alt«Εμείς επιλέγουμε τον δρόμο της πραγματικής ανάπτυξης, τον δρόμο της άνθησης της οικονομίας και της πραγματικής δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Εσείς επιλέγετε τον δρόμο του λαϊκισμού και των προεκλογικών παροχών. Ευτυχώς όμως η 26η Μαΐου είναι κοντά».

Με αυτόν τον τρόπο τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας, στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο, τους ασφαλιστικούς φορείς και τους οργανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Στην ομιλία του ο Καρδιτσιώτης πολιτικός κατηγόρησε την κυβέρνηση για επιμονή σε μια ατελέσφορη, λαϊκίστικη πρακτική και υπενθύμισε την αποτυχία των προηγούμενων ρυθμίσεων που εισηγήθηκε η κυβερνητική πλειοψηφία. Απέδωσε, δε, υποκρισία στους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι, σύμφωνα με τον κ. Τσιάρα επιχείρησαν στη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή να παραστήσουν τους προστάτες της μεσαίας τάξης. «Στην περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν διπλασιαστεί συνολικά οι οφειλές των πολιτών προς το Ελληνικό Δημόσιο, που κατέστησαν αναγκαία τη ρύθμιση των οφειλών. Αντί, όμως να διευκολυνθούν οι οφειλέτες, τελικά οι 120 δόσεις περιορίστηκαν σε μόλις 18 για τις επιχειρήσεις και τις εταιρίες. Με τις διατάξεις που ψηφίζετε, όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες, όπως οι γιατροί και οι μηχανικοί, που  έχουν την «ατυχία» να έχουν εταιρεία, δεν θα μπορούν, ουσιαστικά, να υπαχθούν στη ρύθμιση των οφειλών» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με την τροπολογία για την υποτιθέμενη 13η σύνταξη, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας περιέγραψε τη διαδικασία που θα όφειλε να είχε ακολουθήσει νομοθετικά η κυβέρνηση. «Το Σύνταγμα είναι σαφές. Αν επρόκειτο για 13η σύνταξη θα έπρεπε η ρύθμιση να συνοδεύεται από την σχετική Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Προφανώς στερείται μιας τέτοιας έκθεσης γιατί είναι απλά ένα επίδομα. Είναι μάλιστα ένα προεκλογικό επίδομα» είπε και κάλεσε τους Βουλευτές της πλειοψηφίας να αναλογιστούν ποια θα ήταν η στάση τους αν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση και «μια άλλη κυβέρνηση επέλεγε να νομοθετήσει με αυτόν τον τρόπο, σε προεκλογικό χρόνο» όπως υποστήριξε.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Τσιάρας επιτέθηκε επίσης στον πρωθυπουργό για την προσπάθειά του να διαστρέψει τις θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και να διασπείρει, συστηματικά, ψευδείς ειδήσεις για τις απόψεις της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την 7ημερη λειτουργία των επιχειρήσεων. «Εσείς είσαστε εκείνοι που έχετε αποδεχτεί και έχετε νομοθετήσει την 7ήμερη εργασία, όπως προκύπτει από τα ΄έγγραφα που έχουν κατατεθεί στα Πρακτικά. Για πόσο ακόμα θα υπογράφετε τέτοιες ρυθμίσεις και θα κάνετε πως κλαίτε πάνω από το στυλό, με το οποίο τις υπογράφετε;» είπε με σκωπτικό ύφος ο κ. Τσιάρας και έκλεισε την ομιλία του υποστηρίζοντας πως, ευτυχώς, είναι κοντά η 26η Μαΐου. «Ευτυχώς, , είναι κοντά η ημέρα που οι πολίτες θα στείλουν το καθαρό μήνυμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη η χώρα» είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.02
Δύση: 19.49
Σελήνη
8 ημερών
1821
Επτανήσιοι εθελοντές επαναστάτες καταλαμβάνουν το όρος Πούσι του χωριού Λάλα Ηλείας.
1826
Πεθαίνει ο Επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός.
1919
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Πέργαμο.
1941
Αποσπάται από τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως η γερμανική σημαία από τους Έλληνες φοιτητές Απόστολο Σάντα και Μανώλη Γλέζο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.