altΚάλεσμα των φορέων

Τα τελευταία χρόνια, σε συνθήκες κρίσης που η φτώχεια, η ανεργία, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η ανασφάλεια και το άγχος φθείρουν ανεπανόρθωτα την υγεία, έχουμε πολύ σοβαρούς λόγους να απαιτούμε ένα αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας με ενταγμένη σε αυτό και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Με ιδιάιτερη ένταση το νομό μας βιώνουμε την μείωση και ουσιαστική υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών και των παροχών πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης της υγείας. Τα κέντρα υγείας και της Καρδίτσας (πρώην ΠΕΔΥ), τα αγροτικά ιατρεία των χωριών μας λειτουργούν οριακάσε οριακό σημείο λειτουργίας, με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ελάχιστου υγειονομικού προσωπικού που τα στελεχώνει. το νοσοκομείο με κλινικές όπως ή γυναικολογική ή η παιδιατρική που έχουν οριακή λειτουργία. Πεποίθηση μας είναι ότι μόνο με δυναμικούς κοινούς αγώνες όλων εμάς που θιγόμαστε άμεσα από αυτές τις πολιτικές που υποβαθμίζουν τις σύγχρονες ανάγκες μας και τα δικαιώματα μας μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε λύσεις στα οξυμένα αυτά προβλήματα.
Θεωρώντας ότι η ένταση και η διεύρυνση των προσπαθειών που ξεκινήσαμε φορείς του νομού και με τη δική σας συμμετοχή μπορεί να συμβάλει τόσο στην ανακούφιση των οξυμένων προβλημάτων που όλοι μας βιώνουμε όσο και στη δημιουργία προϋποθέσεων για βαθύτερες αλλαγές σε όφελος των λαϊκών συμφερόντων στον τομέα της Υγείας Πρόνοιας και όχι μόνο.
Σας καλούμε να συμμετέχετε στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που θα γίνει με αφορμή το ζήτημα της Υγείας, στην κεντρική πλατεια της Καρδίτσας την Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 6 μμ. ώστε συλλογικά και οργανωμένα να αντιπαλέψουμε την πολιτική των ελάχιστων παροχών και δικαιωμάτων, την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ και των εκάστοτε κυβερνήσεων για την Υγεία.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:
• Άμεση κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό (γιατροί, μαίες, παραϊατρικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, καθαριότητα, φύλαξη).
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Καμία απόλυση επικουρικού ή συμβασιούχου.
• Καμία μετακίνηση γιατρών και προσωπικού προκειμένου να μπαλώνουν προσωρινά τις μόνιμες τεράστιες τρύπες του δημόσιου συστήματος υγείας.
• Να προσληφθούν άμεσα όλοι οι απαραίτητοι μόνιμοι παιδίατροι.
• Άμεση και πλήρης λειτουργία της Μαιευτικής – Γυναικολογικής κλινικής και στελέχωση της με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό. Άμεση λειτουργία της αίθουσας τοκετών.
• Επαρκής και αυξημένη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό προς όλες τις δημόσιες δομές υγείας για τον απαραίτητο ιατρικό, υλικοτεχνικό και λοιπό εξοπλισμό.
• Δωρεάν εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες σε όλους ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους ικανότητα, χωρίς λίστες αναμονής και ουρές.
• Καθολικό Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας-Πρόνοιας. Όχι στην ανταποδοτική λειτουργία του συστήματος ασφάλισης.
Εκτιμούμε πως οι υπηρεσίες Υγείας πρέπει να αποτελούν κατοχυρωμένο λαϊκό δικαίωμα που θα παρέχεται σε όλους δωρεάν και δε θα λειτουργεί ως εμπόρευμα ή φιλανθρωπία.

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΟΓΕ)
2. ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕΚΛΙΖΑΣ (ΟΓΕ)
3. ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΑΜΑΣΙΟΥ (ΟΓΕ)
4. ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Γ.Ν.-Κ.Υ. Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΕΙΝΚΥΝΚ)
5. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
6. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΣΜΕΝΩΝ Κ.Υ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΠΡΩΗΝ ΠΕΔΥ)
7. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
8. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
9. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
10. ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
11. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
12. ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
13. ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
14. ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΕΟΑΣΚ)
15. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΗΡΟΥ
16. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ
17. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
18. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
19. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ(ΤΕΒΕ-ΤΑΕ)
20. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΗΡΟΥ
21. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
22. ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
23. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΗΡΟΥ
24. Τ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΛΙΘΗΡΟΥ
25. ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ(ΕΓΕ)
26. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
 
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.32
Δύση: 18.39
Σελήνη
16 ημερών
1821
Οι Δεληγιανναίοι κηρύσσουν την Επανάσταση στα Λαγκάδια Αρκαδίας.
1829
Υπογραφή του Πρωτοκόλλου του Λονδίνου, με το οποίο προτείνεται η ίδρυσις Ελληνικού Κράτους.
1919
Το 3ο και 5/42 Ελληνικά ΣΠ συνάπτουν σκληρή μάχη στην Κουμπάνκα - Μαλ Μπουγιαλίκ βόρεια της Οδησσού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».