altΤαξίδι εξοικείωσης (famtrip) από τη Βαρσοβία με προορισμό την Καρδίτσα

Ταξιδιωτικοί πράκτορες (touroperators)  και εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι από επαγγελματικά τουριστικά έντυπα της Πολωνία έρχονται την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Καρδίτσα και τη Λίμνη Πλαστήραγια να διερευνήσουν προοπτικές συνεργασίας με επιχειρήσεις της περιοχής και αναχωρούν τη Δευτέρα 1 Απριλίου.

Αυτό το ταξίδι εξοικείωσης (FAMTRIP) τεσσάρων (4) ημερών, εντάσσεται στο πλαίσιο  του εορτασμού της επετείου για τη συμπλήρωση των 100 ετών από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Πολωνίας που σχεδιάζονται από το Υπουργείο Τουρισμού και το Υπουργείο Εξωτερικών.
Το famtrip από τη Βαρσοβία θα έχει προορισμό την Καρδίτσα καθότι η ιδέα ξεκίνησε από την κ.  Χρύσούλα Κατσαβριά- Σιωροπούλου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας και Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Πολωνίας , με σκοπό την προώθηση του θεματικού τουρισμού και τη διασπορά της τουριστικής ζήτησης, στο πλαίσιο της στρατηγικής για τουρισμό 365 ημερών. Η υλοποίηση της δράσης αυτής αποτελεί επιστέγασμα των προσπαθειών που κατέβαλε η βουλευτής, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, την Πρεσβεία της Πολωνίας στην Ελλάδα,  τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και το γραφείο ΕΟΤ Πολωνίας.
Η παρουσία και η συμμετοχή της Αξιότιμης Πρέσβη της Πολωνίας κ. Άννας Μπάρμπαρτζακ, της Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά και του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνου Τσέγα, θα σηματοδοτήσουν τη σύνδεση της δράσης αυτής με τον εορτασμό της επετείου των 100 χρόνων διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Πολωνία, αποτελώντας ύψιστη τιμή για το Νομό Καρδίτσας.
Η εν λόγω πρωτοβουλία προβλέπει τη διοργάνωση μιας σειράς δράσεων,  ώστε οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι να έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν μνημεία και επιχειρήσεις της περιοχής και να  πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές συναντήσεις με ξενοδοχεία και άλλους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου της περιοχής, οι οποίοι είδαν με μεγάλο ενδιαφέρον την πρωτοβουλία αυτή και συμμετέχουν ενεργά. Το famtrip υλοποιεί  η υπηρεσία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού  (ΕΟΤ) Πολωνίας με την εθελοντική τεχνική υποστήριξη της Αναπτυξιακής Καρδίτσας (ΑΝΚΑ).
Σημειώνεται ότι οι φίλοι Πολωνοί, επιλέγουν την Ελλάδα ως τον πρώτο σημαντικό τουριστικό προορισμό τους. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία το 2017 είχαμε περίπου 800.000 Πολωνούς τουρίστες και το 2018 περίπου 1.200.000.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.46
Δύση: 20.09
Σελήνη
16 ημερών
1453
Ο πλοίαρχος Φλαντανέλλας εισέρχεται στον Κεράτιο κόλπο και εφοδιάζει την πολιορκούμενη Κωνσταντινούπολη.
1821
Οι Έλληνες επαναστάτες του Γαλατσίου Μολδαβίας καταστρέφουν την γέφυρα του ποταμού Σερέτη.
1941
Υπογράφεται στο Βοτονόσι Ηπείρου το Πρωτόκολλο συνθηκολογήσεως του Ελληνικού Στρατού.
1943
Στην τοποθεσία Λυκόχωρος της Βουνιχώρας Παρνασσίδος γίνεται η επίσημη τελετή ορκωμοσίας των ανδρών του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».