alt«Με τη ψήφο των Καρδιτσιωτών»

Ανέτειλε το 2019 και οι όποιες ελπίδες – προσδοκίες των πολιτών για καλύτερες μέρες εξανεμίζονται από την επικίνδυνη κυβερνητική απραξία, που δυστυχώς αναλώνεται στην πολιτική του ψεύδους, της πόλωσης και της μικροκομματικής που θυμίζει άλλες εποχές.

Ο τόπος με μια οικονομία πληγωμένη και μ’ έναν λαό που στηρίζεται στις «πετσοκομένες» συντάξεις και τα επιδόματα φτώχειας διαρκώς ολισθαίνει. Το χειρότερο όλων είναι η φυγή των επιστημόνων μας στο εξωτερικό που σημαίνει, ότι χτίζουμε ένα μέλλον δυσοίωνο χωρίς ζωτικό επιστημονικό δυναμικό και μια πατρίδα χωρίς προοπτική ανάπτυξης. Αλλά και οι νέοι που μένουν εντός των τειχών είναι αδύνατο να ζήσουν, να δημιουργήσουν οικογένεια με την απόγνωση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους.
Αναλύοντας τις πτυχές της πολιτικής υπό καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι στα εθνικά θέματα συντελείται η μεγαλύτερη προδοσία με την συμφωνία των Πρεσπών.
Μάλιστα το κρυφτούλι που παίζει ο Καμμένος και οι λεονταρισμοί που στοχεύουν τον απερχόμενο υπουργό εξωτερικών Ν. Κοτζιά, δεν πείθουν κανέναν, ούτε τους συνεργάτες τους. Όλος ο καβγάς γίνεται για την περιβόητη καρέκλα!!!

Βάλθηκαν οι άνθρωποι σε μια τετραετία να διαλύσουν το τρίπτυχο: ΠΑΤΡΙΔΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

Όσον αφορά τα Ελληνοτουρκικά έχουμε απέναντι μια Τουρκία και έναν επικίνδυνο ηγέτη που διατηρεί ανοικτό το θέμα του Αιγαίου προσδοκώντας με τη γνωστή τακτική του παζαριού (ακλόνητη τουρκική διπλωματία) να πετύχουν την συνεκμετάλλευση.
Οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου που γίνονται σε καθημερινή βάση δεν επιβαρύνουν μόνο τον προϋπολογισμό με τις συνεχείς πτήσεις των μαχητικών αεροσκαφών μας, αλλά στοιχίζουν και σε έμψυχο δυναμικό. Πρόσφατα χάσαμε το ΒΑΛΤΑΔΩΡΟ από το Μορφοβούνι.

Πέραν των εθνικών θεμάτων και στο εσωτερικό μέτωπο η κυβέρνηση Τσίπρα επιδεικνύει μια επικίνδυνη τακτική, ανασύροντας ανύπαρκτα σκάνδαλα (βλέπε NOVARTIS) και κουκουλώνοντας τα δικά της.
Όποιο θέμα θίξει κανείς θα διαπιστώσει, όχι μόνο την κυβερνητική απραξία, αλλά μια αποχή, μια ανευθυνότητα που προκαλεί διάλυση Νοσοκομείων, διάλυση των Πανεπιστημίων, υποβάθμιση υπηρεσιών κ.α. Η μεγαλύτερη «επιτυχία» που έχει να επιδείξει η παρούσα κυβέρνηση είναι η φορολογική ληστεία του Λαού.
Κι ενώ κυνηγά τον Έλληνα με στυγνό τρόπο (π.χ πλειστηριασμοί Α’ κατοικίας), αγκαλιάζει με στοργή πρόσφυγες και λαθρομετανάστες για ν’ «αρμέγουν» πακτωλό χρημάτων, στελέχη της από τις ΜΚΟ.
Ερχόμαστε στα καθ’ ημάς, το Νομό Καρδίτσας που μας πονάει. Στη διάρκεια του απερχόμενου έτους εισπράξαμε την κυβερνητική εχθρότητα, παρότι η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του Νομού μας με τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται αξιόλογη, ουδείς
όρθωσε ανάστημα ν’ ανατρέψει την αποψίλωση των σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Και σα να μην έφτανε αυτό κατάφεραν οι κυβερνητικοί παράγοντες να διασπάσουν και το τοπικό μέτωπο αγώνα.
Με τις κυβερνήσεις της ΝΔ πετύχαμε πράγματα αξιοσήμαντα, τ’ οποία δυστυχώς χάνουμε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ.
Χωρίς πανεπιστημιακές σχολές, χωρίς επενδύσεις, με ανεργία στα ύψη, με τη φυγή νέων 18-25 ετών στο εξωτερικό είναι δυνατό να επιβιώσει ο Νομός Καρδίτσας;
AΣΦΑΛΩΣ ΟΧΙ.
Κατά συνέπεια ήλθε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων. Είτε με το Σκοπιανό, είτε από άλλο σοβαρό ζήτημα η κυβέρνηση θέλει δε θέλει θα οδηγηθεί στις κάλπες. Η μετ’ ευλαβείας προσκόλληση της στην «καρέκλα» δε διασφαλίζεται. Ήδη διαρρέουν πληροφορίες για εκλογές μέσα στην Άνοιξη. Οφείλουμε ως πολίτες να καταδικάσουμε αυτή την κυβέρνηση που έφερε νέα μνημόνια και ασήκωτη φτώχεια στο Λαό. Πρέπει ν’ αναδείξουμε στο τιμόνι της διακυβέρνησης τη ΝΔ που αποτελεί εγγύηση γι’ αναστροφή του αρνητικού κλίματος. Εμείς, από την πλευρά μας- ως στελέχη της μεγάλης παράταξης- θα παλέψουμε να σηκώσουμε το Νομό μας, να του δώσουμε όραμα, να κρατήσουμε τα παιδιά μας εδώ, να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλη των πολιτών.
Το αποδείξαμε και στο παρελθόν και είμαστε έτοιμοι να το επαναλάβουμε.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.51
Δύση: 17.25
Σελήνη
12 ημερών
976
Πεθαίνει ο Αυτοκράτορας Ιωάννης Τσιμισκής.
1823
Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της Κυβερνήσεως.
1833
Ο Βασιλεύς Όθων και τα μέλη της Αντιβασιλείας φθάνουν στο Ναύπλιο.
1854
Επαναστατικά τμήματα της Ηπείρου πολιορκούν το Κομπότι της Άρτας.
1956
Στο αγγλικό στρατηγείο Λευκωσίας εκρήγνυται βόμβα που είχαν τοποθετήσει άνδρες της ΕΟΚΑ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».