altΤην Τετάρτη 06/02/2019 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συνάντηση της διοίκησης του ΤΟΕΒ Σελλάνωνν με τον Υπουργό κ. Σταύρο Αραχωβίτη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παναγιώτα Βράντζα και κ. Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου.

Η συζήτηση αφορούσε το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τους Οργανισμούς, την ανάγκη εκσυγχρονισμού του και τη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών του οργανισμού προς τη  ΔΕΗ ώστε να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα η αρδευτική περίοδος. Συζητήθηκε επίσης, η δυνατότητα χρηματοδότησης αρδευτικού έργου η μελέτη του οποίου, κατατέθηκε από τον ΤΟΕΒ Σελλάνων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Υπουργός, ανέφερε την αναγκαιότητα έγκαιρης ρύθμισης των οφειλών  των οργανισμών προς τη ΔΕΗ, ώστε να μην υπάρξουν τα προβλήματα της περσινής περιόδου. Συμφώνησε, ότι υπάρχει ανάγκη επανεξέτασης και εκσυγχρονισμού  του θεσμικού πλαισίου.
Ξεχωριστή αναφορά έγινε στα έργα υποδομών για την άρδευση.
Η έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδιασμού και αρδευτικών έργων τις τελευταίες δεκαετίες, σε συνδυασμό με την έλλειψη ενιαίου φορέα διαχείρισης υδάτων ανά λεκάνη απορροής,  είναι μία από τις σημαντικότερες  αιτίες αύξησης του κόστους παραγωγής η οποία αποτελεί και ένα διαχρονικό αίτημα που τίθεται στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Το ΥΠΑΑΤ μέσω του ΠΑΑ 2014-2020 θα διαθέσει 500 εκ. ευρώ για αρδευτικά έργα.
Όσον αφορά την πρόταση που κατέθεσε ο οργανισμός, πρόκειται για μια ολοκληρωμένη μελέτη έργου -την οποία χρηματοδότησε ο ΤΟΕΒ- που βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου.
Η άρδευση, αποτελεί βασική παράμετρο για την αγροτική παραγωγή και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας.
Σε συνδυασμό δε, με την ανάπτυξη του υγειούς συνεργατισμού, των στοχευμένων και σύγχρονων θεσμικών παρεμβάσεων, αλλά κυρίως την προσήλωση όλων των εμπλεκόμενων μερών σε ξεκάθαρους, ρεαλιστικούς και παραγωγικούς στόχους, μπορούμε να αντιμετωπίζουμε το μέλλον της αγροτικής παραγωγής με αισιοδοξία.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.44
Δύση: 20.10
Σελήνη
17 ημερών
1905
Τα ανταρτικά σώματα του Ανθλγού Γ. Κατεχάκη (Ρούβα) και του Υπλγού Πέτρου Μάνου αποκρούουν σφοδρή τουρκική επίθεση στο ύψωμα Μουρίκι του όρους Σινιάτσικο Κοζάνης, υποχρεώνοντας τους εχθρούς να τραπούν εις φυγήν με μεγάλες απώλειες.
1941
Βυθίζεται στον Κορινθιακό κόλπο από γερμανικά βομβαρδιστικά το γεμάτο τραυματίες πλωτό νοσοκομείο "Ελληνίς" με κυβερνήτη τον πλοίαρχο Χ. Ρεβίδη και το "Έσπερος" έξω από το Μεσολόγγι. Έναρξη εισόδου βουλγαρικών στρατευμάτων στην Ανατολική Μακεδονία και Δυτική Θράκη, μετά από έγκριση του Γερμανικού Στρατού. Ο Αντιστράτηγος Αλ. Παπάγος, παρά την κρίσιμη κατάσταση που δημιουργήθηκε στο αλβανικό μέτωπο από την γερμανική εισβολή στην Μακεδονία, συνιστά με διαταγή του προς την Στρατιά Ηπείρου την συνέχιση του αγώνα μέχρι το έσχατο όριο των δυνατοτήτων της.
1967
Ο Γ. Παπαδόπουλος αναλαμβάνει με πραξικόπημα την διακυβέρνηση της χώρας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».