altΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, ο ετήσιος χορός – κοπή πίτας του Συλλόγου Σοφαδιτών Αθήνας, στο κέντρο διασκέδασης «ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ» στο Χαϊδάρι,όπου παρευρέθηκε και διασκέδασε πλήθος Σοφαδιτών και φίλοι του Συλλόγου.

Κόντρα στο ρεύμα των καιρών, που μας θέλει απρόσωπους και αποξενωμένους, πάνω από 200 Σοφαδίτες, πολλοί εκ των οποίων νεαρής ηλικίας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και μας τίμησαν με την παρουσία τους,κάτι που είχε να συμβεί πολλά χρόνια σε ανάλογες εκδηλώσεις του Συλλόγου.

Εκ μέρους του Δ.Σ., ο πρόεδρος κος ΠΑΣΠΑΛΑΡΗΣ Αθανάσιος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την συμμετοχή τους στην εκδήλωση. Στη συνέχεια βραβεύτηκαν όλοι όσοι διετέλεσαν πρόεδροι Δ.Σ. του Συλλόγου, από την ίδρυση του το 1980 έως και το 2018 , για την προσφορά τους. Βραβεύτηκε επίσης και η κα ΑΛΕΞΙΟΥ Μάρω για τη συμβολή της στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Το χορό μας τίμησαν με την παρουσία τους , ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. ΣΚΑΡΛΟΣ Αθανάσιος, ο πρώην Δήμαρχος κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Χαράλαμπος , η πρόεδρος του Συλλόγου Σοφαδιτών Μαγνησίας κα ΠΑΠΑΛΟΠΟΥΛΟΥ – ΤΣΕΡΓΑ Ελένη, ο πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών κ. ΚΟΥΣΑΗΣ Κων/νος, η πρόεδρος του Συλλόγου Μουζακιωτώνκα ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Ολυμπία, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ», η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καρδιτσιωτών Αττικής «Ο Άγιος Θωμάς» κα ΤΣΟΥΝΗ Αποστολία και ο πρώην πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων κ. ΓΚΟΥΣΙΑΡΗΣ Γεώργιος.
Χαιρετισμούς απέστειλαν: η κα ΒΡΑΝΤΖΑ Παναγιώτα βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας, ο κ. ΛΑΠΠΑΣ Σπυρίδων βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας, η κα ΚΑΤΣΑΒΡΙΑ – ΣΙΩΡΟΠΟΥΛΟΥ Χρυσούλα βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας, ο κ.ΤΣΙΑΡΑΣ Κων/νος βουλευτής Ν. Καρδίτσας και Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ.(παρευρέθηκε εκπρόσωπός του) και η κα ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ Κατερίνα, πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων.
Η παρουσία και η στήριξη όλων των ανωτέρω, μας βοηθά και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας !
Σας ευχαριστούμε πολύ όλους για τις όμορφες στιγμές που μας χαρίσατε και αδημονούμε για ανάλογες στο μέλλον.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.26
Δύση: 17.59
Σελήνη
11 ημερών
360
Εγκαινιάζεται στην Κωνσταντινούπολη ο ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας από τον Αυτοκράτωρα Κωνστάντιο.
1878
Επαναστατικά τμήματα της Θεσσαλίας αποκρούουν τις τουρκικές επιθέσεις εναντίον της Μακρινίτσας του Πηλίου.
1941
Ο Ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει την κορυφή 1723 του υψώματος Γκόλικο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».