altΜε το πρόγραμμα Erasmus+ “Tolerance-a key to European integration"

Στο Leszno της Πολωνίας, βρέθηκαν 8 μαθητές και 2 καθηγητές του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας, στο πλαίσιο κινητικότητας που εντάσσεται σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ που υλοποιεί το σχολείο, με τίτλο "Tolerance- a key to European integration".

Το πρόγραμμα αφορά την αποδοχή της διαφορετικότητας κι είναι χωρισμένο σε τρία μέρη: αποδοχή της ταυτότητας φύλου, της πολιτισμικής ταυτότητας και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Η κινητικότητα στην Πολωνία αφορούσε στην αποδοχή των ταυτοτήτων φύλου και περιείχε πλήθος δραστηριοτήτων εστιασμένων πάνω στο θέμα αυτό με σκοπό την ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων μαθητών. Οι δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο υποδοχής Zespol Szkol Ekonomicznych Leszno.
Την πρώτη μέρα της συνάντησης έγινε παρουσίαση των συμμετεχόντων και του λογότυπου του προγράμματος. Ακολούθησαν δραστηριότητες και παιχνίδια με σκοπό την γνωριμία και εξοικείωση την μαθητών των τριών χωρών που συμμετείχαν. Στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν μια διάλεξη για την αποδοχή της διαφορετικότητας κι ακολούθησε ξενάγηση στην πόλη του Leszno, με περιήγηση στα μνημεία, τις εκκλησίες και τα ιστορικά κτίρια της πόλης.
Τη δεύτερη μέρα πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Poznan (Πόζναν), την 5η μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας, με περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης και φυσικά στο εργαστήριο των φημισμένων κρουασάν Saint Martin όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το ταλέντο τους στην κατασκευή των περίφημων κρουασάν. Η μέρα έκλεισε με επίσκεψη σε οργανισμό που παρέχει βοήθεια και στήριξη σε άτομα που υφίστανται διακρίσεις και στοχοποιούνται λόγω φύλου.
Η τρίτη μέρα ήταν αφιερωμένη στην προετοιμασία θεατρικής παράστασης από τους συμμετέχοντες μαθητές με θέμα την αποδοχή. Η παράσταση περιελάμβανε δρώμενα, χορό και τραγούδι και παρουσιάστηκε την επόμενη μέρα ενώπιον όλων των μαθητών και καθηγητών του σχολείου υποδοχής. Κυριάρχησαν λέξεις όπως αξιοπρέπεια, σεβασμός, ισότητα, υποστήριξη. Έγιναν δύο παραστάσεις τις οποίες παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου (περίπου 1000). Μετά το τέλος της παράστασης ακολούθησε σύσκεψη και ομαδική εργασία μαθητών και καθηγητών με σκοπό τη δημιουργία φυλλαδίου στην Αγγλική γλώσσα με τα συμπεράσματα των εργασιών των ομάδων. Τα φυλλάδια αυτά θα διαμοιραστούν στην ευρύτερη κοινότητα των τριών χωρών αφού μεταφραστούν στην γλώσσα της κάθε χώρας.
Την πέμπτη μέρα μαθητές και καθηγητές επισκέφτηκαν το Wroclaw (Βρότσλαβ), τη μεγαλύτερη πόλη στην περιοχή και μια από τις ομορφότερες και παλιότερες πόλεις της Πολωνίας. Οι μαθητές επισκέφτηκαν την ιστορική Πλατεία της Αγοράς, το δημαρχείο, το μουσείο Pan Tadeusz, τον Καθεδρικό ναό, το μουσείο Hydropolis και είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια όμορφη βόλτα κατά μήκος του ποταμού Oder.
Η τελευταία μέρα αφιερώθηκε στην αξιολόγηση της κινητικότητας, στην ανταλλαγή απόψεων και εντυπώσεων, στην συμπλήρωση ερωτηματολογίου και την επίδοση των εγγράφων της κινητικότητας.
Η κινητικότητα ολοκληρώθηκε με πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις, νέες φιλίες που δημιουργήθηκαν, και με την προσδοκία της επόμενης κινητικότητας που θα πραγματοποιηθεί στη Λετονία τον προσεχή Οκτώβριο.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.13
Δύση: 20.54
Σελήνη
17 ημερών
1780
Ο Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης και άλλοι αγωνιστές βγαίνουν από τα οχυρά τους και κατακρεουργούνται από τους Τούρκους.
1821
Ισχυρή τουρκική δύναμη φθάνει στην Αθήνα και υποχρεώνει τους Έλληνες επαναστάτες να λύσουν την πολιορκία της Ακροπόλεως.
1825
Αποτυχημένη επίθεση του Κιουταχή κατά του Μεσολογγίου.
1920
Το Σώμα Στρατού Εθνικής Αμύνης απελευθερώνει την Ανατολική Θράκη.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».