altΠραγματοποίησαν οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας

Μια ξεχωριστή μέρα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μαθητές της Γ΄Γυμνασίου, την Τρίτη 7 Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών Κειμένων  και συγκεκριμένα του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι ζούσαν στην αρχαιότητα, οι μαθητές πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης

όπου είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τα εκθέματα και τα χρηστικά αντικείμενα της αρχαίας εποχής και να συγκρίνουν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων στο παρελθόν και σήμερα. Μελετώντας τα εκθέματα και συζητώντας για τον τρόπο ζωής των αρχαίων Ελλήνων, οι μαθητές διαπίστωσαν την ιστορική συνέχεια σε αντιλήψεις και συνήθειες των ανθρώπων από το παρελθόν έως και σήμερα.
Στο πλαίσιο της κουλτούρας των αρχαίων μας προγόνων, οι μαθητές προβληματίστηκαν και σε ότι αφορά στη θρησκευτικότητα και στην ανάγκη των ανθρώπων, από την αρχαιότητα έως και σήμερα, να πιστεύουν σε κάποια ανώτερη θεία δύναμη που ορίζει όσα ο άνθρωπος δεν μπορεί να εξηγήσει με τη δική του λογική. Έτσι ,μετά από το Μουσείο, σειρά είχε ο Ιερός Ναός της Ευαγγελίστριας, όπου ο πατήρ Ευάγγελος Κάμπας μας υποδέχτηκε με θέρμη και μας ξενάγησε στον χώρο της εκκλησίας ιστορώντας μας πληροφορίες για την ανοικοδόμηση του ναού. Θαυμάσαμε αγιογραφίες, μελετήσαμε τον τρόπο δόμησης του ναού καθώς και όλων των χριστιανικών ναών και αντιληφθήκαμε την ιστορική συνέχεια του θρησκευτικού πνεύματος στη ζωή των ανθρώπων από το παρελθόν έως και σήμερα.
Οι μαθητές, βγαίνοντας από το στενό πλαίσιο της σχολικής αίθουσας και ερχόμενοι οι ίδιοι σε επαφή με την πραγματικότητα, κατάφεραν να προσεγγίσουν το παρελθόν με τρόπο ζωντανό και βιωματικό και να απολαύσουν μια όμορφη και ευχάριστη εκδρομή με σύμμαχο τον λαμπερό ήλιο και το όμορφο φυσικό τοπίο.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.49
Δύση: 17.30
Σελήνη
16 ημερών
815
Σφαγή Ελλήνων στην Ανδριανούπολη από τους Βουλγάρους.
1842
Η Εθνική Τράπεζα αρχίζει επισήμως τις εργασίες της.
1848
Πεθαίνει ο αγωνιστής Πανούτσος Νοταράς, πρόεδρος πολλών Εθνικών Συνελεύσεων.
1941
Ο Ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει το ύψωμα Σπι Καμαράτε.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».