altΑπάντηση στο δήμαρχο Τρικάλων για την αναφορά του και στην Καρδίτσα σχετικά με τις ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Του Δ. Βερίλλη

 

Ποτέ η Καρδίτσα δεν στράφηκε εναντίον των Τρικάλων σε ζητήματα αναπτυξιακά. Αντίθετα ο δήμαρχος των Τρικάλων, από την στιγμή που άνοιξε το ζήτημα των Σχολών του Πανεπιστημίου αναφέρθηκε ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ και κατά της Καρδίτσας αποδομώντας, μέχρις ενός σημείου, τα επιχειρήματα και τις διεκδικήσεις της Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα δε υποστηρίζει ότι η Καρδίτσα είναι ευνοημένη γιατί θα έχει 5 τμήματα ενώ τα Τρίκαλα θα έχουν 3 τμήματα. Εδώ όμως ισχύουν απόλυτα οι γνωστές παροιμίες ότι : «Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα» και ότι «Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι».
Το έκανε αυτό παρόλο ότι γνωρίζει πως τα Τρίκαλα πήραν από την Καρδίτσα το μοναδικό «έτοιμο» και μεγάλο αριθμητικά, τμήμα του ΤΕΙ Θεσσαλίας που ήδη λειτουργούσε και μεταφέρθηκε σε άλλη πόλη. Για καμία άλλη πόλη της Θεσσαλίας και τη Λαμία, που περιλαμβάνεται στο νέο πανεπιστήμιο, δεν ίσχυσε κάτι τέτοιο. Παρόλο που αν έπρεπε να μεταφερθεί κάποιο τμήμα στα Τρίκαλα θα έπρεπε να είναι αυτό της Λαμίας με αντίστοιχο περιεχόμενο αυτό της ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ. Αλλά κανένας δεν θα τολμούσε να μεταφέρει τμήμα που η λειτουργούσε ήδη στη Λαμία.
Το έκανε αυτό παρόλο ότι γνωρίζει επίσης πως η Λάρισα και ο Βόλος είναι οι απόλυτα ευνοημένοι νομοί σε όλους τους τομείς και πως η Καρδίτσα πάντα είναι η χαμένη σε όλα τα ζητήματα που αφορούν το χώρο της Θεσσαλίας.

ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ
-Ότι μεταφέρεται στα Τρίκαλα από την Καρδίτσα το έτοιμο σε πλήρη λειτουργία τμήμα με τους περισσότερους σπουδαστές . Ενώ ιδρύονται στην Καρδίτσα δύο μικρότερα αριθμητικά τμήματα που δεν γνωρίζουμε ούτε πως, ούτε πότε θα λειτουργήσουν και αν και πως θα εξελιχθούν.
-Μεταφέρεται στα Τρίκαλα ένα τμήμα που είναι σχετικό και κατάλληλο με τη Θεσσαλία. Όπως είναι τα τρόφιμα και ο ευρύτερος αγροτικός τομέας.
-Ιδρύεται στα Τρίκαλα ΣΧΟΛΗ του ΝΕΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ενώ στην Καρδίτσα όχι. Είναι η μόνη πόλη που θα έχει διάσπαρτα τμήματα σε διάφορες Σχολές άλλων πόλεων και θα δούμε στο μέλλον αν υπάρξουν και ποιες θα είναι οι συνέπειες στη λειτουργία και την παραμονή τους .
-Δεν έθεσε ακαδημαϊκά κριτήρια, ούτε ποια τμήματα προϋπήρχαν.
-Δεν βρήκε κάτι από τα πολλά κοινά που υπάρχουν, από την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, και για τα οποία επιβάλλεται η από κοινού αντιμετώπισή τους. Πέρασε η άποψη απλά ότι τα Τρίκαλα πρέπει να έχουν περισσότερα από την Καρδίτσα. Αλλά με τέτοιες λογικές θα πρέπει η Καρδίτσα να ζητήσει τη μεταφορά νέων Στρατιωτικών Μονάδων, Φυλακών που ενισχύουν την κίνηση στις αγορές των πόλεων, Χιονοδρομικών Κέντρων, χρηματοδότηση Πολιτιστικών Μνημείων, Οδικών Αξόνων και τόσων άλλων που διαθέτουν τα Τρίκαλα, η Λάρισα και ο Βόλος όχι όμως και η Καρδίτσα.

Έχω την άποψη ότι Η Καρδίτσα και τα Τρίκαλα έχουν πολλά κοινά σε ζητήματα αναπτυξιακά και επιβάλλεται η από κοινού αντιμετώπισή τους.
Πρώτα όμως πιστεύω πως επιβάλλεται ο Δήμαρχος Καρδίτσας , ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας και όλοι οι φορείς της περιοχής μας όχι μόνον να απαντήσουν στον κ Παπαστεργίου αλλά κυρίως να απαιτήσουν, τώρα που δίνεται η τελευταία ευκαιρία, να μην μεταφερθεί -εντελώς αδικαιολόγητα- στα Τρίκαλα τμήμα ΤΕΙ που λειτουργούσε για πολλά χρόνια στην Καρδίτσα.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.51
Δύση: 17.25
Σελήνη
12 ημερών
976
Πεθαίνει ο Αυτοκράτορας Ιωάννης Τσιμισκής.
1823
Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της Κυβερνήσεως.
1833
Ο Βασιλεύς Όθων και τα μέλη της Αντιβασιλείας φθάνουν στο Ναύπλιο.
1854
Επαναστατικά τμήματα της Ηπείρου πολιορκούν το Κομπότι της Άρτας.
1956
Στο αγγλικό στρατηγείο Λευκωσίας εκρήγνυται βόμβα που είχαν τοποθετήσει άνδρες της ΕΟΚΑ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».