altΜε το πρόγραμμα Erasmus+ “Tolerance-a key to European integration"

Στο Leszno της Πολωνίας, βρέθηκαν 8 μαθητές και 2 καθηγητές του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας, στο πλαίσιο κινητικότητας που εντάσσεται σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ που υλοποιεί το σχολείο, με τίτλο "Tolerance- a key to European integration".

Το πρόγραμμα αφορά την αποδοχή της διαφορετικότητας κι είναι χωρισμένο σε τρία μέρη: αποδοχή της ταυτότητας φύλου, της πολιτισμικής ταυτότητας και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Η κινητικότητα στην Πολωνία αφορούσε στην αποδοχή των ταυτοτήτων φύλου και περιείχε πλήθος δραστηριοτήτων εστιασμένων πάνω στο θέμα αυτό με σκοπό την ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων μαθητών. Οι δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο υποδοχής Zespol Szkol Ekonomicznych Leszno.
Την πρώτη μέρα της συνάντησης έγινε παρουσίαση των συμμετεχόντων και του λογότυπου του προγράμματος. Ακολούθησαν δραστηριότητες και παιχνίδια με σκοπό την γνωριμία και εξοικείωση την μαθητών των τριών χωρών που συμμετείχαν. Στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν μια διάλεξη για την αποδοχή της διαφορετικότητας κι ακολούθησε ξενάγηση στην πόλη του Leszno, με περιήγηση στα μνημεία, τις εκκλησίες και τα ιστορικά κτίρια της πόλης.
Τη δεύτερη μέρα πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Poznan (Πόζναν), την 5η μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας, με περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης και φυσικά στο εργαστήριο των φημισμένων κρουασάν Saint Martin όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το ταλέντο τους στην κατασκευή των περίφημων κρουασάν. Η μέρα έκλεισε με επίσκεψη σε οργανισμό που παρέχει βοήθεια και στήριξη σε άτομα που υφίστανται διακρίσεις και στοχοποιούνται λόγω φύλου.
Η τρίτη μέρα ήταν αφιερωμένη στην προετοιμασία θεατρικής παράστασης από τους συμμετέχοντες μαθητές με θέμα την αποδοχή. Η παράσταση περιελάμβανε δρώμενα, χορό και τραγούδι και παρουσιάστηκε την επόμενη μέρα ενώπιον όλων των μαθητών και καθηγητών του σχολείου υποδοχής. Κυριάρχησαν λέξεις όπως αξιοπρέπεια, σεβασμός, ισότητα, υποστήριξη. Έγιναν δύο παραστάσεις τις οποίες παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου (περίπου 1000). Μετά το τέλος της παράστασης ακολούθησε σύσκεψη και ομαδική εργασία μαθητών και καθηγητών με σκοπό τη δημιουργία φυλλαδίου στην Αγγλική γλώσσα με τα συμπεράσματα των εργασιών των ομάδων. Τα φυλλάδια αυτά θα διαμοιραστούν στην ευρύτερη κοινότητα των τριών χωρών αφού μεταφραστούν στην γλώσσα της κάθε χώρας.
Την πέμπτη μέρα μαθητές και καθηγητές επισκέφτηκαν το Wroclaw (Βρότσλαβ), τη μεγαλύτερη πόλη στην περιοχή και μια από τις ομορφότερες και παλιότερες πόλεις της Πολωνίας. Οι μαθητές επισκέφτηκαν την ιστορική Πλατεία της Αγοράς, το δημαρχείο, το μουσείο Pan Tadeusz, τον Καθεδρικό ναό, το μουσείο Hydropolis και είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια όμορφη βόλτα κατά μήκος του ποταμού Oder.
Η τελευταία μέρα αφιερώθηκε στην αξιολόγηση της κινητικότητας, στην ανταλλαγή απόψεων και εντυπώσεων, στην συμπλήρωση ερωτηματολογίου και την επίδοση των εγγράφων της κινητικότητας.
Η κινητικότητα ολοκληρώθηκε με πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις, νέες φιλίες που δημιουργήθηκαν, και με την προσδοκία της επόμενης κινητικότητας που θα πραγματοποιηθεί στη Λετονία τον προσεχή Οκτώβριο.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.41
Δύση: 20.12
Σελήνη
19 ημερών
971
Νίκη του βυζαντινού στρατού υπό τον Ιωάννη Τσιμισκή κατά των Ρώσων.
1507
Σφαγή Μανιατών από τους Τούρκους.
1821
Ο Αθανάσιος Διάκος αιχμαλωτίζεται από τους Τούρκους στη γέφυρα της Αλαμάνας.
1823
Διορίζεται από την κυβέρνηση αρμοστής της Κρήτης ο Υδραίος Μανώλης Τομπάζης.
1827
Πεθαίνει στο Νέο Φάληρο ο θρυλικός Αρχιστράτηγος Γεώργιος Καραϊσκάκης.
1867
Κρήτες επαναστάτες δέχονται τις επιθέσεις Τούρκων στην Κράπη Σφακίων.
1897
Ισχυρές τουρκικές δυνάμεις απωθούν τις Ελληνικές δυνάμεις από την τοποθεσία Φαρσάλων.
1912
Οι Ιταλοί υπό τον αξιωματικό Ορσίνι καταλαμβάνουν την Αστυπάλαια από τους Τούρκους.
1914
Οι δυνάμεις των Βορειοηπειρωτών εξαπολύουν επίθεση στην Μονή Τσέπου και ανατρέπουν τους Αλβανούς.
1941
Ο Βασιλεύς Γεώργιος Β΄ και η Ελληνική Κυβέρνηση φθάνουν στην Κρήτη.
1956
Βιαιοπραγίες και βανδαλισμοί κατά των Ελλήνων της Κύπρου από τους Τούρκους.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».