ΚΙΝΑΛ και των υποψηφίων τους σε περιφέρεια και δήμους, προκειμένου να αποτρέψουν το δυνάμωμα του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Γι’ αυτό, όλοι μας και ο καθένας ατομικά να δώσουμε μέχρι τέλος τη μάχη της ψήφου, από αύριο με τα ψηφοδέλτια στο χέρι, συνδυασμένα με τη μάχη της οικονομικής στήριξης του αγώνα μας, άνθρωπο τον άνθρωπο για να μην χαθεί καμία λαϊκή ψήφος, αντίθετα να κερδηθούν πολλές καινούργιες.
Υπάρχει συσσωρευμένη πείρα όλα αυτά τα χρόνια από την εναλλαγή στην κυβέρνηση όλων των αστικών κομμάτων, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ της δήθεν "πρώτης φοράς αριστερά", αλλά και την 8χρονη διοίκηση της Ν.Δ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Για τους λίγους μεγαλοεπιχειρηματίες στην Θεσσαλία και γενικότερα, δόθηκαν από την Ε.Ε, τις κυβερνήσεις και την περιφερειακή αρχή της Ν.Δ, αρκετά δισεκατομμύρια. Σ’ αυτούς δίνεται από την Περιφέρεια, πάνω από το 75% του ΕΣΠΑ, το 90% του Π.Α.Α και η μερίδα του λέοντος των προϋπολογισμών της.
Τα κονδύλια που μοιράζει η περιφέρεια και τα έργα που διαφημίζει ο κ. Αγοραστός, τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου εξυπηρετούν κυρίως, στους κλάδους των ΑΠΕ, της Αγροτοδιατροφής, του Τουρισμού, των Μεταφορών, των αστικών αναπλάσεων.
Οι πολλοί και στο Ν. Καρδίτσας, βίωσαν και βιώνουν την ανεργία, την μερική απασχόληση, την μείωση μισθών και συντάξεων, πολλοί μικρομεσαίοι γεωργοκτηνοτρόφοι το ξεκλήρισμα, την δραστική μείωση του εισοδήματος του αγροτοπαραγωγού και του αυτοαπασχολούμενου, την άγρια φοροληστεία, την υποβάθμιση, εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της παιδείας και της υγείας με τα μεγάλα προβλήματα των ελλείψεων σε γιατρούς, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό στο Νοσοκομείο και τα Κ.Υ του νομού.
Η στήριξη της περιφέρειας στον αγροτοδιατροφικό τομέα, χωρά μόνο μια μικρή μερίδα μεταποιητικών βιομηχανιών αγροτικών προϊόντων και μεγαλοαγροτών, μα όχι τους ξεκληρισμένους καπνοπαραγωγούς και τευτλοπαραγωγούς, τους χιλιάδες μικρομεσαίους βαμβακοπαραγωγούς και κτηνοτρόφους, που συνθλίβονται και εξωθούνται σε ξεκλήρισμα από την ΚΑΠ της Ε.Ε και τις αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές, που με ευλάβεια υλοποιεί και η περιφέρεια.
Ο κ. Αγοραστός που αυτοπροβάλλεται ως περιφερειάρχης των «έργων», δεν έχει να επιδείξει καμιά αγωνιστική διεκδίκηση της ολοκλήρωσης της εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου και των συνοδών έργων που χρειάζονται για την αξιοποίηση των νερών του, παρά μόνο περιορίζεται σε αναφορές για το φράγμα της Μεσοχώρας ως υδροηλεκτρικό έργο.
Δεν έχει κάνει τίποτα για την επέκταση των κλειστών κυκλωμάτων άρδευσης από τις λίμνες Πλαστήρα και Σμοκόβου, που αρδεύονται μόλις 30.000 στρέμματα και χάνονται μεγάλες ποσότητες νερού από τα ανοιχτά κανάλια, ενώ η μελέτη πρόβλεπε κλειστό κύκλωμα για άρδευση 200.000 στρεμμάτων και από πάνω συμφώνησε με την επιβολή του πράσινου τέλους στο νερό με βάση την οδηγία της Ε.Ε, αντιδρώντας μόνο για το ποσό.
