altΈνας μεγάλος, ξεχωριστός, πολιτικός άνδρας.

Η αλήθεια είναι πως στα άρθρα μου σπάνια αναφέρομαι σε πολιτικούς ανθρώπους γιατί πιστεύω πολύ περισσότερο στις ιδέες παρά στα πρόσωπα.

Σήμερα όμως είναι εξαίρεση.

Η απώλεια του Δημήτρη Σιούφα αποτελεί γεγονός θλίψης και πένθους τόσο για την πόλη της Καρδίτσας, όσο και για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, καθώς έφυγε από την ζωή ένας άνθρωπος που πρόσφερε τα μέγιστα για την πόλη του, για τους συνανθρώπους του, για την Ελλάδα.

Ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους με κέντρισε το πολιτικό ενδιαφέρον καθώς η δράση του ως βουλευτής, υφυπουργός, υπουργός και πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής ήταν αξιοθαύμαστη και αξιοζήλευτη.

Είχα την τύχη να τον γνωρίσω από πολύ μικρός  , να συνομιλήσουμε αρκετές φορές  και να τον συμβουλευτώ. Πάντα ενθυμούμαι τα λόγια της μητέρας μου όταν πηγαίναμε στο πολιτικό του γραφείο ΄’αυτός είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός της σύγχρονης ιστορίας της Καρδίτσας’’.

Ο πρόεδρος είχε ένα επικοινωνιακό χάρισμα που σε γοήτευε, κάνοντας σε να θες να του απευθύνεις τον λόγο και ταυτόχρονα να ακούσεις με ευλάβεια τα λεγόμενα του. Πάντα πρόσχαρος και πρόθυμος να βοηθήσει, ιδιαίτερα τον τόπο του. Δυναμική προσωπικότητα, εργατικός, ευγενικός και πάντα προσηλωμένος στους θεσμούς του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας. Κατάφερε να καταξιωθεί σε δύσκολες περιόδους , πολεμήθηκε ακόμα και από ανθρώπους που τάχα ήταν δίπλα του ,στο τέλος όμως το κέρδος του ήταν η εκτίμηση και ο σεβασμός ακόμα και των πολιτικών του αντιπάλων.

Εάν η απώλεια του είναι συνάρτηση της προσφοράς του τότε το κενό είναι δυσαναπλήρωτο. Ωστόσο θα είναι για πάντα στις καρδιές και το μυαλό των αγαπημένων του προσώπων.

Καλό ταξίδι Πρόεδρε!

*Πρόεδρος Συλλόγου Φοιτητών Νομικής ΑΠΘ

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.51
Δύση: 17.25
Σελήνη
12 ημερών
976
Πεθαίνει ο Αυτοκράτορας Ιωάννης Τσιμισκής.
1823
Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της Κυβερνήσεως.
1833
Ο Βασιλεύς Όθων και τα μέλη της Αντιβασιλείας φθάνουν στο Ναύπλιο.
1854
Επαναστατικά τμήματα της Ηπείρου πολιορκούν το Κομπότι της Άρτας.
1956
Στο αγγλικό στρατηγείο Λευκωσίας εκρήγνυται βόμβα που είχαν τοποθετήσει άνδρες της ΕΟΚΑ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».