altΤην Τετάρτη 06/02/2019 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συνάντηση της διοίκησης του ΤΟΕΒ Σελλάνωνν με τον Υπουργό κ. Σταύρο Αραχωβίτη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παναγιώτα Βράντζα και κ. Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου.

Η συζήτηση αφορούσε το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τους Οργανισμούς, την ανάγκη εκσυγχρονισμού του και τη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών του οργανισμού προς τη  ΔΕΗ ώστε να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα η αρδευτική περίοδος. Συζητήθηκε επίσης, η δυνατότητα χρηματοδότησης αρδευτικού έργου η μελέτη του οποίου, κατατέθηκε από τον ΤΟΕΒ Σελλάνων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Υπουργός, ανέφερε την αναγκαιότητα έγκαιρης ρύθμισης των οφειλών  των οργανισμών προς τη ΔΕΗ, ώστε να μην υπάρξουν τα προβλήματα της περσινής περιόδου. Συμφώνησε, ότι υπάρχει ανάγκη επανεξέτασης και εκσυγχρονισμού  του θεσμικού πλαισίου.
Ξεχωριστή αναφορά έγινε στα έργα υποδομών για την άρδευση.
Η έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδιασμού και αρδευτικών έργων τις τελευταίες δεκαετίες, σε συνδυασμό με την έλλειψη ενιαίου φορέα διαχείρισης υδάτων ανά λεκάνη απορροής,  είναι μία από τις σημαντικότερες  αιτίες αύξησης του κόστους παραγωγής η οποία αποτελεί και ένα διαχρονικό αίτημα που τίθεται στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Το ΥΠΑΑΤ μέσω του ΠΑΑ 2014-2020 θα διαθέσει 500 εκ. ευρώ για αρδευτικά έργα.
Όσον αφορά την πρόταση που κατέθεσε ο οργανισμός, πρόκειται για μια ολοκληρωμένη μελέτη έργου -την οποία χρηματοδότησε ο ΤΟΕΒ- που βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου.
Η άρδευση, αποτελεί βασική παράμετρο για την αγροτική παραγωγή και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας.
Σε συνδυασμό δε, με την ανάπτυξη του υγειούς συνεργατισμού, των στοχευμένων και σύγχρονων θεσμικών παρεμβάσεων, αλλά κυρίως την προσήλωση όλων των εμπλεκόμενων μερών σε ξεκάθαρους, ρεαλιστικούς και παραγωγικούς στόχους, μπορούμε να αντιμετωπίζουμε το μέλλον της αγροτικής παραγωγής με αισιοδοξία.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.26
Δύση: 17.59
Σελήνη
11 ημερών
360
Εγκαινιάζεται στην Κωνσταντινούπολη ο ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας από τον Αυτοκράτωρα Κωνστάντιο.
1878
Επαναστατικά τμήματα της Θεσσαλίας αποκρούουν τις τουρκικές επιθέσεις εναντίον της Μακρινίτσας του Πηλίου.
1941
Ο Ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει την κορυφή 1723 του υψώματος Γκόλικο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».