Δεν έχει να επιδείξει κανένα ουσιαστικό σχεδιασμό, χρηματοδότηση και έργα προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής περιουσίας, όπως για την αντιπυρική προστασία, την αντισεισμική θωράκιση και προστασία των δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων, μιας και ο Ν. Καρδίτσας και η Θεσσαλία είναι περιοχές με αρκετή σεισμική δραστηριότητα και την αντιπλημμυρική προστασία, αφού πολλές φορές έχουν πληγεί αγροτικές εκτάσεις και ορισμένες φορές και κατοικημένες περιοχές του Ταμασίου, των Σοφάδων, του Παλαμά, της Καρδίτσας και του Μουζακίου, γιατί αυτά δεν φέρνουν κέρδη στο κεφάλαιο.
Η καπιταλιστική ανάπτυξη που προωθεί η διοίκηση της Ν.Δ στην περιφέρεια, έχει πανάκριβα διόδια στην Ε65, στην ΠΑΘΕ, για τα οποία συμφωνεί ότι πρέπει να υπάρχουν, αλλά επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο σε κακή κατάσταση σε πεδινά μέρη του νομού και ακόμα περισσότερο στον ορεινό όγκο των Αγράφων. Έχει αστικές αναπλάσεις για τους εργολάβους, αλλά καθόλου φοιτητικές εστίες στην Καρδίτσα, ελάχιστα έργα ύδρευσης, σχολικές μονάδες, παιδικούς σταθμούς, χώρους πολιτισμού και αθλητισμού που θα καλύπτουν δωρεάν τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας.
Η καπιταλιστική ανάπτυξη, για την οποία πασχίζει η περιφερειακή αρχή του κ. Αγοραστού, με την στήριξη και των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, θυσιάζει τις ανθρώπινες ανάγκες και το περιβάλλον με την καταστροφή δασικών εκτάσεων για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα Άγραφα, μολύνει το έδαφος και τα νερά ποταμών από την ανεξέλεγκτη εναπόθεση λυμάτων επιχειρήσεων και άλλων δραστηριοτήτων.
Αυτά τα συμφέροντα των λίγων, το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο της Τ.Δ και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εγκατάσταση βάσεων του ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ε.Ε στην Θεσσαλία και στην χώρα μας, υπηρέτησε η περιφερειακή αρχή της Ν.Δ.
Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι ΕΒΕ και αγρότες, η νεολαία και οι γυναίκες των λαικών οικογενειών της Καρδίτσας και όλης της Θεσσαλίας, πρέπει να γυρίσουν μαζικά την πλάτη στην απερχόμενη διοίκηση της Ν.Δ και τον κ. Αγοραστό.
Να μην δώσουν όμως την ψήφο τους, στις άλλες αστικές παρατάξεις της δήθεν αντιπολίτευσης, που διεκδικούν την λαϊκή ψήφο στις εκλογές της 26ης Μάη στην περιφέρεια Θεσσαλίας, γιατί από κοινού στήριζαν τις βασικές αντιλαϊκές επιλογές και το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της περιφερειακής και τοπικής διοίκησης και ανταγωνίζονται για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής των συμφερόντων των λίγων.
Να γυρίσουν την πλάτη στον κοινό συνδυασμό ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσιλιμίγκα, που ενώ έχουν ίδια πολιτική «σφάζονται» για τις καρέκλες, υποσχόμενοι ότι αυτοί θα είναι καλύτεροι διαχειριστές των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Να μην εμπιστευτούν τον συνδυασμό του κ. Κουρέτα, που εμφανίζεται ως δήθεν ανεξάρτητος, αλλά είναι κι αυτός υποστηρικτής της αντιλαϊκής πολιτικής και της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της Ε.Ε και της ΚΑΠ, θιασώτης της ιδιωτικοποίησης της υγείας και της παιδείας, και φιλοδοξεί να είναι το «μπαλαντέρ» στον β’ γύρο των εκλογών και μετά απ’ αυτές, στηρίζοντας με ανταλλάγματα, είτε το κοινό ψηφοδέλτιο ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσιλιμίγκα, είτε την Ν.Δ και τον κ. Αγοραστό, αφού και στο παρελθόν έχει συμπορευτεί και με τον κ. Αγοραστό και με τον ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι και με το ΠΑΣΟΚ!
Να γυρίσουν την πλάτη στον συνδυασμό της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, που συμφωνούσε στα βασικά με τον κ. Αγοραστό, με την ουσία του αντιλαϊκού πλαισίου της τοπικής διοίκησης και των γενικότερων πολιτικών της Ε.Ε, των αστικών κυβερνήσεων και την εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ρωσίας.
Να μην σκορπίσουν την ψήφο τους στα ανώδυνα για το εκμεταλλευτικό σύστημα ψηφοδέλτια της ΛΑΕ που μέχρι πρότινος συστεγάζονταν στην ίδια περιφερειακή ομάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ και σε πολλούς δήμους στηρίζει υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.    
