altΠιστεύω πως ο χρόνος ωρίμασε και ήρθε η ώρα να παρουσιάσουμε ενώπιον των συμπολιτών μας τις ιδέες μας και την πορεία που θα χαράξουμε συμμετέχοντας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στο Δήμο Μουζακίου στον συνδυασμό «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» με επικεφαλής την κυρία Ντούρβα, μια αξιόλογη γυναίκα και με εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε ένα ψηφοδέλτιο με πολυσυλλεκτικότητα και με πρόσωπα που προέρχονται από διάφορους πολιτικούς χώρους.

Έχοντας ως αφετηρία την αγάπη για τον τόπο μου και την άποψη για αλλαγή πολιτικής και προσώπων στον Δήμο μας πρέπει όλοι μας να δεσμευτούμε στους συνδημότες μας που θα θελήσουν να μας στηρίξουν ότι θα έχουν άμεση ενημέρωση των πεπραγμένων μας δίνοντας δύναμη στις κοινωνικές ομάδες των δημοτών μας όπως σύλλογοι, επαγγελματικές ομάδες έτσι ώστε να βρουν τη θέση που τους αξίζει στην τοπική κοινωνία. Προσωπικά με την εμπειρία μου θα μπορούσα να βοηθήσω σε θέματα που αφορούν τον πολιτισμό και την λαϊκή μας παράδοση. Θα αναφερθώ ιεραρχώντας δραστηριότητες στους κάτωθι τομείς.
1)Ανάδειξη όλων των αρχαιολογικών χώρων του δήμου όπως πελασγικά κάστρα του τέως δήμου Ιθώμης στις κοινότητες Πύργου Ιθώμης και Ελληνοπύργου.
2)Αξιοποίηση του Βυζαντινού κάστρου Φαναρίου όπου μπορεί στον περιβάλλοντα χώρο να δημιουργηθεί ένα υπαίθριο θέατρο με σκαλωσιές 500-800 θέσεων όπου θα προγραμματίζονται υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με μικρό κόστος, όπως μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, στρατιωτικές μπάντες με ειδικά ψυχαγωγικά προγράμματα καθώς και συναντήσεις χορωδιών (παραδοσιακής και ευρωπαϊκής μουσικής) με πανελλήνια αναγνώριση, καθότι η δεσπόζουσα θέση και θέα του κάστρουστον Θεσσαλικό κάμπο είναι απαράμιλλη.
3)Στο σπήλαιο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες στην κοινότητα του Αγ. Ακακίου στη θέση «Αετοφωλιά» πρέπει να γίνει έρευνα από ειδικούς επιστήμονες σπηλαιολόγους και ο χώρος να γίνει προσβάσιμος στο κοινό.
4)Να αναπτυχθεί ο θρησκευτικός τουρισμός: Να γίνει καταγραφή των μοναστηριών, παλαιών εκκλησιών καθότι η περιοχή του δήμου μας είναι τόπος Αγίων, κατά τον μητροπολίτη μας κο Τιμόθεο «αγιότοπος». Οι τοπικοί Άγιοι είναι : Σεραφείμ Φαναρίου, Κωνσταντίνος Καπούας (Καππά), Ακακίου από τον Άγιο Ακάκιο (Γόλτσα) και ο  Διονύσιος από τη Δρακότρυπα (Σκλάταινα). Εδώ αξίζει να αναφερθώ στον τέως δήμαρχο Ιθώμης κο Σταύρο Παπαγεωργίου που με πρόταση δική μου και σε συνεργασία με το Αρχείο Ελληνικής Μουσικής εκδόθηκε ένα cd με βυζαντινούς ύμνους που αναφέρονται στους Ιθωμίτες Άγιους(Σεραφείμ, Κωνσταντίνου και Ακακίου) και αποτελεί παράδειγμα άξιο προς μίμηση για την έκδοση δίσκων.
5)Οι εκδηλώσεις που θα γίνονται στα διαμερίσματα να δίδεται προτεραιότητα στα τοπικά μουσικά σχήματα και σεντόπιους μουσικούς καλλιτέχνες, πάντα όμως με μια αξιολόγηση της ποιότητας αυτών.
6)Να υπάρξει επιτροπή η οποία θα εγκρίνει διάφορες εκδόσεις βιβλίων και δίσκων, να υπάρξει μέριμνα αναβάθμισης του δημοτικού ωδείου και να διδάσκεται η βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική καθώς και τα λαϊκά παραδοσιακά όργανα. Να υπάρξει ειδική μέριμνα για την αρχειοθέτηση των κοινοτικών εγγράφων που σήμερα διαπιστώνουμε ότι είναι παρατημένα σε τσουβάλια που τα έγγραφα αυτά περιέχουν πολύτιμες πληροφορίες για ανθρώπους που θα θελήσουν να κάνουν ερευνητικές εργασίες.
Με αυτές τις σκέψεις και προτάσεις απευθύνομαι στους συνδημότες μου να επιλέξουν πρόσωπα ξεχωριστά στον τομέα τους που θα μπορούν να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στον δήμο μας.

Με εκτίμηση
Χρυσόστομος Μητροπάνος, Καθηγητής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image
  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.58
Δύση: 20.59
Σελήνη
16 ημερών
740
Θάνατος του Αυτοκράτορος Λέοντος Γ΄ Ισαύρου. Τον διαδέχεται ο υιός του Κωνσταντίνος Ε΄.
860
Ρωσικός στόλος εισέρχεται στον Βόσπορο, λεηλατεί τις ακτές και επιτίθεται κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1470
Άφιξη των χερσαίων δυνάμεων του Μεχμέτ Β΄ Πορθητού στην βενετοκρατούμενη Χαλκίδα για να λάβουν μέρος στην πολιορκία της.
1821
Οι κάτοικοι των Καλαρρυτών και του Συρράκου Ηπείρου κηρύσσουν την Επανάσταση κατά των Τούρκων.
Οι Αμπαδιώτες Τούρκοι επιτίθενται ορμητικά στους Κρήτες επαναστάτες στον Άγ. Βασίλειο.
Μάχη της Λαγκάδας.
1913
Άρνηση των Βουλγάρων να αποσύρουν τα τμήματά τους από τη Θεσσαλονίκη και εξαναγκασμός τους σε παράδοση.
1914
Οι κυβερνήσεις των Μεγάλων Δυνάμεων εγκρίνουν το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας για την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.
1953
Το Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα Κορέας αποκρούει ισχυρή επίθεση κινεζικού συντάγματος κατά του υψώματος Χάρρυ (ύψ. 440).
1956
Εμπρησμός δασώδους περιοχής στην Τρόοδο από τους Άγγλους με σκοπό την σύλληψη του επιτελείου της ΕΟΚΑ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».