altΤι είπε μιλώντας στο Ράδιο Παλμός 104.2 ο υποψήφιος ευρωβουλευτής για τον Πρωθυπουργό, για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ

Του Γιώργου Μπανάτσα

«Η Ελλάδα θα πρέπει να προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο. Ακόμη και για το ενδεχόμενο μιας πιθανής διάλυσης της Ευρώπης». Αυτό τόνισε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Νίκος Παπανδρέου μιλώντας χθες το πρωί στο Ράδιο Παλμόςκαι στο Γιώργο Μπανάτσα.

Ειδικότερα ο κ. Παπανδρέου είπε ότι τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕυρωπαϊκήΈνωση σε συνδυασμό με την συνεχή άνοδο του Ευρωσκεπτικισμού δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο, ούτε καν αυτό της διάλυσης της. Για αυτό υπογράμμισε εμείς ως κράτος θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε. Επειδή δεν είμαστε ούτε ΗΠΑ ούτε Ισραήλ και έχουμε ανοικτά εθνικά θέματα θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι υπογράμμισε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ακόμη ότι το ευρώ στην ουσία ευνόησε μόνο τις οικονομίες των ισχυρών της Ευρώπης. Ακόμη είπε ότι η Ελλαδα έχασε μια χρυσή οκταετία κατά τα έτη 2000 έως 2008 οπότε σημείωνεπολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης αλλά δυστυχώς αυτό δεν κατάφερε να το κεφαλαιοποιήσει για την οικονομία της.

Ανακάμπτει το ΚΙΝ.ΑΛ.
Αισιόδοξος ως προς το ΚΙΝ.ΑΛ. το οποίο ωστόσο ο ίδιος αντιμετωπίζει ως ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Παπανδρέου. Όπως είπε υπάρχει ένα κλίμαεπανόδου το οποίο καταγράφεται σε όλη τη χώρα. Πάντως επισήμανε ότι αυτό θα πρέπει να φανεί και στις κάλπες. Σε ότι αφορά την ανάγκη να επιστρέψουν τα σύμβολα είπε ότι τα σύμβολα ποτέ δεν έφυγαν. Πάντως πρόσθεσε ότι εκείνο που χρειάζεται είναι μια επιστροφή στις ρίζες και στις αξίες του ΠΑΣΟΚ. «Στο ΠΑΣΟΚ που στηρίζει τον αγρότη, τον εργάτη, τον φτωχό άνθρωπο. Να αφήσει στην άκρη τους ανθρώπους με τα κουστούμια και να βρεθεί δίπλα στα πραγματικά προβλήματα του κόσμου» είπε.

Για την κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα
Ο κ. Νίκος Παπανδρέου ρωτήθηκε και για την κυβέρνηση και τα όσα υποστηρίζει ότι πέτυχε με την έξοδο από τα μνημόνια. «Δεν έχετε παρά να κάνετε ένα ταξίδι μαζί μου ανά την Ελλάδα για να δείτε αν έχουμε βγει από τα μνημόνια. Ο κ. Τσίπρας μας έβαλε σε ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο με εκείνο το γνωστό πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης και τώρα προσπαθεί να φτιάξει μια ιστορία επιτυχίας. Εγώ βλέπω γύρω μου ότι οι άνθρωποι έχουν μεγάλες δυσκολίες στην καθημερινότητα τους και αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει καμία στατιστική»είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου. Σε ότι αφορά τον κ. Τσιπρακαι τα όσα γράφονται ότι προσπαθεί να αντιγράψει τον Ανδρέα είπε ότι πράγματι φαίνεται να υπάρχει μια τέτοια προσπάθεια, ωστόσο όπως είπε «ο Ανδρέας ένωσε και δεν δίχασε ενώ ο κ Τσιπράς λέει η θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν. Δεν έχει καμία σχέση αυτό με τον Ανδρέα που λειτούργησε υπέρ της ενότητας του λαού» κατέληξε. Ακόμη για τον κ. Τσίπρα είπε ότι από ανεπιθύμητος της Ευρωπαϊκής ελίτ έχει πλέον μεταβληθεί σε προνομιακό συνομιλητή καθώς τους κάνει τα χατίρια. Τέλος σε ερώτηση για το που βάζει τον πήχη για το ΚΙΝ.ΑΛ στις ευρωεκλογές υπογράμμισε ότι όσο ψηλότερα τόσο καλύτερα. Όταν ρωτήθηκε για αριθμούς είπε ότι ένα 11- 11,5% είναι και εφικτό και θα αποτελούσε και επιτυχία.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.07
Δύση: 20.42
Σελήνη
19 ημερών
641
Θάνατος του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Γ΄. Στον θρόνο τον διαδέχεται ο 15χρονος αδελφός του Ηρακλεωνάς.
1453
Ο Μωάμεθ Β΄ ο Πορθητής προτείνει στον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο ΙΑ΄ Παλαιολόγο να εγκαταλείψει την Πόλη.
1825
Ο Ιμπραήμ πασάς επιστρέφει στο Νεόκαστρο και την Μεθώνη.
1878
Υπογράφεται συμφωνία με την οποία η Τουρκία παραχωρεί την Κύπρο στην Αγγλία.
1919
Το 5ο Σύνταγμα Πεζικού απελευθερώνει το Αξάριο.
1941
Ο Βασιλεύς Γεώργιος Β΄ και η Ελληνική Κυβέρνηση φεύγουν από την Κρήτη και μεταβαίνουν στην Αίγυπτο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».