Στις εκλογές της 26ης Μάη να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια και στους Δήμους, του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, γιατί ήταν η μόνη δύναμη που έδρασε ως πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα, στις αντιλαϊκές πολιτικές της Ε.Ε, των κυβερνήσεων, της περιφέρειας και των δήμων, στο αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο της Τ.Δ. Πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη των εργατικών, αγροτικών, λαικών αγώνων, ανέδειξε όλα τα λαικά προβλήματα στο περιφερειακό και διεκδίκησε με συγκεκριμένες προτάσεις, μέτρα στήριξης των εργαζομένων, των ανέργων, των μικρομεσαίων αγροτών και ΕΒΕ, των συνταξιούχων, της νεολαίας. Ανέδειξε την ανάγκη για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας προς όφελος των εργαζόμενων, κόντρα στο κεφάλαιο, στην Ε.Ε και στο ΝΑΤΟ.
Οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες και ΕΒΕ, η νεολαία και οι γυναίκες των λαικών οικογενειών, της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας, χρειάζονται περιφερειακή αρχή, που θα εναντιώνεται αγωνιστικά μαζί τους, στις αντιλαϊκές πολιτικές Ε.Ε, κυβερνήσεων, στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και επεμβάσεις, στην παρουσία ξένων βάσεων στην Θεσσαλία και στη χώρα μας, στο αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της τοπικής διοίκησης, που καθιστά Περιφέρειες και Δήμους, πεδίο επιχειρηματικής δράσης και φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Που θα διεκδικεί την δραστική μείωση κάθε τοπικής και έμμεσης φορολογίας, στην προοπτική κατάργησής τους και την εξασφάλιση από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των αναγκαίων λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων.
Μια περιφερειακή αρχή που θα διεκδικεί μέτρα στήριξης της πλειοψηφίας του λαού, στήριξης των ανέργων, των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, την μονιμοποίηση των συμβασιούχων και την κατάργηση της μερικής και ελαστικής εργασίας, για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, για την ουσιαστική ελάφρυνση από τα φορολογικά βάρη, για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, πρόνοια και εκπαίδευση, για έργα και υποδομές για τις λαικές ανάγκες, την προστασία της ανθρώπινης ζωής (αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά), των λαικών περιουσιών, του περιβάλλοντος, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, κόντρα στην πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης τους.
Που θα αγωνίζεται για την κατάργηση των διοδίων, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, του νερού, των ιαματικών πηγών, ορεινών όγκων και δασών. Για την ανάκληση του περιφερειακού σχεδιασμού για την δημιουργία μονάδων παραγωγής RDF/SRF. Για την κατάργηση των νόμων που επιτρέπουν την παραχώρηση της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων σε επιχειρηματίες, ΣΔΙΤ και ΚΟΙΝΣΕΠ, για απαγόρευση της καύσης απορριμμάτων.
Τέτοια περιφερειακή αρχή μπορεί να είναι μόνο ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζεται από το ΚΚΕ και άλλους αγωνιστές και έχει μια εντελώς διαφορετική αντίληψη για τις δομές διοίκησης, η οποία βασίζεται σε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού, που θεμελιώνεται στην εργατική εξουσία, στην κοινωνική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής, στον κεντρικό σχεδιασμό και έχει ως κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Τώρα μόνο μπροστά. Κάντε την πραγματική διαφορά, ρίξτε κόκκινο στο μαύρο της εκμετάλλευσης, στο μαύρο της μιζέριας, στο μαύρο του φασισμού και του συστήματος που τον ταΐζει. Τώρα ισχυρή Λαική Συσπείρωση στην Περιφέρεια και στους δήμους, ισχυρό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.07
Δύση: 19.58
Σελήνη
20 ημερών
685
Πεθαίνει ο Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Δ΄ ο Πωγωνάτος και τον διαδέχεται ο υιός του Ιουστινιανός Β΄.
1913
Μετά την ραγδαία προέλαση του Ελληνικού Στρατού, καταλαμβάνονται τα στενά της Κρέσνας, βαθειά μέσα στο βουλγαρικό έδαφος.
1920
Η Μεραρχία Σμύρνης φθάνει στην Αρκαδιούπολη (Λουλέ Μπουργκάζ), μετά από ταχεία προέλαση στην Ανατολική Θράκη.
1944
Οι Γερμανοί εκτελούν με ξιφολόγχη Έλληνες στην Σιάτιστα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».