altΚομφούκιου: «Ο ανώτερος άνθρωπος σκέφτεται μόνο τη δικαιοσύνη. Ο κατώτερος άνθρωπος σκέφτεται μόνο τα συμφέροντά του».

Ο γράφων μελέτησε εκατοντάδες χιλιάδες σελίδες και συνέταξε χιλιάδες σελίδες εκθέσεων και πορισμάτων για το ζήτημα της διαφθοράς γενικά, και της διαφθοράς στην υγεία ειδικά.

Ασφαλώς και θα μείνει και θα στιγματίζει τη νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας εκείνο το απίστευτο, κυνικό και αποκαλυπτικό επιχείρημα του υιού του μεγαλύτερου παράγοντα των ΜΜΕ στη χώρα μας περί του ότι ελάμβανε αφειδώς δάνεια από τις τράπεζες χωρίς καμία αξιόπιστη και αξιόχρεη εγγύηση, αλλά τα έπαιρνε «με αέρα»!!!! Και τους κολοσσούς αυτούς τους ανέκριναν απλοί Βουλευτές, όπως ο γράφων, κάτι αδιανόητο για τα προηγούμενα χρόνια, και μάλιστα αυτοί οι Βουλευτές «τόλμησαν» να εκδίδουν και πορίσματα-καταπέλτες για αντιδεοντολογικές, ανήθικες και παράνομες πρακτικές που ακολουθούνταν και από τα τραπεζικά στελέχη, και από τους ισχυρούς του πλούτου (που ανέβαζαν και κατέβαζαν κυβερνήσεις κατά την ομολογία ενός από αυτούς κατά την επιθυμία και τα συμφέροντά τους), και, κυρίως, από τους πολιτικούς υπευθύνους(υπουργούς και πρωθυπουργούς της εποχής). Και κατάφεραν με «σθένος» με «πείσμα» με «μαεστρία» ζογκλέρ επιπέδου Μαραντόνα, να απλώσουν ένα γκρίζο πέπλο διαφθοράς και διαπλοκής σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής για δεκαετίες, κάτι που ασφαλώς οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία, την απαξίωση, την αναξιοπιστία και τα μνημόνια. Το ομολογεί σε σύγγραμμα περί της Διαφθοράς ο ίδιος ο Ε. Βενιζέλος, όπως αναφέραμε σε προγενέστερη δημοσίευσή μας, και αυτό ελέχθη και γράφηκε στα χρόνια της «ευμάρειας» που τα δις έρρεαν από πολλές πηγές και κατέληγαν σε πολλές τσέπες.     Και τι έκανε το τότε πολιτικό σύστημα και τα δύο μεγάλα τότε κόμματα της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ; Όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα να αντιμετωπίσουν αυτό που διαπίστωναν, αλλά ανέχονταν, αν δεν υπέθαλπαν, τα φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής. Και ΟΛΑ κρύβονταν κάτω από το χαλί για να μην γίνουν κοινωνοί οι πολίτες, και ήρθε το 2015 που ο λαός αξίωσε από μία μικρή τότε πολιτική δύναμη του Σύριζα και είπε «εσένα θέλω να κυβερνήσεις και να κάνεις δύο κυρίως πράγματα: 1ον να βγάλεις τη χώρα από τα μνημόνια, και 2ον να αποκαλύψεις τα σκάνδαλα, τη διαφθορά και τη διαπλοκή, η οποία σύμφωνα με ΟΛΟΥΣ τους αναλυτές είναι μία από τις βασικές αιτίες, αν όχι η βασικότερη, χρεοκοπίας της χώρας και απαξίωσης του συνόλου των θεσμών του κράτους και της κοινωνίας.
Και πράγματι είχαμε την κυβέρνηση με βασικό κορμό τον Σύριζα και εδώ και 3 χρόνια αγωνιζόμαστε να πολεμήσουμε τη Λερναία ΄Υδρα της διαφθοράς, καθώς και το τέρας της γραφειοκρατίας, που τα δύο μαζί συνιστούν την πηγή όλων των παθογενεικών και κακών της χώρας. Μάλιστα η διαφθορά κοστίζει 15 δις και η γραφειοκρατία 7,5 δις ετησίως, δηλαδή και τα δύο μαζί πάνω από 20 δις ετησίως, και ο κάθε καλόπιστος πολίτης αντιλαμβάνεται ότι εάν το κράτος μπορούσε να περιορίσει κατά το ήμισυ το κόστος αυτό δεν θα είχε καμία ανάγκη των περιοριστικών πολιτικών, της κοπής μισθών και συντάξεων, τελικά των ντροπιαστικών μνημονίων, που σήμαναν και τη μερική απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας.
Και τώρα μεγάλη συζήτηση για το σκάνδαλο των σκανδάλων, αυτό της Novartis, το οποίο είναι διεθνές, βαθύτατο, μακροχρόνιο και ήρθε στην επικαιρότητα όχι από έρευνα ελληνικών αρχών, αλλά από έρευνα δικαστικών αρχών άλλου κράτους, όπως άλλωστε συνέβη και με το σκάνδαλο της Siemens. Ο γράφων ήταν από τους βασικούς ερευνητές του τεράστιου αυτού σκανδάλου, στο οποίο ανάλγητοι ανώτατοι υπηρεσιακοί υπουργείων και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι και μερικοί γιατροί άπλωσαν χέρι στον πιο ευαίσθητο χώρο της κοινωνικής πολιτικής, της υγείας, χωρίς καμία συναίσθηση ότι έτσι στερούν πόρους και δυνατότητες παροχής υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς και ασφαλισμένους. Όμως η γνώση των στοιχείων της δικογραφίας, που ομιλούν για σημεία και τέρατα(«Η εποχή κατά την οποία ο παλιός κόσμος πεθαίνει και ο νέος πασχίζει να γεννηθεί είναι η Εποχή των Τεράτων» έλεγε ο Γκράμσι) από τον γράφοντα ως μέλος της Προανακριτικής για τη Novartis δεν επιτρέπει την αποκάλυψή τους, γιατί αυτό απαγορεύεται στο στάδιο που βρίσκεται. Και τις αποκαλύψεις του σκανδάλου αυτού (85 δις το μαύρο χρήμα στην υγεία, 23 δις μόνο στο φάρμακο!!!) τρέμει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και μαζί τους όλοι όσοι αποτέλεσαν αυτό που αποκαλούμε παλιό και διαφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Και επιδιώκουν και ελπίζουν να «σωθούν» με την πτώση της κυβέρνησης πριν την αποκάλυψή τους, τις πιθανές ποινικές διώξεις καθώς και τις μη αποκλειόμενες ποινικές καταδίκες. Εάν δεν το καταφέρουν «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

*Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.32
Δύση: 18.39
Σελήνη
16 ημερών
1821
Οι Δεληγιανναίοι κηρύσσουν την Επανάσταση στα Λαγκάδια Αρκαδίας.
1829
Υπογραφή του Πρωτοκόλλου του Λονδίνου, με το οποίο προτείνεται η ίδρυσις Ελληνικού Κράτους.
1919
Το 3ο και 5/42 Ελληνικά ΣΠ συνάπτουν σκληρή μάχη στην Κουμπάνκα - Μαλ Μπουγιαλίκ βόρεια της Οδησσού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».